FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FEROE, MIERCURI, ORA 21:00, ANTENA 1

Află ce crede fostul selecţioner Emerich Ienei despre retragerea tricoului cu numărul 10!

Articol de GSP - Publicat luni, 12 octombrie 2009 00:00

Emerich Ienei consideră că echipa naţională are în continuare nevoie de Adrian Mutu şi este de părere că atacantul Fiorentinei îşi doreşte în continuare să vină la echipa naţională. Fostul antrenor al reprezentativei vorbeşte despre importanţa tricoului cu numărul 10 şi atrage atenţia asupra jucătorilor care ar putea în continuare să intre în vizorul selecţionerului Răzvan Lucescu.

"Mutu a fost accidentat, poate şi din acest motiv randamentul său nu a fost cel la care se aştepta toată lumea. Îl cunosc destul de bine, ştiu că el îşi doreşte să evolueze pentru reprezentativă, iar noi avem nevoie de el. Nu ştiu ce a făcut în barul în care a fost, probabil se şi exagerează puţin cu povestea asta, dar Adi este profesionist şi trebuia să ştie la ce se expune.

Nu e unic, aşa cum nici Hagi nu a fost. Ne trebuie o strategie, nu ne putem permite să nu ne bazăm pe cei mai buni jucători. Cred că Florin Costea este un jucător pe care nu ar trebui să-l omitem, ar fi fost mult mai bine dacă ne-am fi gîndit din timp la campania pentru Euro 2012", a spus Ienei, referindu-se apoi la retragerea tricoului cu numărul 10.

"Numărul 10 era atribuit coordonatorului, dar în opinia mea conducătorul de joc este omul cu mingea. Nu are rost să-l retragem, e la fel de important ca numărul 5 sau numărul 8. Zidane avea 10 la Real Madrid? Ronaldo la fel? Valoarea jucătorului contează, nu tricoul. Nu sînt numerele de pe spate cele mai importante!"

Tu crezi că ar trebui retras tricoul cu numărul 10?

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (28)
 •  12 Octombrie 2009, 23:44

Nu cred ca Mutu este problema noastra la echipa Nationala, eu cred ca a fost selectia, Mutu nu a avut mingea deici Mijlocul trebuie schimbat in afara de Ghioane care pune piciorul toti cei trei Mijloasi au fost slabi. Mutu da goll el nu poate sa fie fundasi dreapta in locul lu Maftei care a degajat tote mingile la intimplare, la fel si Varga, pe partea celalata Rat a fost foarte slab la fel ca si Cristea. iar in centru Apostol joaca numai pentru el tine mingea prea mult, De Marica nu mai zic.

johnbarzuca
johnbarzuca  •  12 Octombrie 2009, 20:07

Ai multa dreptate domnule Ienei,dar teoria aceasta este valabila pentru un fotbal sanatos,de bun simt,la noi este un posibil simbol si cred ca s-a dorit o stimulare psihica a cuiva,dar a cui?avem vreun jucator fara fite,care sa nu tanjeasca dupa bani fara rezultate sau care sa nu se viseze intr-un serai inaintea unui meci,chiar neimportant?cancerul din societatea romaneasca are victime in toate domeniile si activitatile,sa-i mangaiem pe muribunzi,asta este solutia dumneavoastra ?

buratino
buratino  •  12 Octombrie 2009, 16:53

Prea este tinut in poale acest Mutu, si de fiecare data i se da circumstante atenuante, m-am cam saturat de figurile lui de smecheras, el nu trebuie sa arate ce are de spus, decat in teren nu in alta parte. Se poate la fel de bine fara Mutu, dupa cum s-a jucat in ultimele meciuri, nu este nici o diferenta.Omul nu mai poate juca fotbal la nivel inalt, si asta o stie multa lume,dar probabil ca nu vreti sa va puneti rau cu Nicu Gheara.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează