FOTBAL  »  NATIONALA  »  PARAGUAY - ROMÂNIA 2-0

CRONICĂ Uf, ce bine că sînt 6 urne » Învinsă de Paraguay, România a ajuns în cea de-a 4-a

Tricolorii nu au reuşit să înscrie nici în meciul cu Paraguay
Tricolorii nu au reuşit să înscrie nici în meciul cu Paraguay

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 iunie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 12 iunie 2011 03:45

 

Nu ne leagă numeroase amintiri de naţionala Paraguayului. Dar alea, aşa, puţine, sînt puternice. Şi nu tocmai plăcute. În urmă cu 13 ani, în Ghencea, Hagi îi făcea cu ou şi cu oţet pe jurnalişti după meciul contra naţionalei lui Acuna, cîştigat cu 3-2. Iar "Arnold" Stelea făcea gesturi unice la un joc al naţionalei pe teren propriu, degetul mijlociu ridicat către fanii care huiduiau de zor şi dosul arătat miilor de români deveniţi cam pretenţioşi după vreo şase ani de succese.

Şi am rămas în urna 4
Naţionala de la Asuncion înseamnă după meciul de azi dimineaţă încă o bornă importantă pentru istoria "tricolorilor". Înfrîngerea suferită contra naţionalei lui "Tata" Martino ţintuieşte România în cea de-a patra urnă valorică. Ceea ce înseamnă şanse minime de calificare la CM 2014 pentru că putem nimeri la tragerea la sorţi o grupă infernală, de genul Spania (urna 1), Franţa (urna 2), Cehia (urna 3), ROMÂNIA (urna 4), Polonia (urna 5), Islanda (urna 6). Iar dacă acum, cînd numai Franţa e peste noi şi avem atîtea probleme, cum va fi atunci!

Vezi mai jos o galerie foto de la Paraguay- Romania 2-0

Ce porneşte prost se termină şi mai prost
Jocul l-am început cum nu se poate mai rău. Latovlevici a făcut o greşeală impardonabilă pentru un fundaş, pasînd la marginea careului în zonă centrală, Valdez a ajuns la minge înaintea lui Papp, anesteziat parcă, iar Pantilimon s-a culcat prea repede la picioarele atacantului de la Hercules care a marcat cu o scăriţă. 1-0 şi nu se scurseseră nici măcar 120 de SECUNDE! Pînă să treacă 30 de minute s-a făcut şi 2-0. Roque Santa Cruz a simţit  că Gardoş este mult prea crud şi i-a luat faţa la centrarea venită de pe partea lui Rîpă.

Aproape că nu am existat pe teren în prima repriză. Giurgiu a încercat să joace agresiv, dar a greşit mult, căpitanul Mureşan a fost departe de meciul cu Brazilia, în timp ce Zicu a trimis 80 la sută dintre baloane la adversar, iar la schema din minutul 45 a reluat prost din centrul careului. Alexe a obosit făcînd presing pentru că mingi nu prea a primit, iar Tănase s-a mişcat în gol.

O repriză echilibrată
De la cabine ne-am întors cu Oros (în locul lui Papp), Sînmărtean (Zicu) şi Bourceanu (Giurgiu), dar nu am lăsat impresia că putem da gol. Am încercat însă poarta mai mult, Alexe (49), Latovlevici (56), Torje (66) reuşind şuturi periculoase, însă toate alături de ţintă. Torje putea marca în minutul 73, dar reluarea sa de la 7 metri ar fi fost mai bună la IRB Nation Cup.

Nici Paraguay nu a mai reuşit acelaşi joc bun ca în prima parte, dar tot a avut cea mai mare ocazie a reprizei, cînd Marecos (87) a trimis pe lîngă viclu după greşeala incredibilă a lui Rîpă. E adevărat, Surdu a înscris, numai că asistentul 1 a ridicat, corect, steagul pentru un ofsaid.

Indiferent cît am vrea să fim de optimişti, aceste două jocuri din America de Sud ne confirmă că avem o echipă subţire, fără valoare, pentru care victoria şi meciul bun cu Bosnia ar putea fi doar excepţiile de la regula cu care ne-am obişnuit: "Am jucat ca niciodată, am pierdut ca-ntotdeauna!". Bine, cu Paraguay nici măcar bine nu am jucat.

Vezi mai jos desfăşurarea partidei

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (266)
haxor
haxor  •  12 Iunie 2011, 14:46
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Romania nu mai are echipa din 2000 si prezenta la ultimul euro se datoreaza unei erori de arbitraj din meciul cu Olanda, deci nimic concret fotbalistic si cand ma gandesc ce meciuri am facut acolo, mor de ras. Asa ca terminati cu tampeniile, vina e a federatoiei, ligii profesioniste, patronilor si presedintilor de cluburi, impresarilor si interlopilor ce roiesc la noi mai mult ca oriunde si in primul rand al fotbalistilor, da a lor si a cestor neprofesionisti! Avem fotbal la nivelul societatii romanesti, plin de figuri fara o baza serioasa, pretentiosi,laudarosi,lipsiti de fairplay, antijoc,ne certam cu arbitri,viata extrasportiva catastrofala cu alcol,tigari,femei,urcat pe mese,manele...;-)

rayofra
rayofra  •  12 Iunie 2011, 14:47

nu am ajuns in urna a 4-a, ci AM RAMAS in urna a 4-a

haxor
haxor  •  12 Iunie 2011, 14:39
Postat de schukaryn pe 12 Iunie 2011, 14:19

Sunt unii peaici care nu cred ca s au uitat la meci!! Sanmartean saracul...a venit trup si suflet la Nationala si e de neinlocuit!!! A avut ocazia sa ramana cu poarta goala .....dar s a speriat saracul cand a vazut portarul ca iese la minge!!! trebuia doar sa ridice mingea..nimic mai mult..se vede clar la reloare, ca a avut timp sa faca absolut orice!! Dar si a aratat valoarea si el si multi din cei de pe teren!! Cu astfel de jucatori Steaua o sa ia campionatul la anul(Campionatul codaselor)!! Cred ca echipa de tineret reusea sa scoata un egal din acest meci..mai mult ca sigur!!

fac eu ceva pe astia ca tine care au razboaie proprii intercluburi si Sanmartean a aratat mult mai mult in teren oricum decat "campionul" Rapa! De ce n-ai luat pozitie ptr jucatorul vostru ptr ca a fost o catastrofa si cu Brazilia si in meciul de aseara si meciul l-am privit si daca esti tu atent la stilul romanesc de a comenta un meci pe post de procurori multimedia si cum tu esti slab de inima si labil e normal ca ai pus botu la deznadejdea prezentatorilor si in euforia meciului si in urma acelui meci catastrofal si care l-ati pierdut cu FC Vaslui in campionat vii tu si umpli pagina asta cu rautati si frustrari la adresa unui jucator care macar joaca ceva acolo si nu asteapta bla

Vezi toate comentariile (266)
Comentează