FOTBAL  »  NATIONALA  »  EXEMPLUL PIŢI

Dan Apolzan a oferit ca model de studiu al adversarului două jocuri din mandatul lui Victor Piţurcă

Apolzan a colaborat si cu Piturca la echipa nationala
Apolzan a colaborat si cu Piturca la echipa nationala

Articol de GSP - Publicat luni, 21 februarie 2011 00:00 / Actualizat luni, 21 februarie 2011 22:56

Colaboratorul lui Răzvan Lucescu a ţinut azi o lecţie în faţa antrenorilor români cu licenţă


Victor Piţurcă n-a fost uitat de oamenii cu care a lucrat. Invitat de Mircea Rădulescu să ţină o prelegere în faţa antrenorilor cu licenţă, Dan Apolzan, membru în stafful "naţionalei" atît în mandatul lui Piţi, cît şi în cel al lui Lucescu jr., l-a oferit ca model pe primul.

"Ne-am apărat şi cu Marica"
Tema zilei: arta de a citi adversarul. În viziunea lui Apolzan, meciurile Olanda - România 0-0 (24 martie 2007) şi România - Cehia 2-0 (3 septembrie 2005) sînt cele mai bune ale "naţionalei" din punct de vedere tactic. Amîndouă sub comanda lui Piţurcă.
"Cum spunea Ienei: «cînd intrăm pe teren avem în buzunar 0-0, nu trebuie să luăm gol!». Asta am vrut contra Olandei, asta am obţinut. Am blocat atacul batavilor cu un 4-5-1 în care şi unicul vîrf, Marica, venea înapoi pentru a-l bloca pe Landzaat. Olandezii erau nevoiţi să joace numai mingi lungi", a spus Apolzan.

Blocaj la Koller
Al doilea exemplu: "Înainte de Cehia, ştiam că trebuie să-l blocăm pe înaltul Koller. Avea cam 20 de devieri cu capul pe joc. Împotriva noastră a avut doar 3, fiindcă Tamaş şi Chivu au făcut marcaj alternativ, în timp ce Ovidiu Petre l-a jenat de fiecare dată în duelurile aeriene. Acolo s-a cîştigat jocul".

Cum face Răzvan
Apolzan a dezvăluit şi cum îşi studiază Lucescu jr. adversarii: "Înaintea jocurilor, el ţine douătrei şedinţe video care nu durează mai mult de 10-12 minute. Iordănescu voia să ştie şi ce mănîncă adversarii, însă Răzvan crede că dacă lungeşte analiza atenţia jucătorilor dispare".

Slăbiciunile lui Tamaş
Un alt obicei al lui Răzvan: "Înaintea unui nou meci, analizează cu fiecare jucător în parte prestaţia sa din precedentul joc". Apolzan a adăugat: "L-am analizat pe Tamaş cu Belarus. Puncte negative: atacă direct, are plasament greşit, dă uşor baloane adversarului pentru că n-are răbdare la construcţie. În schimb, protejează bine mingea".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
radu.de.la.faru
radu.de.la.faru  •  22 Februarie 2011, 09:50

hai piturca la faru, ca tot iti place marea

Vezi toate comentariile (1)
Comentează