FOTBAL  »  NATIONALA  »  SCANDAL

Consecinţele conflictului din jurul "naţionalei": "Să se ia atitudine! Altfel, stelistul care ia "roşu" în campionat, poate juca pe mai departe, în folosul ţării"

Articol de GSP - Publicat joi, 28 ianuarie 2016 17:45

Scandalul iscat între Steaua şi echipa naţională vizavi de neparticiparea celor 6 jucători ai lui Laurenţiu Reghecampf la acţiunea selecţionatei divizionare din Antalya este departe de a se fi încheiat.

Aşa cum GSP.RO anunţa la începutul săptămînii, echipele care se luptă cu Steaua, la primăvară, pentru supremaţia în fotbalul românesc, bănuiesc că ar putea fi jocuri necurate la mijloc în urma cărora formaţia lui Reghe să fie avantajată întrucît nu s-a permis accesul celor 6 la lot, pe cînd de la rivale au fost luaţi mai mulţi şi importanţi jucători.

"Iordănescu trebuie să ia atitudine"

Iar acum adversarele Stelei cer lămuriri, puncte oficiale şi penalizări, dacă se va decide în cadrul Comisiei de Disciplină şi a Comitetului Executiv. "Dar pentru aceasta este nevoie ca selecţionerul Anghel Iordănescu, dacă este de bună credinţă, să sesizeze organele de drept pentru a se face lumină în această speţă. Întrucît s-au încălcat două articole de regulament, 69
şi 84, iar în convocările remise cluburilor se precizează clar că este o acţiune a echipei naţionale a României, nu o selecţionată divizionară! Nimeni nu poate fenta evidenţa", au afirmat sursele GSP.RO.

Vor răspunsuri imediate

Totodată, se ridică şi problema unor reacţii negative, fiindcă s-ar putea crea un precedent. "Dacă un fotbalist de la Steaua, de exemplu, primeşte cartonaşul roşu, atunci el poate să fie scutit de orice suspendare, fiindcă ar prima interesul naţional, pe ideea că se pregăteşte pentru Euro! Aceasta dacă nu se va lua măsuri în cazul absenţei de la acţiunea "naţionalei" din Antalya. Să se facă lumină, să se răspundă, clar şi oficial, la întrebări: 1. Steaua n-a mai vrut să trimită jucătorii? 2. Iordănescu nu i-a mai convocat? 3. Dacă Steaua nu i-a mai trimis, cine a decis să nu mai fie lăsaţi jucătorii? Să se ia măsurile de pedeapsă faţă de cei care au creat acest haos! Pentru aceasta este nevoie ca forurile FRF să ia atitudine, fără declaraţii în
presă, înainte, ci să judece conform regulamentelor", au transmis adversarii roş-albaştrilor.

Articolul 69 din Regulamentul de Disciplină

Refuzul prezentării la echipa naţională

1. Jucătorul român care a fost convocat la stagiile de pregătire şi la jocurile unei echipe naţionale şi care nu se prezintă la data şi locul convocării va fi sancţionat cu suspendare de la 4 la 8 jocuri. În perioada cît durează convocarea, el nu are dreptul să joace la echipa sa de club, în caz contrar echipa sa fiind sancţionată cu pierderea jocurilor respective prin forfait.

2. Sancţiunea arătată la alin. 1 de mai sus se aplică şi jucătorului care, după prezentare, părăseşte locul de cantonament fără permisiunea persoanei îndreptăţite să o acorde.

Articolul 84 din Regulamentul de Disciplină

Refuzul de a trimite jucătorii la echipele naţionale

Fapta cluburilor de a nu permite jucătorilor român sau străini să se prezinte la convocările echipelor reprezentative pentru antrenament şi jocuri, se sancţionează cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal pentru persoanele vinovate pe o perioadă de la 3 la 6 luni.

6 fotbaliştiai Stelei au fost convocaţi şi n-au mai participat la stagiul de pregătire al "naţionalei" din Antalya: Florin Niţă, Alin Toşca, Paul Papp, Adrian Popa, Mihai Pintilii şi Nicolae Stanciu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
863306283722913
Robert Sandu  •  28 Ianuarie 2016, 23:08

Studiati articolul respectiv direct la sursa si abia apoi dati-va cu parerea. http://www.fifa.com/mm/document/affederation/administration/ps_792_en-annex_ii_74.pdf

863306283722913
Robert Sandu  •  28 Ianuarie 2016, 23:07
Postat de Adrian Preda pe 28 Ianuarie 2016, 20:51

Greșești! Studiază articolul respectiv, nu mai vorbi din auzite. Știi tu ceva, dar pierzi din vedere un lucru esențial. Caută articolul și o să vezi că nu ai dreptate

Am studiat articolul. Nu greseste deloc.

863306283722913
Robert Sandu  •  28 Ianuarie 2016, 23:05
Postat de gerulozaurus pe 28 Ianuarie 2016, 20:11

cele doua articole se aplica, insa doar in cazul meciurilor cu data oficiala de la FIFA, pentru ca FIFA are un articol in care spune clar, daca NU E DATA OFICIALA, atunci cluburile nu sunt OBLIGATE sa lase jucatorii la nationala si nici FIFA nu va fi nevoita sa inregistreze la palmaresul Romaniei J sau B, victoriile repurtate in fata prestigiosilor sai adversari: Avantul Prabusirea din Kurdistan si Bou Chisinau din Russia!

Asa e, numai ca unii habar n-au de regulament. Pentru ei, postez aici un extras din normele FIFA privind eliberarea jucatorilor de catre echipele de club pentru actiunile Echipelor Nationale: e) Friendly matches on dates outside the coordinated international match calendar These matches do not take priority over matches in a national championship. A club is not obliged to release a player who has been called up if the friendly match in question is to be held on a date outside the coordinated international match calendar. In accordance with Article 36 Paragraph 4, a player shall only be released to the national association if his club agrees to his release. Asta ar cam trebui sa clarifice scandalul. Steaua nu e obligata in niciun fel sa elibereze jucatorii doar pentru ca FRF a avut chef sa inventeze niste amicale cu neica-nimeni. Punct.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează