FOTBAL  »  NATIONALA  »  IRLANDA DE NORD - ROMÂNIA 0-0

Ce ne aşteaptă la Budapesta » România a rămas pe locul 1, însă va începe toamna cu un meci decisiv: 4 septembrie, cu Ungaria

Articol de - Publicat luni, 15 iunie 2015 00:00

Aflaţi la trei puncte sub noi, maghiarii ne depăşesc în cazul unei victorii. Care sînt plusurile şi minusurile "naţionalei" lui Iordănescu

Deşi mai sînt două luni şi jumătate pînă la confruntarea decisivă de la Budapesta, meciul din capitala Ungariei e hotărîtor. În cazul unei înfrîngeri a "tricolorilor", coroborată cu o victorie a nord-irlandezilor cu Feroe, cădem pe locul 3. 95% baraj!

Aşa că vom urmări măcar obţinerea unui egal. Care ne ţine la 3 puncte peste Ungaria, cu 3 meciuri rămase. O victorie ar fi sinonimă cu obţinerea biletelor, fiindcă am avea avans faţă de maghiari de 6 puncte, plus rezultatele directe. Adică o eventuală calificare matematică după jocul cu Grecia (7 septembrie).

Plusuri: Defensivă, reveniri, tradiţie

  1. Avem cea mai bună apărare din Europa! România a primit un singur gol în aceste preliminarii. La fel ca Anglia, care a jucat aseară.
  2. Pot reveni accidentaţii. România a arătat rău fără Sînmărtean, Raţ sau Marica. Măcar unii ar putea juca la Budapesta.
  3. N-am pierdut ultimele 9 meciuri. România a pierdut ultimul meci cu Ungaria în 1981, în preliminariile CM. De-atunci avem 5 victorii şi 4 egaluri.

Minusuri: Joc, atac, serie grea

  1. Jocul nu convinge. România n-a arătat bine în aceste preliminarii. N-am reuşit victorii clare, iar egalul cu Irlanda de Nord a fost scos cu greu.
  2. Problema atacului. Am înscris doar două goluri în prima repriză, cu Ungaria şi Feroe. Şi nu avem un marcator constant, pe listă fiind Marica, Rusescu, Stancu, Keşeru şi fundaşul Papp!
  3. Serie grea. Chiar dacă Grecia e "lanternă", e puţin probabil că elenii vor veni fără arme la Bucureşti. Iar meciul cu formaţia care ne-a bătut la barajul CM 2014 e la doar trei zile după Budapesta. Unde atmosfera va fi incendiară. La ultima deplasare, 2-2, s-a jucat fără spectatori!

Nervi și pe bancă

Schimbat în minutul 72, Keșeru a intrat într-un conflict cu cei situați pe banca "tricolorilor". Fost atacant la "națională" și actual secund al lui Iordănescu, Viorel Moldovan a avut cîteva reproșuri la adresa vîrfului de la Al Gharafa. Keșeru nu a primit deloc bine observațiile tehnicianului și a avut o reacție nervoasă chiar sub ochii coechipierilor.

"Au lipsit jucători care chiar ne ajutau. Bine că nu am pierdut. E important să luăm cîte trei puncte din următoarele confruntări"
Mihai Pintilii, mijlocaş România

"Sînt foarte mulţumit că suporterii ne-au ajutat, egalul e şi pentru ei. Nu ne sperie că s-a apropiat Ungaria, dacă noi vom juca bine, vom rămîne pe prima poziţie"
Florin Andone, atacant România

Ce a spus "Tata Puiu"

- "Nu vreau să fac remarci individuale. Steliştii au avut un sezon greu, cu 3 competiţii, ceilalţi la fel"
- "De la ei mi-au plăcut Lafferty, Ward, Evans şi Davis"
- "Mare surpriză în Feroe. Mă întreb unde se îndreaptă fotbalul"
- "Avem o arie restrînsă şi orice absenţă poate influenţa jocul şi rezultatul"

tabel

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
plischi
plischi  •  15 Iunie 2015, 16:02

nu s-ar putea sari peste aceasta partida?! chestia aia cu un singur gol primit in preliminarii ar fi fost semnificativa intr-o grupa cu portugalia, cehia, austria si inca doua mai slabe, dar cu adversarele noastre am ajuns in primele zece locuri datorita lor, nu fiindca am jucat noi ceva de doamne-ajuta.

blatistu49
blatistu49  •  15 Iunie 2015, 12:23

toate s slabe diferenta o face numai norocul nici noi nici ungurii nu joaca nimic daci cu D zeu inainte

liberal
liberal  •  15 Iunie 2015, 11:43

Daca pierdem cu Ungaria dar batem Grecia , Finlanda si Feroe suntem sigur calificati de pe unul din primele doua locuri.Asa ca decisive sunt ultimele trei jocuri.Sa auzim numai de bine !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează