FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - BELARUS

VIDEO Edi Iordănescu, mesaj categoric pentru fotbaliștii pe care nu i-a convocat: „Nu îmi permit luxul să alint jucătorii”

Articol de , , - Publicat luni, 27 martie 2023 13:13 / Actualizat luni, 27 martie 2023 14:42

Selecționerul Edi Iordănescu a susținut azi o conferință de presă, înainte de meciul cu Belarus, al doilea din preliminariile EURO 2024.

  • România - Belarus are loc marți pe, Arena Națională, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV

Antrenorul „tricolorilor” a vorbit despre jucătorii care nu sunt la lot, printre care se numără și Andrei Ivan (26 de ani), și a avut un mesaj categoric pentru cei care s-au văitat că n-au fost selecționați.

Răzvan Marin, enervat de întrebarea reporterului GSP: „Acum vorbiți prostii, nu sunt de acord” » Cum a reacționat Edi Iordănescu
ROMÂNIA - BELARUS
Răzvan Marin, enervat de întrebarea reporterului GSP: „Acum vorbiți prostii, nu sunt de acord” » Cum a reacționat Edi Iordănescu

Edi Iordănescu, mesaj categoric pentru jucătorii pe care nu i-a convocat

„Iubesc talentul la anumiți jucători care nu sunt aici, dar le urăsc mentalitatea. Mesajul meu este următorul: «Dacă la cluburi, anumiți jucători au un anumit statut și cei de la club își permit să alinte un jucător, eu nu am timp să fac asta

Nu îmi permit luxul ca în 4 zile să alint un jucător pentru că nu mai am timp să-l aduc cu picioarele pe pământ. Așa că la lot vine cine o face cu toată puterea și cu mentalitatea corectă. Cine nu vine așa poate să fie talentat, poate să aibă valoare ... Riscăm să-l lăsăm afară. 

E un mesaj pentru toată lumea, nu doar pentru Ivan. Andrei Ivan are foarte mult talent și are ușile deschise la națională. 

Dobre a avut ușa închisă? S-a hazardat când a spus ce a spus, dar faptele au depășit vorbele. S-a impus în Portugalia, e titular meci de meci în prima ligă și marchează. Nu mă interesează... Dar e important ca jucătorii să fie echilibrați și să nu fie egoiști. 

Sunt jucători importanți care puteau să fie aici dar nu sunt, nu doar Andrei Ivan. Voi vedea cum gestionez fiecare caz. Ivan trebuie să continue pe drumul bun din ultima perioadă”, a declarat Edi Iordănescu. 

Cum l-a supărat Andrei Ivan pe Edi Iordănescu

În cazul lui Andrei Ivan, Gazeta a aflat din surse federale că Edi Iordănescu nu l-a convocat pentru că a fost nemulțumit de atitudinea lui înainte de meciul cu Bosnia, dar de cea de la partida cu Muntenegru, când a aflat că jucătorul, aflat în tribună, se amuza la telefon în timp ce România era condusă cu 3-0. 

Atacantul a fost convocat la primele 6 partide din mandatul lui Iordănescu jr, amicalele cu Grecia și Israel, precum și acțiunea din iunie 2022, când „tricolorii” au avut o serie de 4 partide, cu Muntenegru și Bosnia în deplasare și cu Finlanda și Muntenegru acasă, în Liga Națiunilor. 

Cu Grecia a fost rezervă, cu Israel titular, la fel ca în prima partidă cu Muntenegru, apoi a bifat 16 minute în Bosnia. După aceea a dispărut din lot, fiind trimis în tribună la partidele cu Finlanda și la returul cu muntenegrenii. 

Surse GSP povestesc că „încă dinaintea plecării din țară, la antrenamentele de la Mogoșoaia, Edi i-a reproșat de câteva ori lui Andrei Ivan că nu-l simte implicat total, i-a zis că e la națională și trebuie să dea totul. 

Și totuși, l-a folosit titular în Muntenegru. Iar apoi, fiindcă meciurile erau foarte apropiate și rotea jucătorii, pentru prospețime, l-a introdus în teren, spre final, și în Bosnia. Unde Andrei a terminat jocul bine, fără nicio problemă medicală". Relatarea curge: „Ivan chiar n-a avut nicio problemă disciplinară la lot. 

Nu s-a certat cu nimeni, cu niciun secund, a fost chiar foarte civilizat, ca de obicei. Dar la revenirea în țară, înaintea primului antrenament, a acuzat dureri la un picior. Medicii i-au spus selecționerului că nu era nimic grav. Probabil se alinta, cum mai face și pe la echipa de club. 

Edi i-a cerut să facă antrenament, pentru că lua în calcul să fie iar titular, cu Finlanda. Ivan s-a pregătit normal, însă a doua zi a acuzat dureri la celălalt picior. Atunci a izbucnit Iordănescu, chiar pe teren. I-a spus că naționala nu-l poate aștepta, că nici pe el nu-l așteaptă nimeni. N-a mai făcut antrenament. De aceea a stat în tribună cu Finlanda. Nu l-a dat nimeni afară din lot, s-a dat singur". 

Ivan a rămas tot în tribună și la ultimul joc din acea acțiune, cu Muntenegru, acasă, când România a pierdut cu 0-3, fiindcă „selecționerul a vrut să meargă pe jucătorii care se pregătiseră. Nu putea, pentru Ivan, să scoată din lot pe unul care se antrenase zilnic. Era oricum supărat pe el, dar nu se gândea să nu-l mai cheme vreodată".

 La câteva zile după acea acțiune, un personaj din anturajul naționalei i-a trimis lui Edward Iordănescu niște imagini de la meciul cu Muntenegru de acasă, în care „tricolorii" au pierdut cu 0-3. Iar după ultimul gol al adversarilor, Ivan, aflat în tribună, vorbea la telefon și râdea. Sursele Gazetei susțin că „în public, Edi l-a susținut pe Ivan, dar personal, pentru el a fost o lovitură extrem de grea. Și-a dat seama că băiatul nu înțelege ce înseamnă echipa națională. Fiindcă Edi are un principiu: la lot, toți trebuie să fie împreună și la veselie, dar și la suferință!. 

Programul României în preliminariile EURO 2024:

  • 25 martie 2023: Belarus – Elveția 0-5 . Andorra – ROMÂNIA 0-2, Israel – Kosovo 1-1
  • 28 martie 2023: ROMÂNIA – Belarus, Kosovo – Andorra, Elveția – Israel (21:45)
  • 16 iunie 2023: Kosovo – ROMÂNIA, Belarus – Israel, Andorra – Elveția (21:45)
  • 19 iunie 2023: Elveția – ROMÂNIA, Belarus – Kosovo, Israel – Andorra (21:45)
  • 9 septembrie 2023: Andorra – Belarus (19:00), ROMÂNIA – Israel, Kosovo – Elveția (21:45)
  • 12 septembrie 2023: ROMÂNIA – Kosovo, Israel – Belarus, Elveția – Andorra (21:45)
  • 12 octombrie 2023: Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo, Israel – Elveția (21:45)
  • 15 octombrie 2023: Elveția – Belarus (19:00), ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel (21:45)
  • 18 noiembrie 2023: Belarus – Andorra (19:00), Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo (21:45)
  • 21 noiembrie 2023: ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21:45)

    Primele două clasate se califică direct la turneul final din Germania. Alte trei locuri sunt stabilite prin intermediul play-off-ului din Liga Națiunilor

Clasamentul Grupei I

VIDEO Totul despre România - Belarus

Citește și: 

Mesaj pentru Răzvan Marin după ce s-a supărat pe Edi Iordănescu: „E nevoie să fim raționali”

FRF răspunde după ironia lui Ion Țiriac: „E bine că s-a culcat liniștit”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
dobrin
dobrin  •  28 Martie 2023, 02:26

La fotbal e zero, nu da goluri, da mesaj :))))

Sorenson95
Sorenson95  •  27 Martie 2023, 18:27

Dle Iordanescu, daca-mi permiteti, va rog, sunt de acord ca Dta nu iti permiti sa alinti jucatorii. Nici nu trebuie. Dta ca selectioner, trebuie sa SELECTIONEZI, sa alegi jucatorii cei mai in forma, capabili de efort, talentati, si-i faci sa joace la capacitate maxima! Asta ar trebui sa fie talentul, priceperea unui antrenor: sa gasesti modalitatea de a-i atrage, nu respinge! Discuta, vorbeste cu ei, nu cu presa. Vezi de ce nu prea au chef sa vina la echipa nationala...sunt oameni si ei, arata-le ca pot fi apreciati si folositi unde dau cel mai bun randament, nu repinsi si ignorati pt ce ti s-a spus ca faceau unii prin tribuna...nu este relevant. Mai invata, chiar (mai ales) de la cei mai experimentati! Echipa nationala este a Romaniei, nu este a familiei sau a unei anumite gasti cu potential de influenta ...Multumesc, Hai Romania!

gimiskutze
gimiskutze  •  27 Martie 2023, 16:39

asta e selectioner? nu e armata! de psihologie a auzit? poate la tv! Cu atitudinea lui de "my way or the highway" o sa vedem ca multi o sa astepte sa fie descalecat domnul Edward Iordanescu inainte sa revina la nationala. Si nu e vina lor!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează