FOTBAL  »  NATIONALA  »  DEZVĂLUIRI

EXCLUSIV Gazeta Sporturilor a intrat în posesia unor dezvăluiri explozive din interiorul echipelor naționale! Și-au bătut joc de jucători?

Articol de , , - Publicat vineri, 31 martie 2023 18:38 / Actualizat vineri, 31 martie 2023 18:47

Cluburile de Liga 1 care au dat fotbaliști la loturi în ultimele două săptămâni s-au arătat surprinse și nemulțumite de forma fizică precară în care s-au întors unii dintre jucători, inclusiv de la prima reprezentativă ♦ În plus, există acuzația că în meniul "tricolorilor" de la U21 au existat produse precum mici, ceafă și costiță de porc, dar și că Săndoi n-ar fi luat atitudine după ce Rareș Ilie ar fi avut o răbufnire și i-a cerut socoteală de ce a fost folosit atât de puțin.

Acțiunile echipelor naționale de la final de martie, implicate fiind U19, U20, U21 și reprezentativa de seniori, au avut darul de a nemulțumi cluburile care au oferit jucători la loturi. Primul care a dezvăluit acest lucru a fost jurnalistul Decebal Rădulescu, într-o emisiune la DigiSport.

În prima conferință la FCSB, Elias Charalambous a rostit două cuvinte în română: „Glumesc, îmi amintesc mai multe!” + Ce l-a surprins la întâlnirea cu jucătorii
FCSB
În prima conferință la FCSB, Elias Charalambous a rostit două cuvinte în română: „Glumesc, îmi amintesc mai multe!” + Ce l-a surprins la întâlnirea cu jucătorii

Am informații că antrenorii de la cluburile care au trimis fotbaliști la naționale sunt foarte nemulțumiți de cum au fost tratați aceștia acolo.

- Decebal Rădulescu, jurnalist

GSP a intrat și ea în posesia mai multor informații care confirmă această dezvăluire. Și care se extinde către toate categoriile de vârstă ale naționalelor.

Principalul reproș pe care cluburile îl au e legat de forma fizică a jucătorilor. Mai precis, de faptul că unii dintre ei au revenit mult sub nivelul cu care plecaseră acolo. În special ar fi vorba despre cei care au evoluat mai puțin în meciuri și care astfel ar fi avut nevoie de antrenamente tari, pentru a nu scădea din tonus.

Aici, din informațiile pe care le deține Gazeta, sunt exemple chiar și de la prima reprezentativă, antrenată de Edi Iordănescu.

Ce a lucrat Adrian Șut la naționala mare?

Echipa de seniori nu are un preparator angajat full-time, ci unul part-time. Acesta e Cristian Dragotă, cel care e salariatul CFR-ului și care, cu aprobarea lui Dan Petrescu, e lăsat să lucreze la națională atunci când aceasta are o acțiune, cum s-a întâmplat și acum.

Printre jucătorii din campionatul intern care n-au evoluat deloc sau au făcut-o foarte puțin în jocurile cu Andorra și Belarus sunt Șut, Ștefănescu, Octavian Popescu și Tudor Băluță, ultimul s-a și accidentat în al doilea meci și Farul l-a pierdut măcar pentru meciul cu Rapid.

În privința lui Șut, staff-ul tehnic al FCSB-ului, în special preparatorul fizic, Thomas Neubert, s-ar fi arătat șocat de parametrii fizici ai acestuia. Și mai ales de ceea ce a făcut cât a fost la lot.

Pe baza datelor oferite de Catapult, firmă de monitorizare a jucătorilor, nivelul maxim de intensitate atins de Șut la antrenamentele naționalei a fost aproape la jumătate din cel mediu la ședințele de pregătire ale FCSB-ului!

Șut nu doar că n-a bifat niciun minut în cele două jocuri, dar a și fost lăsat în afara lotului la ambele.

Adrian Mutu, iritat de acțiunea U20

Cele mai mari nemulțumiri sunt însă îndreptate spre naționala sub 20 de ani. Aceasta a avut două amicale, ambele în deplasare, cu Portugalia și Norvegia, motiv pentru care jucătorii au stat mai mult în avioane și pe drumuri. Și au revenit dărâmați.

Iar unul dintre antrenorii care s-au arătat surprinși de cum a organizat FRF deplasarea a fost Adi Mutu, care i-a avut acolo pe Ignat și Pănoiu, două dintre cele 3 soluții pe care Rapid le are pentru a bifa regula U21, al treilea fiind Sefer.

Inclusiv Pancu a recunoscut că programul în această acțiune a fost unul extrem de obositor.

A fost atât de extenuant încât eu de când am revenit în țară am dormit în continuu aproape o zi întreagă ca să-mi revin. Zborurile, statul prin aeroport, diferența de temperatură, în Portugalia am jucat lângă ocean, în Norvegia a nins în ziua jocului, totul a fost obositor.

Daniel Pancu la Digi

În Portugalia, România U20 a remizat, 1-1, după care a pierdut clar în Norvegia, 0-4.

Meniu-șoc la U21

Nu doar pregătirea fizică precară a fotbaliștilor e reproșată celor care conduc naționalele, ci și ceea ce s-a întâmplat, măcar în cazul unei reprezentative, după un meci.

E vorba despre România U21, care a avut o ieșire după primul amical, cel pierdut în fața Portugaliei. Jucătorii au mâncat, printre altele, produse care sunt contraindicate unor profesioniști, de exemplu: mici, dar și ceafă și costițe de porc.

Magazinerul echipei s-a oferit să le cânte jucătorilor și au fost aduse și două boxe de mari dimensiuni, pentru a crea o atmosferă de petrecere.

Rareș Ilie l-a confruntat pe Emil Săndoi

Din informațiile Gazetei, la naționala de tineret a mai avut loc un incident. Rareș Ilie ar fi izbucnit după ce a evoluat extrem de puțin în cele două jocuri și i-a reproșat chiar direct lui Emil Săndoi acest lucru.

Antrenorul ar fi trecut cu calm și discreție peste răbufnirea elevului său. Fostul rapidist n-a intrat deloc cu Portugalia, iar împotriva Germaniei, când scorul a fost 0-0, a bifat doar 17 minute.

Din această iarnă, Ilie a ajuns la Maccabi Tel Aviv, unde în precedentele două luni a fost folosit doar în 5 jocuri, în unul singur fiind titular, când gruparea israeliană a fost angrenată în Cupă.

„Peluza unui stadion e o reflexie a societății românești, în care nu găsești doar gunoaiele”

Citește și:

Dezvăluiri INCENDIARE din cantonamentul echipei naționale! Regulament de tip sovietic impus de Edi Iordănescu + Amenzi incredibile pentru jucători
ECHIPA NAȚIONALĂ
Dezvăluiri INCENDIARE din cantonamentul echipei naționale! Regulament de tip sovietic impus de Edi Iordănescu + Amenzi incredibile pentru jucători
Scenele care nu s-au văzut la TV » Răbufnirea lui Denis Alibec: „Tu nici nu zici că ești româncă... Mai spuneți și voi «Bravo, bă băieți!»”
ROMÂNIA - BELARUS 2-1
Scenele care nu s-au văzut la TV » Răbufnirea lui Denis Alibec: „Tu nici nu zici că ești româncă... Mai spuneți și voi «Bravo, bă băieți!»”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
rumunek
rumunek  •  01 Aprilie 2023, 11:53

Decebal Rădulescu e jurnalist? Unde pot citi un articol scris de el, chiar unul cu subiect din informațiile sale?

IonutHD
IonutHD  •  01 Aprilie 2023, 02:09

Singura soluție pentru un preparator fizic,profesionist, care a avut rezultate, este domnul profesor Ionut Stelescu! Un profesionist ,un om capabil și un cunoscător al fotbalului românesc!

istet10
istet10  •  31 Martie 2023, 20:27

Rabufneste rares? pai sa rabufneasca la frantzuzii lui!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează