FOTBAL  »  NATIONALA  »  REPLICĂ

„Nu sunteți români!” » Primul jucător dintre cei vizați de atacul furibund al lui Hagi care a îndrăznit să răspundă: „Oamenii inteligenți...”

Simțindu-se cel mai probabil vizat de atacul lui Gică Hagi, Cătălin Cîrjan, mijlocașul român în vârstă de 20 de ani legitimat la Arsenal, a ales să-i răspundă „Regelui” cu un citat despre „oamenii buni care aleg să tacă”.
Simțindu-se cel mai probabil vizat de atacul lui Gică Hagi, Cătălin Cîrjan, mijlocașul român în vârstă de 20 de ani legitimat la Arsenal, a ales să-i răspundă „Regelui” cu un citat despre „oamenii buni care aleg să tacă”.

Articol de - Publicat joi, 23 martie 2023 13:40 / Actualizat joi, 23 martie 2023 14:25

Simțindu-se cel mai probabil vizat de atacul lui Gică Hagi, Cătălin Cîrjan, mijlocașul român în vârstă de 20 de ani legitimat la Arsenal, a ales să răspundă cu un citat despre „oamenii buni care aleg să tacă”.

CONTEXT:

Hagi reclamă lipsa de la lot a unui alt stranier: „Spania îl declară între primii 3 din lume și nu-l convoci? E înaintea lui Kounde, domnilor!”
OBSERVAȚIE
Hagi reclamă lipsa de la lot a unui alt stranier: „Spania îl declară între primii 3 din lume și nu-l convoci? E înaintea lui Kounde, domnilor!”

Prima reacție a lui Cătălin Cîrjan, după tirada lui Gică Hagi: „Oamenii inteligenți se apără cu tăcerea și atacă doar cu indiferența”

„Când oamenii buni sunt jigniți, aceștia aleg să tacă. Dar nu pentru că nu știu să se apere, ci pentru că sunt conștienți că nu are rost să se coboare la nivelul celor care îi critică. Oamenii inteligenți se apără cu tăcerea și atacă doar cu indiferența”, este citatul distribuit de Cîrjan pe Facebook.

„Nu sunteți români!” » Primul jucător dintre cei vizați de atacul furibund al lui Hagi care a îndrăznit să răspundă: „Oamenii inteligenți...”

Impresarul lui Cătălin Cîrjan: „Nu a refuzat și nu va refuza niciodată echipa națională”

În tentativa de a-și apără jucătorul pe care-l reprezintă, impresarul Cătălin Sărmășan a susținut la comentariile acestei postări că fotbalistul care evoluează în campionatul U23 din Anglia n-ar fi refuzat de fapt echipa națională:

„Toate lucrurile corecte se fac la momentul potrivit. Acum vorbesc cei care nu iubesc adevărul și cei cărora nu le convine cum sună adevărul. Cătălin nu vrea să disturbe activitatea echipelor naționale, va vorbi imediat după încheierea meciurilor. Pentru că adevărul, așa cum e el, trebuie să iasă la iveală. 

Cătălin Cîrjan nu a refuzat și nu va refuza niciodată echipa națională. Veți fi cu toții convinși de asta când se va afla adevărul. Adică după ultimul meci al echipelor naționale”.

Gică Hagi: „Nici măcar două rânduri să nu mai scrieți despre ei”

Mai jos, ce declarase Hagi, miercuri seara, la „Digi Sport Special”: 

„Nu pot să accept ca jucători români care au plecat în străinătate să uite că sunt români. Uitați-i pe acei jucători, nici măcar două rânduri nu mai scrieți despre ei! Două rânduri! Înseamnă că nu sunt români! A fi român înseamnă să răspunzi când ești chemat. Nu mai vrei să fii român, atunci nu ne folosi! 

Nu intru în discuție despre cât de valoroși sunt, dar nu putem să ne rugăm de jucători! Am ajuns în situația în care ne rugăm de jucători să vină la națională? Vrei să vii, bine. Dacă nu, să fii sănătos. Avem jucători români foarte, foarte buni în țară, așa că nu trebuie să ne rugăm de cei din afară. Nu ne face un avantaj! Pierdere e când un jucător iubește România. Nu jucătorii care, oricât de talentați sunt, nu au pasiunea și iubirea de a juca pentru echipa națională.

Secretul este să știi să formezi o echipă națională cu jucători de mare personalitate, care să joace cu pasiune, cu iubire! Nu să ne rugăm de ei să vină la echipa națională, că ne amenință ei că nu vin! E prea mult pentru mine, de asta am vrut să intervin.

Se discută prea mult despre jucători de care ne rugăm. Unde au jucat acești jucători? Nu au un meci în prima ligă, un meci internațional. Scuzați-mă! Iar pe cei care joacă în Divizia A și au mecuri internaționale nu-i băgați în seamă.

Când vii să joci pentru U15, U17, U20, vii pentru că iubești asta, pentru că ai pasiune, pentru că obiectivul tău numărul 1 este să ajungi la echipa națională. Cred că toți fotbaliștii români își doresc să ajungă la echipa națională. Trebuie să arate această dorință!”.

FRF: „Cârjan ne-a fentat și anul trecut”

Cîrjan, la Arsenal din 2019, se antrenează în ultimul timp constant cu echipa de seniori, dar joacă în campionatul U23, unde poartă numărul 10. A bifat o singură prezență la echipa mare a „tunarilor”, în decembrie, când a fost folosit de Arteta într-un amical cu Lyon.

Inițial, Cătălin fusese anunțat de FRF pe lista de principiu a stranierilor pentru naționala U21. Cu o zi înainte de a se anunța componența finală a loturilor, a fost sunat de Emil Săndoi și anunțat să se prezinte la U20. Iar puștiul a refuzat, conform prosport.ro. Ar fi fost prima sa prezență la o națională a României după cea din 2018, la U16.

Cătălin Cîrjan e un caz mai vechi, susțin surse federale. Care amintesc că tânărul mijlocaș de la Arsenal a mai driblat naționala de câteva ori, ultima dată în noiembrie 2021: „Atunci ne-a anunțat că e mai bine pentru el să rămână să se pregătească la echipa de club. Așa ceva nu se face, dacă îți recunoști naționalitatea. Cum să refuzi naționala U20, unde ai drept să joci?! E clar că cineva îl influențează”

Refuzul său a venit însă într-un context special. În noiembrie nu erau date oficiale FIFA, iar FRF nu a reușit să găsească adversari de același calibru. Astfel, „tineretul” lui Săndoi a fost nevoit să dispute jocuri de pregătire cu CSA Steaua (4-2) și cu FC Argeș (2-2).

Emil a vorbit cu Cătălin. Eu l-am vrut, dar nu a acceptat, a înțeles că e convocarea valabilă doar pentru U21. E liber să aleagă, așa cum și noi suntem liberi să nu ne rugăm de jucători să vină la națională. Ar fi și culmea! Prefer pe unul care vine cu inima deschisă, nu pe cineva de care trebuie să ne rugăm 

- Daniel Pancu, selecționer U20

Recent, România l-a pierdut pe fundașul central Andrei Coubiș (19 ani), de la AC Milan Primavera. Coubiș a fost convocat la naționala U20 a Italiei după ce a refuzat precedentele selecții la reprezentativele României.

VIDEO. Cei 3 jucători pe care Dumitru Dragomir i-ar fi luat la națională: „Ce, te superi ca măgarul pe sat?”

Mai multe articole despre echipa națională:

Doi juniori de la Juventus și unul de la AC Milan, convocați în premieră la selecționata României U15
ROMÂNIA
Doi juniori de la Juventus și unul de la AC Milan, convocați în premieră la selecționata României U15
„Tricolorul” care nu mai voia să audă de națională a dat-o la întors: „S-a interpretat greșit. Pentru mine este o onoare”
PRELIMINARII EURO
„Tricolorul” care nu mai voia să audă de națională a dat-o la întors: „S-a interpretat greșit. Pentru mine este o onoare”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (29)
nicto
nicto  •  24 Martie 2023, 00:00
Postat de ccc745 pe 23 Martie 2023, 16:53

Conform logicii tale, tu ce treaba ai sa comentezi ce spune Hagi? Unu, ca nu esti taica-su, doi, ca fiecare spune ce vrea. Hagi are dreptate, iar baiatul asta deocamdata a demonstrat numai fite...

ccc-ule, tu ce faci aici? ne iei la rand? fi tu profesor de morala pe seama ta.... ca hagi, daca tacea in ultimele doua saptamani.... profet ramanea...

farist11
farist11  •  23 Martie 2023, 23:24

Dacă nu-l trezea Hagi, rămânea prost.

istet10
istet10  •  23 Martie 2023, 23:17

Nu va uitati la aia. Hai sa vedeti ce tineri talentati si patrioti am eu la club! Tot respectul pt Hagi, dar nu este obiectiv.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează