FOTBAL  »  NATIONALA  »  MOLDOVA - ROMÂNIA

ANALIZĂ GSP Capitolul unde jocul naționalei lui Edi Iordănescu suferă constant » Se întâmplă indiferent de formula de start

Articol de - Publicat sambata, 19 noiembrie 2022 07:26 / Actualizat sambata, 19 noiembrie 2022 11:01

Naționala lui Edi Iordănescu a primit 6 goluri din 13 după dueluri aeriene pierdute. Ultimul în amicalul cu Slovenia (1-2).

  • Următorul amical al „tricolorilor”, Moldova - România, va avea loc pe 20 noiembrie, la Chișinău, de la ora 20:30.

Trebuie să învățăm din greșeli, este clișeul pe care „tricolorii” îl repetă obsedant după fiecare eșec. Joi seară, pe Cluj Arena, naționala României a suferit cea de-a cincea înfrângere din mandatul lui Edward Iordănescu (44 de ani), iar Slovenia ne-a arătat că indiferent în ce formulă de echipă jucăm luăm goluri aproape trase la indigo. 

Benjamin Sesko (19 ani), atacantul lui RB Salzburg, a deschis scorul în amicalul de alaltăieri cu o lovitură de cap, după o schemă cu care ne-au mai surprins și alții.

Viorel Moldovan, încântat de un jucător din Superliga: „Îl văd titular la națională”
ROMÂNIA - SLOVENIA 1-2
Viorel Moldovan, încântat de un jucător din Superliga: „Îl văd titular la națională”

Este al șaselea gol primit cu capul, din totalul de 13 încasate în cele 9 partide disputate de naționala lui Edi. Asta înseamnă 46%. Culmea, toate din centrări venite din flancul stâng al apărării noastre. Două din cornere, cu Israel (2-2) și cu Muntenegru (0-3). 

Seria golurilor primite cu capul a început chiar de la meciul de debut al lui Iordănescu jr., amicalul cu Grecia (0-1), disputat pe 22 martie, în Ghencea. Din păcate, n-am învățat din greșeli, iar „tricolorii” au mai pierdut cinci dueluri aeriene decisive în propriul careu.

România - Grecia 0-1 (amical)

  • Apărarea României: Niță - Rațiu, Ad. Rus, Chiricheș, Camora
  • Cum am primit golul: Bouchalakis a reluat cu capul, dintre Rus și Chiricheș, și l-a învins pe Niță (39).

Israel - România 2-2 (amical)

  • Apărarea României: Niță - Manea, Nedelcearu, Burcă, Toșca
  • Cum am primit golul: Dabbur (57) a înscris cu capul, liber din careul mic, și a redus din handicap, 1-2, după o lovitură de la colț. Cicâldău, Ivan și Nedelcearu s-au încurcat reciproc.

România - Muntenegru 0-3 (Liga Națiunilor)

  • Apărarea României: Niță - Cr. Manea, Chiricheș, Burcă, Bancu
  • Cum am primit golurile: Mugosa, autorul unui hattrick, a dus scorul la 2-0, prin două goluri înscrise cu capul. La ambele, atacantul l-a devansat pe Chiricheș. Prima dată după un corner (42), iar apoi dintr-o centrare în centrul careului (56), venită în urma unui aut.

România - Bosnia 4-1 (Liga Națiunilor)

  • Apărarea României: I. Radu - Rațiu, Ad. Rus, Burcă, Bancu
  • Cum am primit golul: Dzeko a marcat cu capul, pentru 2-1, din careul mic, de lângă Ad. Rus (77). 

România - Slovenia 1-2 (amical)

  • Apărarea României: H. Moldovan - Cr. Manea, Nedelcearu, A. Burcă, Vătăjelu
  • Cum am primit golul: Petar Stojanovici a urcat pe partea noastră stânga, rămasă liberă după ce Vătăjelu și Drăguș s-au eliminat foarte sus. Burcă a strâns în stânga, dar nu foarte convingător. Fundașul dreapta de la Empoli a centrat în fața porții, iar Sesko a trimis mingea spre poartă cu capul, de la 10 metri, de lângă Nedelcearu. Moldovan putea face mai mult.

Cred că trebuie să încetăm să mai fim naivi. E cazul să ne maturizăm. Pentru mine nu contează că au fost mulți jucători noi cu Slovenia. Vreau ca echipa să gândească, să fie stăpână pe mijloacele ei. Jucătorii să comunice, să nu mai facem cadouri

-  Edward Iordănescu, selecționer România

1 golcu capul a marcat România în mandatul lui Edi Iordănescu, Bancu în meciul cu Finlanda (1-0)

VIDEO Dorinel Munteanu trage concluzii amare după România - Slovenia: „Aceeași partitură. De rezultate nu vorbim?”

Citește și: 

„Tricolorii”, luați peste picior de fani după ultima postare a Federației: „Voi n-aveți nici față de tren, dar mergeți cu avionul”

Ionel Ganea, dezlănțuit la adresa lui Edi Iordănescu: „Noi nu avem selecționer, tati!” + Nici FRF nu a scăpat: „Au venit cu vrăjeală ieftină”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
observator_federal
observator_federal  •  19 Noiembrie 2022, 11:28

Păi sunt cazuri de cluburi (și de pe la noi) care au crescut spectaculos media de înălțime a echipei, și asta special pentru a-l scuti pe patron de grijile pe care și le făcea la duelurile aeriene... Și tot au înregistrat -cu repetiție!- înfrângeri umilitoare...

vasileroaita
vasileroaita  •  19 Noiembrie 2022, 11:21

În ultimii ani am avut parte doar de antrenori (?!) naivi în meserieȘ Contra, Rădoi, Edi Politicul. De unde să știe ei cum să corecteze naivitățile apăratorilor?! Căci, se sștie, de unde nu-i, numai Becali cere!!

alexdracu
alexdracu  •  19 Noiembrie 2022, 10:57

Cum naiba din 1000 de "***-***" si "ex-perti" si alte specii de-astea de genii, nu reuseste nici unul sa vada ca echipa Romaniei e poate singura echipa din istoria fotbalului care joaca fara om in fata unei aparari de 4. Noi jucam cu 3 optari la mijloc , ca astia trebuie "spoleiti" sa fie vanduti. Exact ca echipa ciobanului, de unde de altfel ne-am procopsit cu geniul asta de antrenor. Iar pe stanga tot insistam cu smecherasi de 2 lei oltenesti care nu stiu sa faca o deposedare, dar alearga mult si bezmetic.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează