FOTBAL  »  NATIONALA  »  LITUANIA - ROMÂNIA 1-2

Contra surprinde înaintea meciului cu Serbia: "Nu suntem obligați să câștigăm duminică"

Articol de GSP - Publicat joi, 11 octombrie 2018 23:41

Imediat după meciul câștigat în prelungiri cu Lituania, scor 2-1, în Liga Națiunilor, selecționerul Cosmin Contra a declarat că naționala României nu e obligată să câștige duminică împotriva Serbiei, deși calculele pentru locul 1 spun altceva!

"Trebuie să fiu inspirat la ora jocului cu Serbia. Nu suntem obligați să câștigăm duminică, dar vom încerca să câștigăm", a spus Contra la Pro TV. 

În cazul unui egal duminică, România nu mai stă la mâna ei pentru locul 1, iar șansele ca Serbia să se împiedice cu Muntenegru, echipă pe care tocmai a învins-o în deplasare, 2-0, sau cu Lituania sunt minime. 

Apoi, un eșec cu sârbii ar compromite definitiv varianta locului 1 și ne-ar putea lăsa și fără locul 2, cel care poate duce la baraj, pe care ar putea sălta Muntenegru.

Despre meciul câștigat cu emoții în Lituania, Contra a declarat că a fost surprins tactic de adversari: 

"Sunt fericit pentru băieți pentru că știam că meciul va fi greu. Lituanienii sunt agasanți, sunt obișnuiți cu terenul, dar până la urmă noi am venit pentru cele trei puncte. Mă bucur că băieții nu au renunțat și au luat cele trei puncte. Ați văzut că forțele s-au egalat pe un asemenea teren. Nu ne așteptam să joace cu 5 fundași, apoi au scos un om de acolo și l-au băgat la mijloc. 

Ca de obicei, noi nu știm să gestionăm ultimele minute de joc, putea să ne coste scump. Acum trebuie să ne recuperăm cât mai repede pentru că ne așteaptă un meci greu", a declarat Contra la Pro TV.

"Țucudean mi-a cerut schimbarea, poate-l băgam mai târziu pe Keșeru. Stanciu a alergat foarte mult astăzi, Rotariu a intrat foarte bine. Mă bucur că schimbările au făcut diferența și băieții au ajutat echipa când aveam nevoie de ei" Cosmin Contra

Clasamentul grupei:

clasament bun

PROGRAMUL URMĂTOARELOR MECIURI:

• 14 octombrie | România – Serbia (Arena Națională, ora 16:00), Lituania – Muntenegru (ora 21:45)
• 17 noiembrie | Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploiești
• 20 noiembrie | Serbia – LituaniaMuntenegru – România (ora 21:45)

CONTEXT: În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, România poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2020. În plus, dacă nu se califică din preliminariile clasice la EURO 2020, “tricolorii” mai pot avea o șansă la play-off, dar trebuie mai întâi să termine măcar pe locul 2 în Liga Națiunilor, dintr-o grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania. Citește AICI ghidul complet al Ligii Națiunilor!

Citește și: Doi "tricolori" titulari vor lipsi duminică la meciul cu Serbia! Cum va muta Contra?

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (28)
dinamo100
dinamo100  •  12 Octombrie 2018, 18:16

Cum sa fie "obligata" Romania sa invinga o echipa superioara valoric!?! Voi chiar nu realizati la ce nivel se afla fotbalul romanesc?!! Ca ne dorim asta, ca speram sa-i pacalim pe sarbi, ca vom depune toate eforturile, e de inteles, dar e cu totul altceva. A pune insa presiune pe Nationala si sa spui ca e "obligata" sa invinga este ceva nerealist.

106683413108068
Francisc Dascal  •  12 Octombrie 2018, 13:58

Stai linistit Contra, daca ar fii obligatorie ai invinge? Daca ai considerat ca Lituania e adversar dificil si ai folosit sistemul autobuz,atunci ce asteptari ai de la meciul cu Serbia.Este o vorba veche Atacul este cea mai buna Aparare. E clar : nu avem atac ,suferim in aparare.Daca nu ai folosit cu Lituania jucatori precum:Fl.Nita,Pantilimon,Stoian,Rotariu cand vor fii titulari acestia?Cu Serbia baga pe toti fundasii convocati la lot,poate scoatem un egal.

1646338025437227
Mihai Mitrofan  •  12 Octombrie 2018, 13:13

DAUM nu era baiat de gasca..........Apropo, am fost pe GHENCEA la meciul cu YUGOSLAVIA scor 4-6............

Vezi toate comentariile (28)
Comentează