FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANGLIA - ROMÂNIA

ANGLIA - ROMÂNIA // Cum a pierdut naționala României un meci de vis pe Anfield, la vară, din cauza unui ziar interzis: „Dacă nu le dați voie să intre, mutăm meciul la Londra”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 ianuarie 2020 00:39

Naționala României va juca un meci amical pe 7 iunie cu Anglia, în Marea Britanie.

Presa britanică scrie că selecționerul Gareth Southgate ar fi vrut ca meciul să se dispute în Nord, la Liverpool, pentru a crea entuziasm și în alte orașe în afara Capitalei înaintea EURO 2020, la care Anglia este calificată.

Sursele din media insulară susțin însă că „Anfield”, arena lui Liverpool, nu a fost luată în calcul de Federația Engleză, în ciuda faptului că stadioanele din Manchester sunt indisponibile, având alte evenimente rezervate în acea perioadă.

„Dacă nu le dați voie celor de la The Sun să intre la meci cu acreditări, mutăm meciul la Londra sau în altă parte”, le-ar fi spus federalii șefilor campioanei Europei. Aceștia au rămas pe poziții.

Motivul ar fi că Liverpool a interzis ziarul „The Sun” de pe stadion și de la orice acțiune organizată de club și refuză să aibă de-a face cu reprezentanții publicației, din cauza articolelor dezinformatoare din „The Sun” și a copertei de după dezastrul de la Hillsborough. Pe 15 aprilie 1989, 96 de oameni au murit pe stadionul din Sheffield, la meciul Liverpool - Nottingham Forest, după o busculadă.

Ziarul a publicat acuzații false la adresa fanilor lui Liverpool prezenți la stadion, care s-au perpetuat ani de zile. În aprilie 2016, judecătorii au stabilit că suporterii nu au avut nici o influență în tragedie, iar principala vină pentru producerea incidentului a aparținut poliției, care a permis accesul unui număr prea mare de oameni.

Unde se joacă Anglia - România

Partida Anglia - România ar urma să se dispute astfel la Londra, cel mai probabil, dar este luată în calcul și varianta Newcastle.

Ultimul duel între România și Anglia a avut loc la Campionatul European U21 din vară, atunci când tricolorii s-au impus cu 4-2 în poate cel mai spectaculos joc de la EURO 2019. Pe bancă s-a aflat Mirel Rădoi, care între timp a preluat conducerea primei reprezentative.

  • Baraj Euro 2020: România – Islanda se joacă pe 26 martie 2020. Dacă învingem, avem finală cu Bulgaria sau cu Ungaria, pe 31 martie. Vom juca ambele meciuri în deplasare.
  • Adversari Romania Euro 2020: dacă vom trece de baraj, vom fi în grupa C (Olanda, Ucraina, Austria, Romania)
  • Program Euro 2020: dacă ne calificăm, meciurile noastre din grupă vor fi Austria – Romania (14 iunie, ora 18:00, Arena Națională), Ucraina – Romania (18 iunie, ora 15:00, Arena Națională și Romania – Olanda (22 iunie, ora 18:00, Amsterdam)

PROGRAM COMPLET EURO 2020. Ce meciuri se joacă la București + orele de disputare a partidelor

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
popicoo
popicoo  •  15 Ianuarie 2020, 07:06

Cei de acolo au ***, nu ca astia de la noi. The sun este o foiță de cancan, ceva mai celebra decat cealalta foiță de cancan, gsp.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează