FOTBAL  »  NATIONALA  »  FCSB

Cea mai mare gafă a lui Rădoi? Ignorat de selecționer, Tănase domină concurența de la națională în monitorizările InStat

Gigi Becali i-a cerut ieri demisia lui Mirel Rădoi, acuzându-l în principal pentru neselecționarea lui Florin Tănase, căpitanul FCSB.
Gigi Becali i-a cerut ieri demisia lui Mirel Rădoi, acuzându-l în principal pentru neselecționarea lui Florin Tănase, căpitanul FCSB.

Articol de , , - Publicat vineri, 16 octombrie 2020 10:41 / Actualizat vineri, 16 octombrie 2020 10:49

Gigi Becali i-a cerut ieri demisia lui Mirel Rădoi, acuzându-l în principal pentru neselecționarea lui Florin Tănase, căpitanul FCSB. Monitorizările InStat spun că decarul roș-albaștrilor n-a fost mai slab în acest sezon decât Maxim, Stanciu, Hagi jr. sau Gabi Iancu.

"Dacă nu-l iei pe Florin Tănase la echipa națională, n-ai ce căuta la echipa națională". Declarația îi aparține lui Gigi Becali și e principalul argument pe care patronul de la FCSB l-a prezentat ieri când a argumentat de ce Mirel Rădoi ar trebui să plece de la cârma primei reprezentative. "Aia e națională, ce a făcut el? Păi, Tănase e cel mai bun jucător din România la ora asta și nu e convocat! Man, unul dintre cei mai buni. 15 milioane. Nu a convocat «15 milioane». «11»-le ideal este: iei foaie şi scrii primul Tănase, după aia nu ştiu ce faci", a mai spus Becali.

Poziția lui Becali conține doar subiectivismul și interesul pe care le are și anume dorința ca unul dintre fotbaliștii săi să joace la națională și astfel să devină o marfă și mai vandabilă? Sau vorbele lui conțin și mult adevăr și, într-adevăr, Tănase ar fi trebuit să se afle pe lista selecționabililor?

Gazeta a analizat parametrii de joc, din acest sezon, indiferent de competiție: Tănase versus jucătorii de același profil cu el pe care Rădoi i-a chemat pentru meciurile cu Islanda, Norvegia și Austria. Lista îi conține pe Maxim, Stanciu, Ianis Hagi și Gabi Iancu. Iar concluzia e una surprinzătoare: Tănase nu doar că n-a fost mai prejos decât aceștia, dar la câteva dintre capitolele importante și relevante pentru prestația și randamentul unui jucător ofensiv îi depășește pe toți ceilalți.

Un alibi pentru selecționer, privind absența lui Tănase, ar putea fi faptul că fotbalistul roș-albastru a avut coronavirus și timp de două săptămâni n-a putut evolua. S-a refăcut însă și a bifat două meciuri înainte de acțiunile naționalei, partide în care a marcat de 3 ori. El s-a negativat cu mult înaintea lui Dennis Man, fotbalist pe care Mutu, cu acțiuni la tineret în același timp cu naționala mare, l-a selecționat și l-a și folosit, iar Man a marcat de două ori împotriva Maltei. 

Mirel Rădoi nu e potrivit, dacă a mâncat trei bătăi. E finul meu și îl iubesc, dar dacă mănânci trei bătăi? Ce să mai faci? Gata!
Gigi Becali, patron FCSB

Am mari dubii în ceea ce privește selecția unor jucători care nu confirmă. Mă refer, în principal, la linia defensivă. Bălașa, spre exemplu, pentru că este un jucător care nu-mi dă siguranță. Apoi, Mitriță este sub așteptări, ce caută el la lot?
Florin Răducioiu

58 de goluria marcat Tănase în Liga 1 în cele 203 meciuri în care a evoluat pentru Viitorul și FCSB

La multe capitole, Tănase e chiar numărul 1

Cea mai mare gafă a lui Rădoi? Ignorat de selecționer, Tănase domină concurența de la națională în monitorizările InStat

Tănase în ultimii 3 ani la FCSB

SezonMeciuriGoluriPase decisive
17/1845115
18/1940117
19/2043114
20/21660

3 selecții, în 3 ani, cu 3 antrenori!

Deși a fost un fotbalist care s-a impus de la o vârstă mică în Liga 1, Tănase nu a reușit să-i impresioneze nici pe predecesorii lui Rădoi. Are doar 3 prezențe în tricolor, bifate în intervalul a 3 ani și jumătate. A debutat în mai 2014, la amicalul cu Albania, când pe bancă se afla Pițurcă. Apoi, a dispărut 2 ani și a reapărut, tot la un amical, cu Lituania, când selecționer era Anghel Iordănescu. Ultima apariție a fost în noiembrie 2017, cu Cosmin Contra tehnician. La naționala de tineret, Tănase are 8 meciuri și 3 goluri!

A cam bătut pasul pe loc la FCSB

Tănase a fost cumpărat de Gigi Becali de la Viitorul în septembrie 2016. Suma a fost una imensă: 1,5 milioane de euro. În cei 4 ani care au urmat însă, cota lui nu s-a multiplicat, așa cum s-a întâmplat, de exemplu, în cazul lui Man și Florinel Coman. Când a plecat de la Viitorul, deși era încă eligibil pentru U21, Tănase avea o valoare de 1,7 milioane de euro pe transfermarkt. Astăzi, la peste 4 ani distanță, e abia la 2,2 milioane de euro.

19 aniera vârsta lui Florin Tănase în momentul în care a fost debutat de Gică Hagi în Liga 1, într-un meci Dinamo - Viitorul 1-2, în februarie 2014

Totul despre Clinceni - FCSB:

Citește mai multe știri despre FCSB:

Dennis Man, dorit de Bologna! Cât oferă formația din Serie A

FCSB, sancționată pentru xenofobie! Amenzi pentru club și 3 jucători

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (121)
orlick
orlick  •  17 Octombrie 2020, 11:45
Postat de senatorddb pe 16 Octombrie 2020, 15:45

La ce naiba e cel mai bun ăsta,doamne???? La executat penalty și la căzut in *** ,atunci când da de o rafală mai tare de vânt???? Vai de mama lor de ***????????????

Atât ai înțeles tu din toate datele alea din tabel, sau ură nu îți permite să procedezi informațiile?

iung811
iung811  •  16 Octombrie 2020, 23:06

Cand o fi Rădoi antrenor la sărituri în apă atunci o să- l cheme sigur!!! In alta ordine de idei, daca aveti chef de politica comentati in alta parte.

adriann_
adriann_  •  16 Octombrie 2020, 20:34
Postat de florar pe 16 Octombrie 2020, 14:16

Da ma asa e!!!!Eu am facut scut pentru Codruta si uite cum Tolontan acum pe blog ne demonstreaza cum a anchetat justitia oameni ca Secureanu...Tot eu am inchis ochii cand violatorii de minori erau mangaiati cu cate un an de puscarie...Eu am facut scut pentru cei care au schilodit oameni in puscariile comuniste....Eu am inchis ochii si un turnator ca Basescu a putut sa fie presedinte de doua ori....Voi nu aveti rusine...

Normal ca nu au rusine, securistii si puiutii lor au pus gheara pe Romania. USR este Uniunea Securistilor din Romania, ce vrei mai clar de atat? CUM SA TE PRINDA MA CU MANA IN SACUL CU VOTURI SI SA NU SE INTAMPLE NIMIC? CUM SA INTRE SEFUL DE BIROU ELECTORAL LA 2 NOAPTEA CU 3 INSI DE LA ACELASI PARTID SI SA IA UN SAC CU VOTURI??? AVEA DEPTATE TUDOR GHEORGHE MA, 30 DEGEABA!!! REPET CA SA SE INTELEAGA: DACA PE IMAGINILE ALEA APAREAU REPREZENTANTII PSD SI PNL ALATURI DE ALA USR ERA CU TOTUL ALTA DISCUTIE.

Vezi toate comentariile (121)
Comentează