FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Daniel Isăilă, concluzii după parcursul României U21 la Euro + adevăratul motiv pentru care a plecat de la națională

Daniel Isăilă // FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor
Daniel Isăilă // FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 iunie 2019 22:32

Daniel Isăilă, 47 de ani, antrenorul lui Al-Hazem, predecesorul lui Mirel Rădoi pe banca naționalei U21, a vorbit sâmbătă seară despre viitorul generației care a ajuns până în semifinalele Campionatului European de tineret.

„Acești jucători meritau așa o asemenea primire, nu-mi amintesc ca cineva din această categorie să fi realizat așa ceva. Băieții merită toate felicitările, jos pălăria în fața acestui grup!

Targetul e acum naționala mare. Eu am spus încă de când am preluat frâiele acestei generații că jucătorii trebuie să ajungă la naționala mare. Indiferent de performanțele pe care le-ar face la U21, trebuie să existe continuitate. Să fim realiști, greul pentru ei abia acum începe. Presiunea este mare, așteptările tuturor suporterilor se îndreaptă către ei acum, iar eu sunt convins că acești jucători pot face în continuare oamenii fericiți.

Cred că jucătorii au capacitatea și calitățile necesare pentru a trece la următorul nivel. Majoritatea ar putea face față la prima reprezentativă, mulți au făcut asta deja”, a spus Daniel Isăilă, la TV Digi Sport.

„Poate Federația s-a gândit că n-am obținut rezultate bune ”

Isăilă a vorbit apoi și despre motivele care l-au determinat să plece de la naționala U21. Acesta a părăsit naționala U21 în vara lui 2018, în momentul în care „tricolorii” erau lideri în grupa din preliminarii. 

„De ce am plecat de la națională? Ne-am așezat să vorbim despre viitor și n-au fost dispuși să-mi ofere prelungirea. M-am gândit la ce e mai bine pentru familia mea. Poate ei s-au gândit că n-am obținut rezultate bune până la acel moment. Se așteptau poate să avem cu 7-8 puncte mai multe decât câte aveam la momentul respectiv. Cred că acesta a fost destinul meu, așa a hotărât Dumnezeu. Oferta a venit din Arabia, iar Federația nu a vrut să-mi prelungească înțelegerea”, a declarat Isăilă. 

Vezi și: Ce jucători de la naționala mare ar trebui convocați de Mirel Rădoi pentru Jocurile Olimpice? Florin Bratu și Răzvan Raț au dat verdictul

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
10153197333999590
Chris Montora  •  30 Iunie 2019, 16:59
Postat de visinu pe 30 Iunie 2019, 01:06

Ai fost dat afara pentru ca n-ai convocat pe cine trebuie. De-asta ne-am si calificat.

Ai prins galușca servită de ziariștii profesioniști GSP, felicitări. Declarația era legată de plecarea de la naționala mare când era secund pe vremea lui Daum. De la U21 a plecat că a vrut el la arabi.

204240819967275
Suda Dumitrescu  •  30 Iunie 2019, 11:42

Noi,taranii stam fata in fata cu foste imperii mondiale,a caror ramasite colorate ,naturalizate dau FORTA PRIMITIVA a acestor reprezentative......urmariti ce suplete,ce imaginatie au copii nostrii si ce crampoane primim de la aborigenii nemti,francezi,olandezi,elvetieni (negrii),spaniolii au in schimb sudamericani,care sunt buni numai in Europa la ei.....vezi Cavani,Messi,Suarez...........etc.....ZERO..............numai dati cu pietre in copii nostrii.......BRAVO !

648857485582267
Mbd Manuta  •  30 Iunie 2019, 11:32
Postat de Pierre Tzutzea pe 30 Iunie 2019, 08:47

" pe meandrele concretului in sinergia faptelor" noi romanii avem doar genii in tara. ei decid cum si cind de unde datoriile de peste 100 de miliarde pornind de la zero si la plecarea din tara a fortei de munca ce a dus la schimbarea unei structuri a societatii romanesti. da copii au jucat si pentru tara si pentru ei. pe vremuri aveai doar presiunea PCR sa joci si daca nu te rupeau si te trimiteau in fabrici si uzine ca exista acea lege 153 de neincadrare in munca ce te faceau culegator la serele din jurul bucurestilor la greu. azi au alternativa plecarii. mercantilizarea tarii unde constiinta de tara a disparut. caracterele nu se vor forma asa. chiar domnul Hagi ar trebui sa lase gura mai jos ca a primit bani si europeni multi apoi performanta dumnealui a fost strict legata de campionatul din tara pentru ca afar a fost nul. cu o saptamina inainte de concursuri vindea la greu din puietul crescut doar pentru bani. in cei 30 de ani de domnie nimeni nu a ridicat un sunet la mitica dragomir si mircea sandu incluzindu-l chiar pe acest hagi. performanta nu se face doar vinzind. de aici ar trebui sa se inteleaga dece germania sau anglia, italia sau spania sint cei care dau tonul in fotbal. din acest motiv aveam si valori mai multe pe vremea sumarului impuscat. acum este o tara libera si toti isi invata copii sa ajunga afara. ce sa mai spui de lucesti care nu le-au ajuns banii si se duc spre arabia cind ar fi putut sa vina sa ajute ca au destui bistari in banci .

Ai tastat mult, mult si prost! Campionatele alea minunate pe care le aduci in discutie, sunt masini de produs bani, cu enorm de multi bani primiti de catre cluburi din drepturi de televizare. Ultima clasata din Anglia incaseaza dublul tuturor bugetelor din Liga 1 liga 2 adunate si inmultite la 2. Hagi si a riscat averea stransa pe acest proiect, dupa mintea ta e anormal sa castige bani? Trebuie sa faca munca pro bono sau cum?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează