FOTBAL  »  NATIONALA  »  STRANIERI

Stranierul de 23 de ani care NU mai vrea să audă de națională: „M-au făcut să mă simt inexistent”

Alex Dobre (mijloc), la vizita medicală pentru Jocurile Olimpice
Alex Dobre (mijloc), la vizita medicală pentru Jocurile Olimpice

Articol de GSP - Publicat marti, 29 martie 2022 17:50 / Actualizat marti, 29 martie 2022 18:00

Supărat că n-a fost convocat nici în mandatul lui Edi Iordănescu, Alex Dobre (23 de ani, extremă dreapta), fotbalistul celor de la Dijon, spune că nu mai vrea să audă de echipa națională a României.

FRANJURI în repriza a doua! După 45 de minute ideale, România a clacat în Israel ca o echipă mică
ISRAEL - ROMÂNIA 2-2
FRANJURI în repriza a doua! După 45 de minute ideale, România a clacat în Israel ca o echipă mică

„Nu mai sunt interesat de echipa națională a României. Cei de acolo mă fac să mă simt inexistent, invizibil. Nu mi-au respectat munca”, a declarat Alex Dobre într-un interviu acordat celor de la Le Bien Public.

22 de aparițiiîn liga secundă franceză are Dobre în actualul sezon competițional, timp în care a marcat de 5 ori și a oferit 3 assisturi

Alex Dobre se simte nedreptățit

Dobre, titular la Dijon, în Ligue 2, este nemulțumit de faptul că a fost ocolit de selecționer și este de părere că i se face o mare nedreptate.

După ce a aflat că nu se află printre cei 24 de stranieri convocați de Edi Iordănescu pentru meciurile amicale cu Grecia și Israel, Dobre a răbufnit:

Stranierul de 23 de ani care NU mai vrea să audă de națională: „M-au făcut să mă simt inexistent”
Alex Dobre, stânga

„În ciuda performanțelor mele foarte bune, jucând meci de meci, nu înțeleg de ce nu sunt chemat la echipa națională, dar nu sunt eu în măsură să iau această decizie. Nu știu dacă cineva mă urmărește cu adevărat pentru că, din ceea ce observ la fiecare convocare, indiferent de selecționer, se pare că pe mine nu mă vede nimeni. 

Nu am avut nicio discuție, nu m-a sunat absolut nimeni. În vara trecută nu prea jucam, dar am revenit, a venit un antrenor nou, am început să dau randament meci de meci, goluri, pase de gol, am ieșit și jucătorul lunii și am fost inclus în echipa săptămânii, dar se pare că lucrurile astea nu trezesc interesul nimănui. 

Nu înțeleg ce ar trebui să fac, mai ales că Ligue 2 este un campionat foarte puternic, sunt extrem de mulți jucători, este o piață foarte mare. Este foarte greu să joci în Ligue 1 și Ligue 2 deoarece toate academiile scot jucători pe bandă rulantă. Cred că e cea mai mare piață din momentul de față, chiar și peste Anglia. Nu la calitate, dar la scos jucători cred că Franța este pe primul loc”.

Alex Dobre: „Dacă aș fi urmărit, nu înțeleg care ar fi motivul pentru care n-aș putea fi chemat”

Românul și-a continuat discursul prin care spune că nu înțelege de ce nu este convocat de Edi Iordănescu.

„Eu nu știu dacă sunt urmărit, în primul rând. Dacă aș fi urmărit, nu înțeleg care ar fi motivul pentru care n-aș putea fi chemat. Ce ar putea fi? Că nu joc? Joc. Că nu marchez? La o echipă din a doua jumătate a clasamentului, cum suntem în momentul de față, marchez cât este posibil. Pase de gol? Am dat. 

Dar pe lângă goluri și pase de gol, ce aduc jocului? Cât fac faza de atac, cât fac faza defensivă? Eu cred că naționala are nevoie de lucrurile astea - ce aduc jocului, cum creez ocazii și așa mai departe, dar, așa cum am mai spus, se pare că nimeni nu le vede sau nu vrea să le vad”, a mai precizat Dobre.

Alex Dobre: „Probabil dacă mi-aș lua cetățenia franceză sau engleză aș fi chemat mult mai repede”

Dobre anunța că se gândește dacă ar accepta să mai vină în cazul unei selecții și îl dă drept exemplu pe Ștefan Radu.

„Pentru mine, prioritar acum e să joc cât mai bine la Dijon, să marchez, să terminăm pe un loc cât mai bun. Apoi, îmi doresc un nou pas în carieră, un club mult mai mare și un campionat mult mai puternic. Dacă vine și echipa națională, ar fi un bonus, dar slabe șanse, după cum se vede. 

Mă face și pe mine să mă gândesc dacă să mai accept să vin vreodată. Probabil dacă mi-aș lua cetățenia franceză sau engleză aș fi chemat mult mai repede, mai ales dacă aș ajunge la un club mai mare, așa cum îmi doresc

Nu mă miră decizia lui Ștefan Radu, de exemplu. Acum înțeleg și eu mult mai bine de ce nu a acceptat atunci și de ce probabil nu acceptă nici acum”, a concluzionat Dobre.

Dobre a fost la Tokyo cu România

Alex Dobre a fost convocat în vara anului trecut de Mirel Rădoi la echipa națională de tineret. Acesta a participat alături de România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde a fost prezent pe teren, titular, în toate cele trei confruntări: cu Honduras (1-0), Coreea de Sud (0-4) și Noua Zeelandă (0-0).

VIDEO. Tot ce trebuie să știi înaintea meciului Israel - România:

Citește și:

Flavius Daniliuc a impresionat împotriva lui PSG: „Coșmarul lui Neymar. Fenomenal!”
LIGUE 1
Flavius Daniliuc a impresionat împotriva lui PSG: „Coșmarul lui Neymar. Fenomenal!”
Ștefan Radu, victorie clară contra echipei lui Răzvan Marin. Ce note au primit românii + Ciro Immobile a egalat un record vechi de 79 de ani
STRANIERI
Ștefan Radu, victorie clară contra echipei lui Răzvan Marin. Ce note au primit românii + Ciro Immobile a egalat un record vechi de 79 de ani

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
dececartonaselegalbenebaneaza
dececartonaselegalbenebaneaza  •  01 Aprilie 2022, 11:54
Postat de 7kay pe 29 Martie 2022, 20:44

Acest Dobre și Daniliuc meritau sa fie titulari la națională. Dar .... Ne mirăm că Adeyemi nu a vrut să joace pentru România

Exact

dececartonaselegalbenebaneaza
dececartonaselegalbenebaneaza  •  01 Aprilie 2022, 11:53
Postat de dora pe 29 Martie 2022, 20:56

Din câte înțeleg, băiatul a primit o șansă la națională la JO de la Tokyo, anul trecut, acolo unde nu a ”rupt” gura târgului !

Nu ai vazut meciurile. A fost cel mai bun. Radoi si-a batut joc acolo

dodo001
dodo001  •  30 Martie 2022, 21:18

Probabil nu avea beculetele aprinse. Hai la CFR si atunci sigur te va vedea.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează