FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU 0-3

EXCLUSIV Axa Dîncu - Puiu - Burleanu îi decide soarta lui Edi Iordănescu! Stoichiță se delimitează de selecționer

România - Muntenegru 0-3 » Selecționerul Edi Iordănescu e în continuare protejat la națională de axa Vasile Dîncu - Puiu Iordănescu - Răzvan Burleanu, dar și de lipsa de soluții a Federației pentru un posibil înlocuitor.
România - Muntenegru 0-3 » Selecționerul Edi Iordănescu e în continuare protejat la națională de axa Vasile Dîncu - Puiu Iordănescu - Răzvan Burleanu, dar și de lipsa de soluții a Federației pentru un posibil înlocuitor.

Articol de , , - Publicat miercuri, 15 iunie 2022 17:20 / Actualizat miercuri, 15 iunie 2022 17:29

România - Muntenegru 0-3 » Selecționerul Edi Iordănescu e în continuare protejat la națională de axa Vasile Dîncu - Puiu Iordănescu - Răzvan Burleanu, dar și de lipsa de soluții a Federației pentru un posibil înlocuitor.

„Lui Edi Iordănescu îi va fi aproape imposibil să reziste fiindcă inclusiv cei care i-au fost alături îl vor abandona și se vor delimita de el. În primul rând, Federația. Ați văzut ce au zis cei de acolo: «Să vorbească Edi»”. Declarația îi aparține lui Victor Pițurcă, a fost făcută azi la Pro Arena și descrie cel mai bine situația ingrată în care se găsește selecționerul după eșecurile din Liga Națiunilor. 

Metoda distrugătorului de termopane
EDITORIAL
Metoda distrugătorului de termopane

Cu 3 înfrângeri în 4 meciuri și cu perspectiva de a retrograda în Liga C, Edi Iordănescu s-ar putea despărți de FRF chiar acum, fără să mai dispute și ultimele două jocuri, în Finlanda și, acasă, cu Bosnia, pe 23 și 26 septembrie. 

Stoichiță se delimitează de Edi Iordănescu 

Deocamdată, nici Edi n-a decis să renunțe, nici federalii nu l-au demis, însă nu toți șefii din Casa Fotbalului sunt alături de el în aceste momente. Unul dintre cei care nu văd cu ochi buni rămânerea lui e Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF. Acesta n-a fost de acord cu soluția Edward nici atunci când Federația a ajuns la el după blocarea negocierilor cu Boloni. 

Burleanu nu e prea încântat să îmbrățișeze poziția subalternului său și nu e decis să facă acest pas, al demiterii lui Edi, din două motive. 

Răzvan Burleanu, două argumente-scut pentru selecționer 

PRIMUL: Iordănescu jr. e venit pe filieră politică, una extrem de apropiată șefului FRF. Anghel Iordănescu e extrem de bun prieten cu Vasile Dîncu, nașul lui Burleanu, iar lobby-ul agresiv făcut de Puiu în ianuarie și-a atins scopul: fiul său a fost pus selecționer. Burleanu n-ar putea acționa fără a avea girul celui care e ministrul Apărării, iar acesta din urmă e greu de crezut că ar da undă verde pentru îndepărtarea fiului prietenului său

AL DOILEA: FRF nu are o variantă clară, disponibilă, la care să apeleze imediat, în cazul în care s-ar produce acum ruptura de Iordănescu jr. Totuși, în Casa Fotbalului există oameni care au început să tatoneze terenul în privința disponibilității pe care o au anumiți tehnicieni de a veni acum, imediat, iar dacă se va găsi o oportunitate, atunci s-ar putea ajunge să se renunțe la actualul tehnician. Aceleași surse susțin faptul că și Edward și-a arătat disponibilitatea de a pleca de comun acord în cazul în care FRF și-ar dori acest lucru. În acest caz, niciuna dintre părți n-ar solicita plata clauzei de reziliere. 

FOTO: Alexandra Fechete
+27 FOTO

La vestiar, mesajul a fost de încredere 

Șefii FRF au fost la cabine imediat după terminarea meciului cu Muntenegru, de marți seară. Iar mesajul lor la adresa lui Edi Iordănescu a fost de susținere și de încredere, asigurându-l că nu doresc ruperea colaborării în momentul de față. 

Tot oameni din FRF vorbesc că acest gest a fost mai degrabă un exercițiu de imagine al lui Burleanu, care a dorit să arate că nu-și lasă selecționerul singur la greu, așa cum a fost acuzat Mircea Sandu în cazul Hagi, în 2001, reproș care l-a urmărit pe fostul șef al Federației tot restul mandatului pe care l-a mai avut, încă 13 ani.

Ce obiective sunt de atins în 2022 și 2023

Cu grupa de Liga Națiunilor compromisă aproape total, România mai are totuși un obiectiv important de realizat în finalul lui 2022. În septembrie va disputa ultimele două jocuri din Nations League, iar singurul target rezonabil e evitarea retrogradării în Liga C. Pentru acest lucru ar trebui să câștigăm în Finlanda, națională care are acum un punct peste noi și pe care o vom întâlni în penultima etapă, în deplasare. 

Apoi, în 2023, vor avea loc meciurile din preliminariile CE 2024. Cele 10 partide vor fi între martie și noiembrie 2023. România, care va fi în urna a 3-a la tragerea la sorți, va trebui să ocupe unul dintre primele două locuri pentru a merge la turneul final din Germania, de peste 2 ani.

De ce e România în colaps? Adrian Iencsi acuză un dezastru ascuns: „Întâlnesc jucători de 18 ani care nu știu lucruri fundamentale”

VAR-ul a funcționat parțial în Giulești » Faza la care „tricolorii” au cerut penalty a fost verificată
ROMÂNIA - MUNTENEGRU 0-3
VAR-ul a funcționat parțial în Giulești » Faza la care „tricolorii” au cerut penalty a fost verificată
Dezvăluiri halucinante » Aroganța președintelui FRF: „Și eu, dacă mă dezbrac și iau treningul de antrenor, bat Muntenegru!”
ROMÂNIA - MUNTENEGRU 0-3
Dezvăluiri halucinante » Aroganța președintelui FRF: „Și eu, dacă mă dezbrac și iau treningul de antrenor, bat Muntenegru!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (68)
tororosso
tororosso  •  16 Iunie 2022, 15:32

Trio psd Dâncu finul Burleanu și generalul de mucava tata Puiu . Acest trio au distrus tot dacă mai era ceva de distrus. Dâncu ar trebui să-și vadă de funcția nemeritată în care a fost ales și nu să distrugă un campionat cu pupila sa CFR Cluj . Burleanu un neica nimeni în fotbal echipat mereu la 4 ace de parcă prezintă moda e al doilea distrugător prin habarnamismul său . Iordănescu Sen. alt manipulant cu decizii în favoarea fiului . Până nu dispar aceste elemente negative din federație noi vom fi ciuca bătăilor și ne vom mira că ne vor ciomăgi până și state ca Liechtenstein sau Papua Noua Guinee . Afară cu acești profitori care pretind și au avantaje pecuniare , excursii și o viață de huzur .

gigimarga2
gigimarga2  •  16 Iunie 2022, 15:12

Domnule Dâncu , am inteles, ati vrut probabil sa faceti un lucru bun dar, nu odata drumul spre iad ,este pavat cu bune intentii. Va rog din suflet aveti decența si barbatia de a ridica manile si de a arunca prosopul. Dati dovada de sange in instalatie , luati va aceasta inventie numita Burleanu impreuna cu ciracii sai si DATI -NE FOTBALUL INAPOI. Ne-ti adus pe fundul gropii fotbalistice si cu actuala conducere nici vorba de luminița sau de capatul tunelului. Poate daca va vorbim drumos veti intelege ca dragoste cu sila nu se poate , nu va mai doreste nimeni la conducerea fotbalului si nu cred ca aceste cosmaruri fotbalistice va aduc vreo satisfactie . Drept pentru care VA IMPLOR LUATI MÂNA DE PE FOTBAL. Cu speranta ca mai aveti o fărâma de constiinta va urez sa va dea Dumnezeu gandul cel bun

fcsarbitri
fcsarbitri  •  16 Iunie 2022, 15:05
Postat de ertyuiop pe 16 Iunie 2022, 14:45

Ai ales sa bolborosesti cand ai fi putut sa taci, FCSB are o istorie neintrerupta de 75 de ani certificata prin meciuri si louturile de jucatori in timp ce favoritii tai nemaipomeniti au 2 sezoane 2016/2017 si 2017/2018 in care nu au existat. Dupa 4 echipe ce-si revendicau mostenirea in timp ce falimentul Rapidului nu era declarat a fost aleasa una prin grija psd....intre timp falimentul adevaratului Rapid a fost declarat? Daca nu taci! :)))))

vezi mah in mmca e gata sarja in furnal,subinginereprostalau.mai ai cutia de carton?

Vezi toate comentariile (68)
Comentează