FOTBAL  »  NATIONALA  »  RETRAGERE

EXCLUSIV Alt nume important spune clar că s-a gândit la retragerea din națională: „Da, de ce să mint? Mi-a trecut prin cap, tocmai pentru a scăpa de o presiune în plus”

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de , - Publicat sambata, 02 iulie 2022 07:54 / Actualizat sambata, 02 iulie 2022 12:40

Atacantul Denis Alibec (31 de ani) dezvăluie că și el s-a gândit la retragerea de la națională, așa cum au făcut-o și alți „tricolori”.

După Alin Toșca, retras în aprilie, și după ce Vlad Chiricheș și Alex Maxim s-au gândit la retragere, iar Mitriță le-ar fi transmis „secunzilor” selecționerului Edi Iordănescu că a fost ultima dată când a acceptat o convocare, și Denis Alibec dezvăluie că a luat în calcul posibilitatea renunțării la echipa națională.

Edi Iordănescu mai pierde un „tricolor” » A anunțat staff-ul că nu mai dă curs convocărilor!
ROMÂNIA
Edi Iordănescu mai pierde un „tricolor” » A anunțat staff-ul că nu mai dă curs convocărilor!

Denis Alibec: „Și eu m-am gândit să mă retrag”

- Denis, vreau să vorbim și despre națională. Ce n-a mers? Atât putem? 
- Sincer, nu cred asta. Chiar dacă asta arătăm. Părerea mea e că avem jucători buni, talentați. Poate am intrat într-o pasă proastă, cu lipsă de încredere, din cauza lipsei rezultatelor. Poate dacă am lega 2-3 victorii, altfel s-ar construi lucrurile. Oricum e, e rușinos să pierzi 0-5 la general cu Muntenegru. Să sperăm că vom reuși să ne trezim.

- Ești călit, n-ai avut parte de multe laude, însă pe cei mai tineri îi apasă criticile, nu le acceptă? 
- Da, în special cei tineri sunt afectați. Dar nu din cauza presei, sau nu presa în general, cât suporterii, românii în general. Îți scriu pe Facebook, pe Instagram. Vrei, nu vrei, vezi acele mesaje și te apasă, nu ți-e totuna. 

- Ai vorbit cu cei mai tineri? 
- Am vorbit, nu toți oamenii sunt la fel însă. Uite, vorbeai de călit. Eu am reușit la un moment dat să depășesc asta, dar venind valuri de mesaje, începuseră să mă apese și pe mine. Te încarcă, e mult negativism în România. Și aici cred că presa ar putea ajuta cumva echipa, să-i ofere încredere. Pentru că voi formați opinii. 

- Alex Mitriță a spus pas, știai?
- Da, am auzit asta.

- Ție ți-a trecut prin cap acest lucru? 
- Da, de ce să mint? Mi-a trecut prin cap, tocmai pentru a scăpa de o presiune în plus. Apoi am stat, m-am gândit mai mult, n-aș renunța la națională niciodată. Știi de ce? Sunt acolo de dinainte de 20 de ani. Nu pot șterge asta. Deși am regretul că am strâns doar 23 de meciuri cred, parcă aș fi meritat mai mult. Așa simt eu. Sunt cam puține selecții. Am fost mereu acolo, deși mai degrabă ca o rezervă. 

- Te gândeai, când erai copil și jucai la loturile de juniori, că n-o să prinzi în carieră o calificare la Mondiale? 
- Nu, n-ai cum să te gândești la așa ceva. Am fost o forță a Europei cândva, s-a întâmplat ceva. Poate și mentalitatea e de vină, și curajul. Uite, am jucat cu Anglia, fundașii aveau 17 ani și se comportau de parcă aveau 30. Vezi, aici e chestiune de mentalitate. 

- Azi noi nu mai găsim fundași centrali, nu mai găsim nici atacanți. Uite, profilul tău, mai rar. 
- Cred că s-a și schimbat fotbalul. Se caută altceva. După Guardiola și Simeone, care au venit cu altceva. Toți încearcă să copieze, dar România trebuie să joace altceva. Noi n-ar trebui să copiem după alții. Să să rămânem cu stilul nostru.

Citește și: 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
Mondo
Mondo  •  02 Iulie 2022, 17:12

Daca Alibec, Mitrita, si inca citiva se retrag din nationala, ar fi pt binele fotbalului Romanesc. Cit mai repde afara cu voi. Pe de alta parte face si federatia economie cu Alibec, echipamentul lui este imens, mininca de stinge, si pute de prost

Nae_4774
Nae_4774  •  02 Iulie 2022, 13:36

Mare nume, Alibec? Iată cum îi ajutăm să-și piardă simțul realității, cei care, la începutul "carierii" în fotbal, îl au! De ce s-ar gândi unul ca el să se retragă din națională, odată ce, din fotbal, e retras de mult?

radu.georgesco
radu.georgesco  •  02 Iulie 2022, 13:32

Si care-i paguba pentru nationala? Niste tatuaje mai putin?

Vezi toate comentariile (14)
Comentează