FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Debut pentru istorie » Victor Piţurcă propune patru surprize pentru turneul ”naţionalei” din Elveţia

Articol de , - Publicat duminica, 25 mai 2014 00:00 / Actualizat duminica, 25 mai 2014 00:51

Selecţionerul l-a convocat în premieră pe fundaşul Cristi Manea de la Viitorul. Puştiul ar putea deveni cel mai tînăr ”tricolor” din toate timpurile, înainte de a împlini 17 ani. Celelalte pariuri sînt Mitrea, Fl. Tănase (ambii Viitorul) şi Vătăjelu (CSU Craiova).

Prima acţiune a "naţionalei" pe 2014, singura înaintea startului preliminariilor Euro 2016, în septembrie, aduce patru surprize din partea selecţionerului: trei oameni de la Viitorul, Cristi Manea, Mitrea, Fl. Tănase, şi unul de la CSU Craiova, Vătăjelu!

Toţi se află în lotul pentru turneul din Elveţia, unde "tricolorii" vor întîlni Albania (31 mai, Yverdon, ora 20:00) şi Algeria (4 iunie, Geneva, ora 21:30).

Ascensiunea cea mai spectaculoasă îi aparţine însă lui Cristi Manea, fundaşul de la clubul lui Hagi. Născut pe 9 august 1997, puştiul originar din Agigea se pregăteşte să devină cel mai tînăr debutant din istoria echipei naţionale!

Dacă Piţurcă îl va folosi chiar contra albanezilor, Manea va bifa primul meci la reprezentativa mare la vîrsta de 16 ani, 8 luni şi 24 de zile! Recordul actual e deţinut de Graţian Sepi, care a debutat în perioada interbelică la 17 ani, 3 luni şi 17 zile.

Lider la juniori
"Îmi place golul. Mereu doream să urc mult în atac, dar fostul meu antrenor, Cosmin Constantin, mi-a spus că locul meu e în centrul apărării. Nu s-a înşelat. Este o responsabilitate mai mare, dar îmi plac provocările şi satisfacţia este şi mai mare cînd poţi rezolva o fază grea", spunea Manea pentru telegrafonline.ro la sfîrşitul lunii aprilie.

A strîns pînă acum doar 5 partide în Liga 1, dar are deja în spate un CV remarcabil: dublu campion naţional de juniori cu Academia, căpitan la România U17, a trecut prin toate loturile juvenile de la U14 la U19!

"Să stea liniştit Piţi, de acum are fundaş dreapta! N-am frică să-l bag şi mîine la echipa naţională de seniori. Niciodată nu v-am spus de un jucător, dar acum trebuie să-l menţionez pe Manea. Joacă pe toate cele patru posturi din defensivă. Se bate cu Măţel la reprezentativă" (Gică Hagi, pentru DigiSport)

Lotul pentru turneul din Elveţia
Portari: Tătăruşanu (Steaua), Pantilimon (Man. City), Lung jr. (Astra)
Fundaşi: Chiricheş (Tottenham), Găman (Astra), Raţ (Rayo Vallecano), Măţel (Astra), Cr. Manea, Mitrea (ambii Viitorul), Dr. Grigore (Dinamo), Vătăjelu (CSU Craiova)
Mijlocaşi: Pintilii (Steaua), Bourceanu (Trabzonspor), C. Lazăr (PAOK), Mateiu (Braşov), Nicoliţă (Nantes), Matei (Dinamo), Cr. Tănase (Steaua), Fl. Tănase (Viitorul)
Atacanţi: Maxim (Stuttgart), Chipciu (Steaua), Marica (Getafe), Rusescu (Braga)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
cfrclujole
cfrclujole  •  07 Iunie 2014, 21:45
Postat de belamy pe 25 Mai 2014, 19:40

e o placere sa urmaresti "nationala" lui piturca, numita si "nationala intereselor". cu cat l-o fi omenit hagi , sau are "doar" o cota parte dintr-un viitor "buf".

au facut bine ca sa nu fie rau...pentru ei..

belamy
belamy  •  25 Mai 2014, 19:40
Postat de haideusicfr pe 25 Mai 2014, 10:04

Ce mai conteaza ce *zice* Piturca ? Altii se pregatesc pentru mondiale ,iar noi incercam pusti in meciuri amicale.Piturca a ratat doua calificari una dupa alta.

e o placere sa urmaresti "nationala" lui piturca, numita si "nationala intereselor". cu cat l-o fi omenit hagi , sau are "doar" o cota parte dintr-un viitor "buf".

haideusicfr
haideusicfr  •  25 Mai 2014, 10:04

Ce mai conteaza ce *zice* Piturca ? Altii se pregatesc pentru mondiale ,iar noi incercam pusti in meciuri amicale.Piturca a ratat doua calificari una dupa alta.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează