FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Episodul 3 » Noi dezvăluiri ale lui Burleanu despre contracandidatul său: "Povestea unui comision marca Lupescu"

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 martie 2018 11:43

Răzvan Burleanu a venit cu noi dezvăluiri referitoare la activitatea lui Ionuț Lupescu atunci când acesta era oficial FRF. Președintele FRF a scris pe blogul său despre un contract încheiat între FRF și Astra Bettings, care a fost semnat de Ionuț Lupescu.

"Pe 13 martie 2009, Ionuț Lupescu apare într-o conferință de presă. Anunță un sponsor pentru Liga 2. Directorul General FRF e la prezidiu alături de Daniel Smeadă, PR Manager la Astra Bettings, firma devenită partener, și anunță triumfal «un pas înainte pentru Liga 2». Oare?

Contractul dintre FRF și Astra Bettings e încheiat cu o săptămână înaintea conferinței, pe 5 martie 2009, semnat de Ionuț Lupescu din partea FRF. Acest contract ar trebui să se întindă până în iunie 2011 și să aibă o valoare totală de aproximativ 400.000 de euro. Totul pare bine și frumos, doar că Federația ajunge să încaseze sub 53.000 de euro", se arată pe blogul lui Burleanu.

La câteva luni după semnarea contractului, Astra Bettings falimentează. Burleanu scoate în evidență și faptul că "Lupescu, în sezonul 2007-2008, se ocupa de delegările arbitrilor în Liga 1, iar în același timp, primea bani pentru reclamă de la Astra Bettings".

"Pe 13 martie 2009, la conferința de oficializare a contractului FRF-Astra Bettings, apar Directorul General FRF, Ionuț Lupescu, și Daniel Smeadă, PR Manager din partea Astra Bettings. Contractul fusese semnat pe 5 martie 2009. Dar, cu o lună mai devreme de semnare, pe 12 februarie 2009, a mai fost semnat un contract.

Federația Română de Fotbal, prin semnătura lui Ionuț Lupescu, se obligă să plătească un comision de 15% din valoarea contractului pe care îl va semna cu Astra Bettings unui comisionar care va intermedia încheierea contractului. Curios este și faptul că firma prietenilor experți SEG, către care erau externalizate acțiunile de marketing FRF, nu și-a cerut de data asta comisionul. Cine a primit comisionul? Daniel Smeadă. Pe persoană fizică.

Dar ce treabă avea el cu Ionuț Lupescu?

Managerul experimentat Ionuț Lupescu, cel care cunoaște bine Astra Bettings, firma care îl plătea pentru reclamă la casele de pariuri în același timp în care FRF îl plătea inclusiv ca să delege arbitri, nu ar fi putut să încheie acest contract de sponsorizare fără un intermediar? Fără comision?

Poate că ar fi putut dacă Daniel Smeadă nu era un om foarte apropiat de Ionuț Lupescu. Dacă nu ar fi fost chiar partener de afaceri cu Anna-Claudia Lupescu, fiind asociatul surorii Directorului General FRF în firma TOP LINE MEDIA SRL. Obiect de activitate: publicitate" Răzvan Burleanu pe blogul său

Actualul conducător al FRF îi cere lui Lupescu să răspundă la următoarele întrebări legate de acest subiect:

"1) Cunoşteaţi situaţia financiară a firmei Astra Bettings la momentul la care a apărut posibilitatea contractului FRF cu această firmă?

2) De ce a fost nevoie de semnarea unui alt contract, prin care se oferă comision unui angajat Astra Bettings, pentru a încheia contractul cu Astra Bettings?

3) De când îl cunoşteaţi pe Daniel Smeadă, cel căruia i-aţi oferit comision din partea FRF, şi în ce relaţii eraţi cu acest partener de afaceri al surorii dumneavoastră, asociat cu Anna Claudia Lupescu la firma pe care au şi fondat-o?

4) De ce acest contract nu a fost intermediat de firma SEG, conform contractului existent între FRF şi SEG la acel moment, ci v-aţi ocupat personal de el?

5) Cine consideraţi că a câştigat în urma acestor două contracte? Fotbalul românesc sau Daniel Smeadă, partenerul surorii dumneavoastră?"

Burleanu a început seria dezvăluirilor luni, când a publicat, pe blogul său, informații despre firme în care acționari erau Mircea Sandu și apropiați de-ai săi. Miercuri a lansat noi acuzații la adresa lui Lupescu și a fostului șef FRF, conform cărora ar fi plătit 30.000 de euro pe ceasuri din banii FRF.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (16)
1635028856730231
Marco Boos  •  10 Martie 2018, 08:29

de ce nu ziceti cind ai chemat la mogosoaia pe toti presedinti de club pe banii federatiei plus ca au mers cu sotii etc citez ce sa dat la tv plus ca au mers cu cadouri este corect de ce nu pe banii tai?

1635028856730231
Marco Boos  •  10 Martie 2018, 08:25

sa zicem ca este adevarat a avut patru anii sa demaste tot de ce nu a facuto de ce acuma asta spune multe ii este frica ca pierde o parere

1866836330016127
Dan Dumitru  •  09 Martie 2018, 20:59

Și voi Preluați toate bazaconiile scrise de Burleanu .

Vezi toate comentariile (16)
Comentează