FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Mai pierdem un „tricolor”? A refuzat să se prezinte la U20, după ce inițial fusese convocat de principiu la U21: „În viață mergi unde ești apreciat”

Cârjan dă cel mai bun randament ca mijlocaș central, dar poate evolua și în banda dreaptă // FOTO Imago
Cârjan dă cel mai bun randament ca mijlocaș central, dar poate evolua și în banda dreaptă // FOTO Imago

Articol de - Publicat miercuri, 22 martie 2023 07:00 / Actualizat miercuri, 22 martie 2023 10:52

Convocat de principiu pentru lotul U21, Cătălin Cârjan (20 de ani), jucătorul lui Arsenal, a fost anunțat în ultima clipă să se prezinte la U20, dar a refuzat. O făcuse și în noiembrie, când a evitat o convocare la „tineret”.

Deși avem evident probleme cu jucătorii de creație cu profil ofensiv, la toate loturile naționale, România continuă să piardă talente din diaspora. Au fost cazurile Daniel Boloca (24 ani) și Andrei Coubiș (19 ani), care au ales Italia. Acum a apărut unul nou, al lui Cătălin Cârjan (20 ani).

Jucătorul, la Arsenal din 2019, se antrenează în ultimul timp constant cu echipa de seniori, dar joacă în campionatul U23, unde are numărul 10. A bifat o singură prezență la echipa mare a „tunarilor”, în decembrie, când a fost folosit de Arteta într-un amical cu Lyon.

Nu mai vrea să audă de România! I-a dat IGNORE selecționerului: „Nici la mesaje nu mi-a răspuns”
ROMÂNIA U21
Nu mai vrea să audă de România! I-a dat IGNORE selecționerului: „Nici la mesaje nu mi-a răspuns”

Inițial, Cătălin fusese anunțat de FRF pe lista de principiu a stranierilor pentru naționala U21. Cu o zi înainte de a se anunța componența finală a loturilor, a fost sunat de Emil Săndoi și anunțat să se prezinte la U20. Iar puștiul a refuzat, conform prosport.ro. Ar fi fost prima sa prezență la o națională a României după cea din 2018, la U16.

FRF: „Cârjan ne-a fentat și anul trecut”

Cătălin Cârjan e un caz mai vechi, susțin surse federale. Care amintesc că tânărul mijlocaș de la Arsenal a mai driblat naționala de câteva ori, ultima dată în noiembrie 2021: „Atunci ne-a anunțat că e mai bine pentru el să rămână să se pregătească la echipa de club. Așa ceva nu se face, dacă îți recunoști naționalitatea. Cum să refuzi naționala U20, unde ai drept să joci?! E clar că cineva îl influențează.”

Refuzul său a fost însă unul în condiții speciale. În noiembrie nu fuseseră date oficiale FIFA, iar FRF nu a reușit să găsească adversari de același calibru. Astfel, „tineretul” lui Săndoi a fost nevoit să dispute jocuri de pregătire cu CSA Steaua (4-2) și cu FC Argeș (2-2).

Pe contul său de Facebook, Cârjan a postat sâmbătă un scurt mesaj care lasă loc de interpretări: „În viață mergi unde ești apreciat”.

Emil a vorbit cu Cătălin. Eu l-am vrut, dar nu a acceptat, a înțeles că e convocarea valabilă doar pentru U21. E liber să aleagă, așa cum și noi suntem liberi să nu ne rugăm de jucători să vină la națională. Ar fi și culmea! Prefer pe unul care vine cu inima deschisă, nu pe cineva de care trebuie să ne rugăm

- Daniel Pancu, selecționer U20

Citește și alte știri despre națională: 

Alibec, interviul momentului: „Suntem mai buni decât Kosovo și Israel. Vreau să fiu golgheterul preliminariilor!”

Ionuț Radu, înainte de „dubla” cu Andorra și Belarus: „Luăm 6 puncte, sunt 100% convins!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (32)
otelul2011
otelul2011  •  22 Martie 2023, 18:44

Aoleu cine vorbeste,bai drojdierule, cine tea pus la echipa nationala antrenor ...Kadarov...???????

therealreddog33
therealreddog33  •  22 Martie 2023, 17:19

Naționala U20 e o gluma, sa dea mai multor persoane ceva de lucru. De ce afirm asta? U20 nu exista în calendarul oficial al UEFA, care are are doar U21 sau U19. Nici nu e nevoie, cei care sunt talentați pot juca deja U21, ceilalți au drept de joc pana la 20 de ani în U19. De ce ar veni cineva de la club sa joace meciuri amicale cu te miri cine? Doar ca să se simtă și Pancu selecționer?

Pake
Pake  •  22 Martie 2023, 16:31

Putea sa joace si la Barcelona la echipa mare, tot nu e mai bun decat fiul lui Popescu, Hagi&Co! Daca nu ai tata fost fotbalist sau securist, mai bine stai in banca ta! Copiii care au avut sansa sa se dezvolta ca fotbalisti in Vest, nu au niciun avantaj cand intra in mocirla romaneasca! Pile, fitile, fitze si incompetenta! Pancu probabil era beat cand l-ati intrebat! Nu il mai foloseste nimeni pe Enes Sali, nici pe oricare alt pusti care e sub varsta BRILIANTULUI IANIS! Bine face, eu as veni doar daca mi s-ar garanta locul in echipa mare, titular, altfel, sa joace ei! de ce? pentru ca nivelul echipei principale de la Arsenal, este peste tot fotbalul romanesc, ceh, filipinez, arab si kosovar! Pe Camora vad ca numai Dumnezeu il mai scoate din echipa nationala! Rusine

Vezi toate comentariile (32)
Comentează