FOTBAL  »  NATIONALA  »  OPINIE

Comentariu de Remus Răureanu după conflictul Hagi - Contra » Cosmin, ia-l pe Ianis dacă vrei liniște!

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 13 mai 2018 09:00

Contra și-a consumat creditul, nu mai există răbdare pentru el. De ce? A pierdut vreo calificare? A pierdut vreun meci oficial măcar? Nu, dar nu-l convoacă pe Ianis!

Hagi l-a felicitat pe Cosmin la învestirea la națională și a argumentat de ce fostul fundaș dreapta e potrivit să conducă echipa. Nume mare de fotbalist, o carieră de antrenor care bifase deja câteva succese. S-au dus toate calitățile! Dacă vrea să aibă liniște în perioada următoare, pentru Liga Națiunilor și pentru preliminariile Euro, nu amicalele cu Chile și cu Finlanda ar fi motivele de îngrijorare, trebuie să scape întâi de presiunea lui Hagi senior.

Și pentru asta ar exista o singură soluție: să-l convoace pe Ianis urgent! Gică s-ar calma dacă și-ar vedea fiul în tricolor. Drept dovadă, el nu a fost la fel de critic cu Christoph Daum, cel mai scump și mai slab selecționer din istoria României. Germanul pierdea meciuri, dar apela des la suficienți fotbaliști de la Viitorul. Ceea ce îi asigura tăcerea lui Hagi.

În conferința de după jocul cu Poli Iași, "Regele" i-a cerut la națională pe Țâru și pe Ianis. Contra a convocat un singur om de la Ovidiu, pe Cicâldău, ceea ce îi sună jignitor lui Gică. Țâru e implicat în discuție doar ca să nu fie vorba numai despre Ianis. În realitate, el e unica sursă a nervilor, e vorba doar despre junior. Și este el atât de bun încât să nu poată fi ocolit?

  • Pentru următoarele două partide, pentru postul din spatele vârfului, pe care-l ocupă Ianis, Cosmin i-a chemat pe Budescu și pe Stanciu. Adică pe cel mai bun fotbalist din România și pe cel mai bun de la Sparta Praga, sfertfinalist de Europa League în sezonul trecut cu Anderlecht și tranzacționat până acum pe 14 milioane de euro.

  • Hagi junior are 13 meciuri la Viitorul în 2018 și 6 goluri, unu din penalty. O revenire încurajatoare după un an și jumătate în care jucase 51 de minute la Fiorentina. El nu arată încă precum un Budescu, să zicem, un fotbalist capabil să câștige singur meciurile într-o competiție subțire cum e Liga 1. În afara cifrelor bune, Ianis a mai bifat și prestații foarte slabe, cum au fost cele din meciurile cu FCSB și cu Astra. Împotriva giurgiuvenilor, în urmă cu o săptămână, Hagi junior a jucat atât de slab încât Dinu Gheorghe a glumit la TV Digi Sport: "Pare că-l lucrează pe antrenor să-l de afară!". Tatăl lui nu crede asta, el vede că selecționerul Contra e cel care lucrează împotriva carierei copilului. Tot în timpul meciului cu Astra, comentatorul Ionuț Angheluță remarcase înaintea pauzei "ca să schimbe jocul, Viitorul trebuie să-l înlocuiască pe Ianis!". Angheluță a jucat în prima ligă la Poli Timișoara. N-a fost Hagi, dar e printre comentatorii care se pricep.

  • "Toate indiciile mele duc către acest lucru: convocările se fac prin spate! Cosmine, bagă un mare semn de întrebare! Sunt prea mulți de la Viitorul? Poate se supără cineva, Cosmine, care ți-e drag ție!". Viitorul e campioana României și va obține și acum un loc de cupă europeană. Numai că performanțele acestea sunt mai degrabă ale antrenorului Hagi decât ale crescătorului de fotbaliști. Jucătorii furnizați de Viitorul au eșuat în străinătate, cu excepția lui Răzvan Marin. Bălașa, Mitriță, Manea, Vână, Chițu, Ianis sunt buni pentru Liga 1 și atât. Nu au meciuri mari nici la națională, nici în cupele europene. În condițiile astea, de ce e grav dacă-i ocolește Contra?

De ce trebuie să joace Ianis Hagi la națională de la 19 ani, când un talent fantastic ca Mutu a debutat la 21? Probabil va fi folosit în curând, se va ajunge să fie chemat la lot de frică, selecționerul o să calculeze că e convenabil să consume un loc decât să se expună unor noi conferințe devastatoare din partea lui Gică.

La prima convocare, oricum n-o să mai știm dacă prezența lui Ianis va constitui un indiciu despre valoare sau rezultatul unui soi de șantaj din partea celui mai mare brand fotbalistic: "Eu sunt Hagi și dacă nu-l vreți pe fiul meu, vă fac praf oricând, în direct pe toate site-urile și la toate televiziunile!".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (17)
1498434707123363
Dumitru Neculai  •  13 Mai 2018, 18:43

nu trebuie sal ia pe hagi juni. sa aleaga pe cei an forma Dar acum sa rotit mai cu dinamo nu se vede? ce crede hagi ca selectia se face prin recomadarile celor 2 antrenori secunzii ????? fugi breeeee

1498434707123363
Dumitru Neculai  •  13 Mai 2018, 18:42

nu trebuie sal ia pe hagi juni. sa aleaga pe cei an forma Dar acum sa rotit mai cu dinamo nu se vede?

476846922491407
Paraschiv Bucur  •  13 Mai 2018, 12:39

``Noi santem DNA``.......``Eu sant hagi``....si va fac praf oricand....urata exprimare,urata asociere!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează