FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

REMEMBER Declarația care l-a îngropat pe Bogdan Stelea la națională: „A auzit Pițurcă ce-am spus și asta a fost”

Bogdan Stelea
Bogdan Stelea

Articol de , - Publicat duminica, 05 februarie 2023 13:30 / Actualizat duminica, 05 februarie 2023 13:33

Bogdan Stelea, jucător prezent cu naționala României la mai multe ediții de Campionat Mondial și Euro, a adunat 91 de selecţii în echipa naţională. Putea să fi avut mai multe, dar o declaraţie l-a supărat pe Piţurcă. 

  • Bogdan Stelea este unul dintre cei mai mari portari din istoria României. La echipa naţională de seniori, a apărat în 91 de partide, în intervalul 1988-2005. A participat la Cupele Mondiale din 1990, 1994 şi 1998 şi la Europenele din 1996 şi 2000. Are 9 trofee cu Steaua, Dinamo și Rapid.
  • Stelea n-a reușit să-și facă un nume și în antrenorat. A pregătit-o 3 luni pe Astra, în 2012, a condus-o pe România U21 între 2013 și 2014 și a rezistat doar 4 etape pe banca Viitorului (2014). În total, are 14 meciuri ca „principal”: 4 victorii, 6 egaluri, 4 înfrângeri.
„Am 20.000 de dolari și nu știu ce să fac cu ei”. Reacția lui Ion Țiriac când o apropiată i-a spus asta. Ce a făcut miliardarul
POVESTE
„Am 20.000 de dolari și nu știu ce să fac cu ei”. Reacția lui Ion Țiriac când o apropiată i-a spus asta. Ce a făcut miliardarul

Bogdan Stelea: „În momentul de faţă, nu mă interesează foarte tare ce spune Piţurcă despre mine”

„Am făcut o declaraţie după un meci Dinamo-Rapid, în 2005. Trebuia să batem ca să luăm campionatul, n-am cîștigat și eram foarte supărat. S-a terminat 2-2, ne-a egalat Rapid într-o fază în care Lucian Goian mi-a dat o minge înapoi și a dat gol Burdujan, care m-a și lovit în acea fază. Mi-a dat o lovitură foarte puternică în zona testiculelor, m-am accidentat rău. Puteam să am probleme mari de tot. Oricum am avut perforare de uretră, am fost paradit. 

Nervos fiind, m-a întrebat un ziarist: «Piţurcă a spus că nu e mulţumit de tine. Cum comentezi?». Am răspuns: «În momentul de faţă, nu mă interesează foarte tare ce spune Piţurcă despre mine». La scurt timp după, a făcut o conferinţă și a anunţat că nu mai fac parte din lotul naţionalei, că am ieșit din vederile lui”, a povestit în urmă cu câțiva ani Bogdan Stelea în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor. 

Cea mai ciudată întâmplare trăită de Bogdan Stelea pe terenul de fotbal

„Hai să vă povestesc cel mai ciudat lucru care mi s-a întîmplat pe terenul de fotbal! 1998, Campionatul Mondial din Franța, România-Tunisia. Meciul se juca, atacantul lor a căzut într-un colț după un duel. Am văzut bine faza, era lovit destul de tare, dar arbitrul nu a fluierat nimic. Ei n-au dat mingea afară, noi am recuperat și atacam. Medicii veniseră în spatele porții mele și așteptau ok-ul arbitrului să intre pe teren.

Am stat, m-am gîndit și am așteptat ca mingea să fie destul de departe de poartă, să nu cumva să iau gol. Am fugit spre cel căzut la pămînt, l-am luat în cîrcă și am alergat cu el în spate pînă l-am scos din teren. Fugeam de frică să nu iau gol.

Nici acum nu știu să explic de ce am făcut-o, dar nici nu contează. Pur și simplu așa am simțit”, a scris Bogdan Stelea cu ani în urmă pe facebook. 

Citește și: 

S-a lăsat de antrenorat după ce Hagi a intrat peste el în vestiar: „Ne-a făcut praf! Nu-i convenea nimic”

Bogdan Stelea povestește bătaia cu Ionel Ganea de la „națională”: „Mi-a dat bine. Era și este un «animal»”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
BindenDanDat
BindenDanDat  •  06 Februarie 2023, 22:42
Postat de johny2003 pe 06 Februarie 2023, 21:15

Un gentleman! )))

Asta au văzut si doamnele, care au tras la conturile lui mai ceva ca soția lui Țețe Moraru la anumite chestii ce vor ramane veșnic nespuse.

johny2003
johny2003  •  06 Februarie 2023, 21:15
Postat de BindenDanDat pe 05 Februarie 2023, 14:07

Stelică e un domn.

Un gentleman! )))

BindenDanDat
BindenDanDat  •  05 Februarie 2023, 22:54
Postat de Tibisor pe 05 Februarie 2023, 17:21

Inca un exemplu despre modul in care Piturca a inteles ce inseamna comunicare eficienta ... poate o va invata dupa gratii ...

Bravo Tibisor, nici ca se putea mai bine spus!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează