FOTBAL  »  NATIONALA  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Dezvăluiri din interiorul naționalei: „M-a șocat cum i-am văzut pe jucători în hotel. Contra mi-a spus că e disperat"

Cozmin Gușă a vorbit la GSP Live despre problemele naționalei României
Cozmin Gușă a vorbit la GSP Live despre problemele naționalei României

Articol de - Publicat luni, 25 mai 2020 11:37

Politicianul și președintele Federației Române de Judo, Cozmin Gușă (49 de ani), a oferit la GSP Live mai multe detalii neștiute din culisele naționalei României, de dinaintea înfrângerii usturătoare din Spania, scor 0-5. Motiv pentru care a avut o discuție inclusiv cu Răzvan Burleanu și Cosmin Contra. „Se însingurează, nu-și exprimă emoțiile unii altora, nu le discută. Asta le dă o anumită timorare”

Partida a avut loc pe 19 noiembrie 2019, când România a fost umilită de Spania în ultimul meci din preliminariile pentru EURO. În direct la GSP Live, Gușă a relatat ce s-a petrecut înainte de acea partidă și ce l-a nemulțumit teribil, în special la jucătorii tineri ai naționalei.  

„M-a deranjat însingurarea acestor fotbaliști. Când am intrat acolo să le fac o vizită, am văzut în holul hotelului niște băieți singuri. Fie se jucau pe computer, fie ascultau muzică la căști. Nu discuta nimeni cu nimeni. Pe mine mă deranjează mult asta și la judokanii mei. Mereu le reproșez că nu discută în timpul dintre antrenamente despre fel și fel de lucruri. Nu vorbesc între ei și nu se generează o emulație. Asta dăunează la antrenamente”. 

VIDEO Cozmin Gușă face dezvăluiri din interiorul naționalei României

Cozmin Gușă a discutat cu Răzvan Burleanu, președintele FRF, dar și cu selecționerul României de la acel moment, Cosmin Contra, despre problemele pe care le-a remarcat în vestiarul naționalei. 

„Lucrul acesta m-a șocat pe mine și chiar am discutat cu Răzvan Burleanu «Mă, tot timpul e așa?». Mi-a spus că da, așa e mereu. Am discutat și cu Cosmin Contra, și el mi-a spus că este disperat de această reacție a lor de fiecare dată. Se însingurează, nu-și exprimă emoțiile unii altora, nu le discută. Asta le dă o anumită timorare. 

Nu știu dacă are legătură, dar timorarea de a doua zi de pe teren, cu Spania cel puțin, a fost evidentă. Sigur că a fost și diferență de valoare, dar puținătatea acestor acțiuni care arată și un deficit de gândire, le generează aceste probleme emoționale. I-am văzut după meci disperați, supărați. Am stat puțin cu ei de vorbă după meci, erau și Pușcaș cu Ianis Hagi pe acolo”. 

Ne-au adus succes, ne-au făcut să stăm din nou cu pieptul sus. Au fost excepționali. Sunt speranțe foarte mari, doar că aceste speranțe ar trebui să fie dublate și de pedagogie. Pedagogia de la loturi este foarte importantă - Cozmin Gușă la GSP Live, despre jucătorii U21 

Citește mai multe știri din emisiunea GSP Live:

Un fost fotbalist de la Craiova intervine categoric în scandalul FCU - CSU: „Ai cui sunt acei 25.000 de suporteri care aplaudau și aveau orgasm?”

Ce i-a făcut Mititelu lui Mihai Costea pentru că nu a mers la stomatolog: „Când îmi amintesc, îmi dau lacrimile de râs”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
1177177172317584
Christian Ciuca  •  25 Mai 2020, 13:24

pai ce poti face... erau clanuri acolo, o atmosfera oribila, niciun spirit de lupta, nimic colectiv, cum poti suda un grup format din astfel de individualitati, cum ii poti motiva, responsabiliza, aici ai nevoie de coach, psihologic iti trebuie doi-trei batrini din generatia de aur, un Hagi, un Lacatus, d-aia care tipa la tine, te motiveaza, te incurajeaza "du-te peste ei, bai nu-i lasi, mori cu ei de git si nu iei bataie!", io am fost la o gramada de meciuri ale Nationalei, imi aduc aminte-n Ghencea un meci cu Spania de pomina, era 3-0 la pauza pentru noi, eram in galerie si vedeam cit de rai erau ai nostri, Lacatus ii scuipa, spaniolii nu cistiga duelurile umar la umar, i-am zapacit in meciu ala, trebuie batrini tot timpu cu lotul, sa motiveze, sa sudeze, vorb-aia "cine n-are batrini sa si-i cumpere".

kamouniyak
kamouniyak  •  25 Mai 2020, 12:58

Da, ma Gusa, ca trebuie sa puna manele cu totii si sa danseze ;(

Vezi toate comentariile (2)
Comentează