FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECŢIONER

Burleanu, față în față cu Radu Naum la TV: "Nu am cum să-i reziliez contractul lui Daum. Sunt două variante" + "N-am niciun motiv să-mi dau demisia"

Articol de GSP - Publicat joi, 07 septembrie 2017 17:32

În prima apariție televizată de după ratarea calificării la CM, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a acceptat să răspundă întrebărilor lui Radu Naum în emisiunea Fotbal Club, la TV Digi Sport. 

Burleanu a eschivat în fața întrebărilor frontale ale moderatorului în privința situației lui Daum, susținând că nu se antepronunța înaintea ședinței de luni a Comisiei Tehnice, cea care ar urma să dea verdictul în privința actualului selecționer. Totuși, președintele FRF a admis că a cerut câteva propuneri de noi antrenori din partea respectivei Comisii. 

"M-am întâlnit marți cu Christoph Daum, o întâlnire va mai avea loc joi. O reziliere amiabilă nu poate avea loc, ori va fi demis ori își va da demisia. Dar deocamdată nu pot negocia rezilierea contractului.

Dincolo de lipsa rezultatelor, domnul Daum este un profesionist, iar eu voi continua să susțin asta. În contractul lui Daum nu este nicio clauză de reziliere. Dacă îi reziliem contractul, singura obligație este să îi plătim salariul până la finalul contractului. 

Comisia Tehnică va analiza ce a mers bine și ce n-a mers bine și i-am solicitat directorului tehnic să-mi avanseze o listă de 2-3 nume de eventuali selecționeri. Eu nu vă pot spune dacă Daum ar trebui să continue sau să plece. Dacă ar fi să mă pronunț eu acum, Comisia Tehnică ce să facă luni, să valideze ce am spus eu? Comisia Tehnică e cea care va decide", a spus Burleanu la TV Digi Sport.

Componența Comisiei Tehnice a FRF

• Mihai Stoichiță – președinte
• Ionuț Badea, Aurel Țicleanu – vicepreședinți
• Sandu Tăbîrcă – secretar general
• Ion Geolgău, Marcel Răducanu, Dumitru Dumitriu, Miodrag Belodedici, Ion Vlădoiu, Dan Apolzan, Ionel Augustin, Dumitru Moraru, Mihai Ianovschi, Ciprian Paraschiv, Christos Papadopoulos, Rodion Cămătaru – membri
• Vlad Munteanu, Marcel Pușcaș, Andrei Vochin, Vlad Ungureanu (secretar) – membri fără drept de vot

Recunoaște că i-a propus prelungirea contractului

Răzvan Burleanu a recunoscut că în primăvara acestui an a discutat cu selecționerul Christoph Daum posibilitatea prelungirii contractului neamțului, inițiativă pe care spune că acum o regretă:

"În primăvară i-am zis «hai să discutăm în ce condiții am putea să continuăm». Atunci, eram mulțumit de el. În momentul de față, nu mai sunt mulțumit de el, pentru că nu ne-am îndeplinit obiectivul".

"N-AM GREȘIT CÂND AM ADUS UN ANTRENOR STRĂIN, AM SCĂPAT DE INFLUENȚE"

Burleanu nu-și impută faptul că a mizat pe un selecționer străin, pentru că astfel a scăpat "naționala" de influențele "clanului Becali":

"Nu am făcut nicio greșeală când l-am adus pe Daum. Integritatea a fost motivația. Existau tot felul de interese privind selecția. Comisia Tehnică va ține cont și acum de faptul că cei propuși vor fi cât mai departe de interese, așa sper.

Până în 2014, reprezentații clanului Becali au avut o influență extrem de mare față de procesul de selecție, uitați-vă care erau jucătorii și care erau impresarii lor", a adăugat președintele Federației.

Referitor la rezultatele lui Christoph Daum, Radu Naum l-a întrebat pe președintele FRF dacă este de acord că, în momentul de față, dacă ar fi responsabil pentru rezultate, Christoph Daum ar pleca, Răzvan Burleanu a răsuns sec: "Da".

"N-am motiv să demisionez"

Pe de altă parte, întrebat de Radu Naum dacă ia în calcul să-și dea demisia, Răzvan Burleanu a răspuns: "Nu văd niciun motiv pentru care mi-aș da demisia. De câte ori ar fi trebuit să-și dea demisia Mircea Sandu în mandatul lui?".

Ar trebui să-și dea demisia Răzvan Burleanu după ratarea calificării?

NU
DA

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (47)
gabiprossi
gabiprossi  •  08 Septembrie 2017, 23:55

burleanule sa stai la conducerea federatiei pana mori, timp in care - cu siguranta - nu ne vom mai afla pe harta si in clasamentul fotbalului mondial!?!

vladutz13
vladutz13  •  08 Septembrie 2017, 10:59

A ales gresit pe Daum, ok, insa esecul nu era previzibil, multa, MULTA lume s-a bucurat cand a venit Daum. In plus, aducerea unui strain a fost clar varianta care trebuia, ca sa dispara discutiile despre interese legate de selectie!! Numai si lucrul asta a fost un progres urias. Din pacate Daum prin incompetenta lui ne-a intors de unde am plecat, nu conteaza daca vin Contra, Olaroiu sau Petrescu, o sa reapara discutiile.... Oricum, nu vad o responsabilitate directa la Burleanu. Poate ar trebui sa-si dea demisia, dar nu din cauza ca a adus pe Daum.

torque07
torque07  •  08 Septembrie 2017, 09:23

Burleanu...un om pus acolo de ochii lumii sa ia bobarnace atat din propria vina cat si pt ultimii 30 de ani de conducere FRF. Ok, nu a facut omul aproap nimic.E paralel cu fotbalul. Insa prea mult tam tam se face pe ratarea calificarii la CM. De ce atata tragedie? Credeti ca trebuia si meritam sa mergem la CM? Asta ar fi fost o minune. Ca l-a adus pe Daum?? Toata lumea cerea antrenor strain..antrenor strain in sus antrenor strain in jos..nu neaparat pt a avea rezultate si calificari dar multi se legau de jucatorii convocati. Sa fie profesional si sa nu se lase influentat. Exact asta am avut. Nu putea sa vina Guardiola. un antrenor foarte bun nu isi pateaza cariera cu Romanica..stiind nivelul fotbalului nostru si nivelul fotbaliatorilor nostrii. Daum a riscat. Avand in vedere ca nu prea mai facea nimic si e la sfarsit de cariera. Stia bine si el nu va mai strofocati cu ce a zis la inceput. A riscat, a incercat si nu i-a reusit. Asta este. Acum sa ne intoarcem la Burleanu. Regula U21. E singura lege in 30 de ani...in 30 de ani!!! menita sa ajute nationala. Glumele astea de centre de excelenta, singurele facute de FRF in 30 ani! Chiar daca nu a reusit mare lucru, si fotbalul nostru e inca in mocirla, asta in 4 ani, neavand nici o treaba cu fotbalul, in putinul care l-a facut, a facut mai mult ca predecesorii in 27 de ani. si domnul Ioanitoaia spune despre Sandu si Dragomir "au avut si ei defectele lor"....atat. Ar merita articole la fiecare doua zile, si tarati prin tr

Vezi toate comentariile (47)
Comentează