FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - KAZAHSTAN 3-1

FOTO + VIDEO Dedicație pentru Daum » România a învins-o pe Kazahstan, scor 3-1, iar Budescu a făcut spectacol

Foto: Cristi Preda / Gazeta Sporturilor +22   FOTO
Foto: Cristi Preda / Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat vineri, 06 octombrie 2017 00:30

Cosmin Contra a debutat cu dreptul la echipa națională a României, "tricolorii" reușind să câștige meciul de pe teren propriu cu Kazahstan, scor 3-1. Este victoria cu numărul 300 pentru naționala României! 

VEZI VIDEO!

La debutul lui Contra pe banca tehnică, ”dubla” lui Budescu și golul lui Keșeru au adus României o victorie lejeră în fața ”lanternei” grupei. Succesul a venit exact din partea oamenilor ignorați de fostul selecționer

În mandatul lui Daum, numele Budescu era rostit cumva ca al unui disident la echipa națională. Pur și simplu, neamțul n-a simțit niciun fel de chimie cu capriciosul Costică și l-a lăsat să se odihnească pe durata acțiunilor reprezentativei. Iar băiatul răspundea cu goluri marcate din parcarea stadionului, ca un răspuns ironic la neatenția unui selecționer rigid!

Dacă Herr Christophe ar fi fost și aseară pe banca României, la disputa cu Kazahstan, probabil că l-ar fi schimbat nervos după jumătate de ceas. Și l-ar fi trimis la vestiare însoțit eventual și de un vulgar "Scheisse!" scăpat printre măsele. Plus o săpuneală teribilă pe la conferința de presă, cu mesajul subliminal "l-ați vrut pe Budescu, vi l-am servit pe zero Budescu! Să mă mai lăsați în pace!".

Reverența pentru peluză

Bine însă că a rămas doar un scenariu pe hârtie! La debutul pe banca României, Contra a crezut în Budescu mai mult de 30 de minute, iar stelistul a oferit un final de primă repriză încântător. A deschis scorul cu o reușită de artist, inventând golul din flancul stâng cu o seninătate și lejeritate rupte din miuțele de curtea școlii.
Și a dublat avantajul dintr-un penalty la care probabil și-a mușcat limba pentru a-și înfrânge pornirea unei "scărițe". Între cele două reușite a stat tradiționala reverență față de peluză, unde galeria Petrolului, care s-a transformat aseară în tribuna României, l-a primit mereu cu aplauze pe Costică cel cu ADN galben-albastru.

"Floricele" de la Gicu

Lui Contra i-a ieșit și mutarea cu Grozav, omul cu care a mai lucrat în curtea "lupilor". "Turcul" de acum a jucat exploziv în banda stângă, unde a accelerat în permanență, a forțat finalizarea și nu s-a dat la o parte nici de la "floricele". Dacă i-ar fi ieșit "foarfeca" din mitanul secund, Contra ar fi năvălit după el pe gazon să-l pupe pe frunte!

Dincolo de cele două prime pariuri câștigate de "Guriță", România a arătat altceva decât brambureala continuă din vremea lui Daum. Au dispărut experimentele pe posturi, s-au evaporat sistemele fanteziste. "Tricolorii" au jucat ce știu, simplu și la obiect, cu un plus chiar de curaj în special după pauză, când adăpostul tabelei a oferit confortul necesar pentru o ofensivă mai aprigă.

Aplauze la scenă deschisă

Desigur, adversarul a fost modest, pueril în defensivă, dar perfect pentru un test de start în mandatul lui Contra. "Guriță" a fost foarte activ pe margine, a aplaudat chiar cu mâinile sus acțiunile alor săi. La o incursiune a lui Răzvan Marin, finalizată cu un șut pe centrul porții, a început să țopăie de-a binelea, cât să-l vadă fiul lui Petre Marin și să înțeleagă mesajul de încurajare de pe bancă.

Iar Contra și-a încheiat apariția cu alte trei cărți perfect etalate. I-a oferit reapariția lui Hoban în tricoul naționalei fix în fața suporterilor ploieșteni, care-l idolatrizează din perioada de la Petrolul. I-a adus debutul lui Alex Ioniță la schimbarea lui Budescu, ieșit de pe teren în scandările a 14.000 de oameni entuziasmați.

Benzină pentru revanșă pe "Parken"

Și, în fine, l-a reactivat pe Keșeru, introdus în locul lui Andone. Iar atacantul lui Ludogoreț a adus al treilea gol tricolor, o altă dedicație pentru Daum din partea unui jucător uitat de neamț.

De-acum, perioada de grație pentru Contra s-a epuizat, încep momentele dure, cu episodul Copenhaga pe radar. Ce zici, Cosmin, e loc de o revanșă pe "Parken", cât să încheiem campania cu mai puțin amar în suflet?! 

***

FINAL ROMÂNIA - KAZAHSTAN 3-1 (Budescu 33, 38, Keșeru 73 / Turysbek 82)

Min. 90+3: FLUIER FINAL! 
Min. 84:
Mare ocazie a României! Ganea trimite o torpilă de la peste 30 de metri, mingea e respinsă greu de portarul Kazahstanului
Min. 82: GOL KAZAHSTAN! Turysbek reia cu capul de lângă Benzar și înscrie (VIDEO AICI)
Min. 80:
Schimbare la România! Alex Ioniță II debutează la națională. Fotbalistul Astrei îi ia locul lui Budescu 
Min. 73: GOOL ROMÂNIA! GOL KEȘERU! Chipciu pasează excelent la Keșeru, acesta scapă spre poartă, trage la colțul lung și înscrie (VIDEO AICI)
Min. 70:
Schimbare la România! Pintilii iese, intră Ovidiu Hoban 
Min. 66:
Keșeru intră în locul lui Florin Andone 
Min. 65:
Cartoanș galben pentru Alex Chipciu, care e suspendat pentru meciul de la Copenhaga cu Danemarca
Min. 60:
Șut deviat al unui fotbalist al Kazahstanului, mingea trece pe lângă poartă. 
Min. 54: O nouă ocazie a lui Grozav!
Șutul acestuia spre colțul lung este respins incredibil de portarul oaspeților 
Min. 54: Execuție spectaculoasă a lui Grozav!
Reia din foarfecă o centrare a lui Chipciu, mingea trece pe lângă poartă 
Min. 47:
Șut din unghi al lui Grozav, mingea se duce puțin pe lângă poarta celor din Kazahstan. 
Min. 46
: Începe repriza secundă! 
Schimbare la oaspeți: Nurgaliyev iese, intră Khizhinchenko 
Min. 45:
PAUZĂ! 
Min. 44:
Șut periculos al oaspeților de la 22 de metri. Mingea a fost deviată de Chiricheș cu umărul și s-a dus puțin peste poartă 
Min. 37: GOOOOL ROMÂNIA! GOL BUDESCU! Budescu execută penalty-ul și înscrie fără probleme


Min. 36: PENALTY PENTRU ROMÂNIA!
Budescu depășește din nou ușor doi adversari, cade în careu și este penalty
Min. 33: GOOOOL ROMÂNIA! GOL BUDESCU! Fotbalistul FCSB-ului ridiculizează un adversar și apoi trage superb din unghi! VIDEO CU PRIMUL GOL!
Min. 28: ȘANSĂ DE GOL PENTRU ROMÂNIA!
Andone reia cu stângul o centrare venită din dreapta, mingea se duce peste poartă. Atacantul a încercat o execuție pretențioasă, lovind mingea din prima 
Vlad Chiricheş se află la meciul 50 sub tricolor. El poartă pentru a 19-a oară banderola de căpitan

Min. 22:
Centrare a lui Grozav de pe partea stângă, mingea ajunge la Chipciu, reluarea cu capul acestuia din mijlocul careului trece puțin alături. Mare ocazie! 
Min. 18: MARE RATARE A ROMÂNIEI!
Benzar pasează la Andone, care îl deschide excelent pe Chipciu, șutul acestuia este ușor atins de portarul oaspeților, suficient cât să treacă peste poartă 
Min. 15:
Prima ocazie a meciului aparție oaspeților! Nurgaliyev șutează din unghi, mingea se duce mult pe lângă poartă 
Niciun antrenor din ultimii 38 de ani nu a pierdut la debut, mai exact din 14 octombrie 1979, când, cu Constantin Cernăianu pe bancă, România a pierdut în deplasare cu URSS, scor 1-3 (nu sunt luaţi în calcul interimarii)
Min. 9:
Chipciu întoarce un adversar în banda dreaptă, încearcă o centrare, însă mingea se oprește în primul om 
Min. 7:
Tricolorii au posesia în acest start de meci, însă deocamdată n-a fost nicio ocazie importantă de gol 
Min. 1:
A început partida! 

Echipele de start:

România: Tătărușanu - Benzar, Chiricheș, Dr. Grigore, Cr. Ganea - Pintilii, R. Marin - Chipciu, Budescu, Grozav - Fl. Andone 

Rezerve: Pantilimon, Niță, Băluță, Deac, Bălașa, Hanca, Bancu, Hoban, Stanciu, Ioniță II, Keșeru

Kazahstan: Pokatilov - Beysbekov, Maliy, Akhmetov, Dmitrenko, Suyumbayev - Kuat, Darabayev, Tagybergen, Nurgaliyev - Murtazayev 

Rezerve: Loria, Shatski, Turysbek, Tunggyshbayev, Bayzhanov, Nuserbayev, Miroshinichenko, Schetikin, Khizhinchenko 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (574)
194362334230310
Robert Damian  •  06 Octombrie 2017, 10:30

O victorie in fata unui asemenea adversar,nu spune nimic!!!!Dar chiar NIMIC!!!!!!!!

mariuss72
mariuss72  •  06 Octombrie 2017, 08:29
Postat de borat101 pe 06 Octombrie 2017, 01:26

Sa vedem cine face Specacolul la meciul urmator, 110% Danemarca va arata exact ce varza este Nationala ***.**ilor.

Te oftici ca ti-au batut nationala???

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  06 Octombrie 2017, 04:37
Postat de waves pe 06 Octombrie 2017, 00:40

Eu unul nu cred ca baietii astia pot fii mai slabi ca cei enumerati....

imi imaginez ca varf il vrei pe Tucu? :D

Vezi toate comentariile (574)
Comentează