FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - INSULELE FEROE 4-1

Cosmin Contra răspunde criticilor lui Cornel Dinu: „Sunt antrenori cu experiență care au pierdut când echipa lor conducea”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 martie 2019 18:44

Cosmin Contra i-a răspuns lui Cornel Dinu, care l-a acuzat pe selecționer de lipsă de experiență după eșecul din Suedia, scor 1-2.

„Să vorbim că nu am experiență după 9 ani de antrenorat... Am reușit s-o salvez pe Getafe de la retrogradare când nimeni nu-i mai dădea nicio șansă. Am făcut multe alte lucruri în cariera mea.

Sunt antrenori cu experiență care au pierdut meciuri importante deși echipele lor conduceau. Au pierdut calificări, chiar dacă aveau experiență ca antrenori. Astea sunt criticile în România. Trebuie să acceptăm fiecare opinie. Trebuie să vedem ce probleme a avut echipa națională în aceste două meciuri”, a declarat Cosmin Contra la TV Telekom Sport.

„Au fost schimbări total neinspirate, care dovedesc lipsa de experiență a selecționerului”
Cornel Dinu, după meciul cu Suedia, 1-2

De ce n-a folosit sistemul 4-4-2 cu Suedia

Cornel Dinu l-a certat pe Cosmin Contra și pentru faptul că în Suedia n-a jucat cu doi atacanți, însă selecționerul i-a dat astăzi răspuns și la această problemă.

„N-am să le reproșez nimic băieților. Jucătorii noștri poate prind o zi mai puțin inspirată și acolo se face diferența. N-am avut de ce să mă gândesc să joc cu două vârfuri cu Suedia dacă în meciul de la Craiova i-am închis foarte bine în sistemul 4-3-3.

Toate echipele care au jucat în acest sistem i-au închis bine. N-am avut de ce să mă gândesc la altceva. Am gândit foarte logic. Din păcate, ne-au lipsit jucători importanți. Poate, cu acei jucători, acest sistem ar fi funcționat mult mai bine. Ne simțim bine în acest sistem cu două vârfuri, depinde de adversarul cu care jucăm”, a adăugat Contra.

„Când am jucat cu doi atacanți, am făcut 2-1. Nu schimbi și-l scoți pe Pușcaș pentru a-l băga pe Ianis. Rămâi cu formula asta. Te duci peste adversar. Dar a fost o schimbare total nejustificată. Schimbările dovedesc lipsa de experiență și de înțelegere a jocului”
Cornel Dinu, după meciul cu Suedia, 1-2

Contra neagă conflictul din vestiar

Selecționerul a negat conflictul de la pauza meciului cu Suedia, când, conform anumitor surse, Contra a ridicat tonul la Mitriță, Grigore și Stanciu. (Detalii AICI)

„Când eram la Petrolul, mai băgam câte o alunecare în vestiar, la jucători, mai aruncam cu chestii, dar acum nu mai fac așa. Am vorbit cu ei și i-am întrebat de ce au avut teamă în prima repriză, de ce au făcut acele greșeli când eu am insistat toată săptămâna să nu mai pierdem mingi pe zonă centrală?! N-a existat niciun conflict în vestiar”, a concluzionat Contra.

Citește și:

Contra a explicat de ce l-a lăsat în afara lotului pe Mitriță: „Vreau jucători care să dea totul pe teren”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
danny_l
danny_l  •  28 Martie 2019, 08:55

Bine Contra, o sa joci cu *** și toți expiratii, sa nu crezi cumva ca Mitrita are nevoie de Națională, Nationala are nevoie de el, și asa ești pământ de flori, încă 2 rezultate negative și ești pa,as pune un pariu dacă continui pe linia asta la vară deja avem alt Selecționer

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

calinescu_
calinescu_  •  27 Martie 2019, 20:55

BURLEANU TREBUIE SA SE DELIMITEZE DE CONTRA ....!!!! ESTE UN ANTRENOR CARE APARA INTERESELE LUI HAGI SI A LUI PRODANK ....!!!!!

193893057647314
Bjorn Larsson  •  27 Martie 2019, 19:51

Mai Contra cum adica "nu am ce sa le reprosezi baietilor", pai inseamna ca nu esti antrenor, in prima repriza au jucat turca, nu te mai da mare antrenor ca esti foarte slab, nu te poti compara nici cu Lucescu si nici macar cu Dan Pterescu, nu mai zic de altii ca esti foarte slab ca antrenor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează