FOTBAL  »  NATIONALA  »  LITUANIA - ROMÂNIA 1-2

Dorinel Munteanu: "Jocul naționalei nu mă bucură" + Ce greșeală tactică a evidențiat: "Fundașii laterali au o problemă"

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 octombrie 2018 12:18

Dorinel Munteanu, recordmanul de selecții în echipa națională, cu 134 de prezențe sub tricolor, critică jocul naționalei României în meciul câștigat în Lituania, scor 2-1.

"Mă bucură rezultatul, dar, cel puțin pe mine, jocul nu poate să mă bucure. Dacă vrem să construim ceva solid, cu rezultate bune, trebuie să fim realiști și să nu ne ascundem după acest rezultat, care într-adevăr ne-a readus în cursa pentru locul întâi. Jocul a suferit foarte mult, ținând cont că am avut în față o echipă, Lituania, care nu e un adversar foarte redutabil.

Mai putem să avem o scuză, gazonul, dar cu toate puse la un loc, din punctul meu de vedere, nu am arătat ca o echipă care crește de la meci la meci. Dacă în primul joc am avut o ezitare foarte mare, în al doilea joc am revenit, cu Serbia. Din păcate, aseară am avut o repriză normală, prima, iar a doua, foarte slabă. Sigur, reacția s-a datorat unei execuții foarte bune a lui Maxim, dar faptul că am primit gol în minutul 90 spune foarte multe", a explicat Dorinel Munteanu la TV Digi Sport.

Dorinel a evidențiat și o greșeală de ordin tactic: "Dacă fundașii centrali dublează fundații laterali, avem o problemă la nivel tactic. Invers trebuie să fie, fundașii laterali să-i dubleze pe cei centrali și să închidă zona centrală".

CLASAMENTUL GRUPEI:

Serbia 3 2 1 0 5-2 7p
ROMÂNIA 3 1 2 0 4-3 5p
Muntenegru 3 1 1 1 2-2 4p
Lituania 3 0 0 3 1-5 0p

PROGRAMUL URMĂTOARELOR MECIURI:

• 14 octombrie | România – Serbia (Arena Națională, ora 16:00), Lituania – Muntenegru (ora 21:45)
• 17 noiembrie | Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploiești
• 20 noiembrie | Serbia – LituaniaMuntenegru – România (ora 21:45)

CONTEXT: În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, România poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2020. În plus, dacă nu se califică din preliminariile clasice la EURO 2020, “tricolorii” mai pot avea o șansă la play-off, dar trebuie mai întâi să termine măcar pe locul 2 în Liga Națiunilor, dintr-o grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania. Citește AICI ghidul complet al Ligii Națiunilor!

Citește și: Specialistul prelungirilor! Maxim a revenit cu gol la națională: "Câteodată merităm să fim criticați"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează