FOTBAL  »  NATIONALA  »  OPINIE

Eduard Apostol despre vizita lui Daum în cantonamentele din Antalya » ”Îţi ia ochii”

Articol de - Publicat duminica, 05 februarie 2017 00:00

Christoph Daum a supervizat direct în Antalya evoluţia mai multor fotbalişti pe care îi are în vedere pentru dubla de foc a primăverii, cu Danemarca şi cu Polonia. La faţa locului.

Renunţând sau fiind nevoit să renunţe la ideile predecesorilor săi care se mutau iarna pe coasta mediteraneană pentru stagii cu vreo selecţionată divizionară. Departe de zloată şi de revoluţia ediţie 2017, neamţul a spionat cu dichis.

Fără tam-tam, discret, doar cu secundul Rudi Verkempinck alături şi bazându-se pe ochii lui şi pe vorbele lui. Înfofolit şi amuzându-se degajat de vântul serii, schimbând amical cuvinte cu diverşi scouteri autohtoni, mai bând un ceai la pauză, undeva, într-un colţ, fără să se bage în sânul steliştilor, de exemplu.

N-a demonstrat fanfaronadă, discutând cu internaţionalii ce joacă în străinătate la hotelul la care era cazat fiecare. A vorbit frumos despre toată lumea, l-a lăudat şi pe ungurul Lukasz Bole de la Iaşi, câştigându-i simpatia unui detractor al FRF, aici cazul lui Florin Prunea. A fost deschis şi către presă, ştiind de ce are nevoie şi când are nevoie.

Şcoală veche, începută în RDG: după ce a discutat în privat cu Laurenţiu Reghecampf, una dintre cele mai puternice voci anti- Daum, a urcat alene spre tribună la un amical al lui Ludogoreţ, aruncând, parcă absent: "A apărut undeva informaţia că am vorbit cu antrenorul Stelei? Da, da, o oră!". Şi s-a dus să vadă meciul, dezvăluind el însuşi informaţia.

Întrevederea de jumătate de ceas totuşi a avut loc la hotelul roş-albaştrilor - s-a deplasat el însuşi, fără fiţe - la o cafea, cu aromă de summit între oponenţi.

Ajuns la 63 de ani şi cu trofee în vitrină, în perioada 1992-2009, Herr Christoph Daum a fost low profile. A stat la un hotel a cărui cameră a fost mai ieftină decât cea de anul trecut în care au stat "tricolorii" în Antalya, a strâns feed-back-uri pozitive din partea jucătorilor, antrenorilor şi conducătorilor de club.

Mai că merită investiţia FRF de jumătate de milion de euro pe an! Nota de plată va veni imediat, în primăvară, pe dreptunghiul verde. Să vedem cine o achită!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează