FOTBAL  »  NATIONALA  »  RĂZBOI PIŢI-MITICĂ!

Conflict la ”naţională” » Piţi şi Dragomir se ceartă pe "raportul pentru oligofreni"

Pițurcă și-a ieșit din fire pentru că raportul său în fața Comitetului Executiv a fost luat peste picior
Pițurcă și-a ieșit din fire pentru că raportul său în fața Comitetului Executiv a fost luat peste picior

Articol de - Publicat vineri, 14 decembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 13 decembrie 2012 22:53

Antrenorul echipei naţionale i-a transmis furios lui Dragomir ”să-şi vadă de Liga 1”, iar ”Corleone” i-a amintit lui Piţurcă modul cum a încercat să-l coboare din avionul reprezentativei.

Un raport de activitate al echipei naţionale pe o singură coală şi conţinînd şirul rezultatelor "tricolorilor" pe 2012. Dezvăluirea făcută ieri de Gazeta Sporturilor despre documentul absurd alcătuit de Piţurcă pentru Comitetul Executiv FRF a inflamat relaţia dintre selecţioner şi Dumitru Dragomir. Asta după ce, în timpul şedinţei de la Casa Fotbalului, şeful LPF calificase analiza minimală a lui Piţi drept un "raport pentru oligofreni".

"Eu l-am adus pe Piţurcă în fotbalul mare, nu el pe mine!"
Aseară, cei doi s-au contrat dur în timpul unor intervenţii telefonice la DigiSport. Dragomir a intervenit primul: "Nu m-am certat niciodată cu Piţurcă. Totuşi, acum patru ani, i-a sfătuit pe Prunea şi Lupescu să nu mă ma ia în avion alături de tricolori dacă voi mai vorbi de echipa naţională. Asta mi-au transmis cei doi!". Şi a ţinut apoi să îi reamintească selecţionerului: "Eu l-am adus în fotbalul mare, ca fotbalist! Nu el pe mine! Pe atunci, era doar la divizia C".

"Dragomir spune numai prostii"
Piţurcă a replicat imediat: "Preşedintele LPF să îşi vadă de Liga 1! A devenit interesat, dintr-o dată, de echipa naţională. N-aş vrea să fac polemică, dar v-aş sfătui să nu-i mai daţi mereu dreptate lui Dragomir! M-a susţinut doar cînd meritam, pentru că am avut rezultate. Dar, după Euro 2008, a început să spună numai prostii! A minţit că au fost aduse femei în cantoment. Au venit doar soţiile şi familiile fotbaliştilor, la o zi după meciuri. Nu e adevărat nici că le-am zis lui Lupescu şi Prunea să nu-l mai primească în avion. Dacă gîndeam asta, îi ziceam personal!".

Furios, Piţurcă a continuat: "Nu ştiu unde s-a rupt relaţia cu Dragomir! Dar, dacă a susţinut un an de zile un jucător care nu a fost convocat, probabil a fost deranjat. A făcut permanent lobby pentru Sînmărtean".

"Raţ şi Tamaş să gesticuleze cu mîna la cluburi, nu la naţională!"
Selecţionerul a detaliat apoi episoadele care l-au deranjat la partida pierdută cu Olanda, 1-4, şi a îndreptat criticile către doi fundaşi: "Am fost nemulţumit de atitudinea, gesturile şi jocul lui Raţ şi Tamaş. Cînd un jucător îmi face semne cu mîna în aer, a doua oară nu mai face! N-am văzut eu atunci, pe teren, că făceam imediat schimbare şi poate era mai bine! Raţ să facă la echipa lui de club dacă îi permite Lucescu, Tamaş la fel!".

"Săpunaru nu mai are ce căuta la lot!"
Piţurcă a lămurit şi "subiectul Săpunaru", după ce şeful FRF, Mircea Sandu, îi sugerase să meargă în Spania pentru a discuta cu fundaşul Zaragozei în ideea de a-l readuce la lot: "Săpunaru e subiect închis. A trimis o foaie prin care spune clar că nu mai vine cît sînt eu selecţioner! Un jucător care refuză să vină la o acţiune a naţionalei, nu mai are ce căuta! A zis că nu sînt bărbat. Uite, sînt bărbat şi-i respect dorinţa de a nu mai juca pentru România!".

"Dragomir spunea să ne dăm demisia dacă ne bate Ungaria, că e mult sub noi. Acum spune că trebuie să împrumutăm modelul lor la copii şi juniori, pentru că sînt mai buni. Ce să mai înţelegem?" (Victor Piţurcă, selecţioner România)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
robotzel
robotzel  •  15 Decembrie 2012, 12:54
Postat de lapusneanul pe 14 Decembrie 2012, 02:34

...nu ne-a scos , inca mai avem un picior acolo :))

cum ai calculat tu asta? o echipa din 9 grupe se califica direct de pe locul 2. romania este pentru moment calificata la turneul final. poti sa detaliezi logica ta?

mihai_dv
mihai_dv  •  14 Decembrie 2012, 13:19

Suntem intr-o pozitie peste asteptari in grupa (raportat, desigur, la valoarea noastra), asa ca nu inteleg de ce il tot pistoneaza pe Piturca: "roaga-te de ala", "trimite-l acasa pa alalaltu","scrie saptespe pagini de rapoarte", etc. Sansele la calificare sunt chiar mai mari decat la inceputul competitiei, ar trebui sa asteptam sa-l criticam sau laudam pana toamna viitoare.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  14 Decembrie 2012, 09:40

Pacat ca au pierdut calificarea pentru Brazilia ...de asta se cearta ...vine vremea cand trebuie sa raspunda ...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează