FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV După 27 de ani, Gică Craioveanu explică: „Am ratat Mondialul din America după o ceartă cu nea Puiu: «Bă oltene, tu faci aici ce vreau eu!»”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 decembrie 2021 20:15 / Actualizat joi, 02 decembrie 2021 09:04

Invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, Gică Craioveanu a explicat în detaliu motivele pentru care a prins doar 25 de selecții sub tricolor, dar a și explicat de ce n-a ajuns decât la un singur turneu final cu naționala, unde a jucat doar 35 de minute.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Cum a ratat Gică Craioveanu World Cup 1994

- Erai cel mai bun marcator și nu prindeai naționala...
- Să vă zic ceva! Am ratat Mondialul din America după o ceartă cu nea Puiu, într-un cantonament în Hong Kong. Am coborât mai târziu la antrenament împreună cu Stângă. Atunci m-a certat și mi-a zis că nu e mulțumit de randamentul meu. 

„Bre nea Puiu! Eu nu știu să joc pe 9. Eu nu sunt nouar! Randamentul meu nu poate să fie bun, că nu știu să joc cu spatele la poartă, să mă bat cu ei. Eu nu sunt un pivot! Mie îmi place să cer mingea în diagonală, în profunzime!". 

A început să țipe la mine. „Bă oltene, tu faci aici ce vreau eu, nu ce vrei tu!". „Bre, n-am dat cu parul, doar ți-am spus". D-asta nu m-a luat la Mondial.

- Iar la Europeanul din '96?
- Am fost accidentat. M-am accidentat chiar la ultimul meci cu Bilbao. Dacă-i băteam, retrogradau. Și rivalitatea era mare. Am jucat, iar în minutul 24 m-am accidentat și n-o să uit toată viața mea că înaintea meciului m-a sunat Gabi Balint. „Oltene, nu juca, oricum sunteți pe 7 și acolo terminați!". Atunci m-am accidentat la 2-0 pentru noi și în minutul 24. Asta a fost!

Cine a fost cel mai slab antrenor din cariera lui Gică Craioveanu

- Dar ai prins Mondialul de peste doi ani.
- N-am jucat niciun meci în grupe și-am intrat doar în „optimi" cu Croația în locul lui Hagi. În minutul 55. Am avut penalty-ul ăla care pentru mine nu e penalty... Am foarte puține meciuri la națională. Atunci erau și foarte mulți jucători, de top, era mai greu să prind să joc. Eu eram titular în Spania tot timpul și la națională nici nu eram chemat. Cui să-i mai reproșez?

- Care e cel mai slab antrenor pe care l-ai avut?
- Víctor Muñoz. De departe cel mai slab! „Mingea zboară și se lovește". Se uita la noi și zicea: „Ce frază am scos!". Ha, ha, ha! Einstein era...

- Și de la națională?
- Am avut doi selecționeri: Iordănescu și Pițurcă. Așa că răspunsul îl știi. Ha, ha, ha!

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU CRAIOVEANU

CITEȘTE ȘI

EXCLUSIV Ce pensie are Tudorel Stoica, după 15 ani la Steaua: „Eram mort, dacă nu mă ajuta Valentin Ceaușescu!”

„Mai umbli cu bărbați însurați?” » Jucătoarea de la PSG bătută cu ranga: „Au dat la picioare, voiau să-mi termine cariera”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
zorrozabal
zorrozabal  •  02 Decembrie 2021, 14:22

Noi stiam ca Gica Popescu nu te vrea in nationala,iar„tata Puiu”se conforma!

2003996516325825
Johnny Melavo  •  02 Decembrie 2021, 14:01

Dar puteau fi pe banca, nu neaparat ca titulari. Ion Timofte si Craioveanu meritau un loc in lot pentru World Cup 1994. Poate si Lacatus. In meciul cu Argentina, Raducioiu era suspendat, iar Ilie Dumitrescu a jucat ca vîrf împins. Asta inseamna ca Tata Puiu facuse o selectie...bizara.

houri.10
houri.10  •  02 Decembrie 2021, 12:20

Pentru voi legende înseamnă Adita Benzema și marele portar Gogoasa :))))))))

Vezi toate comentariile (13)
Comentează