FOTBAL  »  NATIONALA  »  FCSB

Eroul naționalei de tineret e subiect de scandal între CSA și FCSB: "Armata e vinovată!"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 septembrie 2018 14:59

Numele portarului Andrei Ionuț Radu (21 de ani) a intrat în centrul atenției după ce a apărat un penalty decisiv în prelungirile partidei dintre Portugalia U21 și România U21, la 2-1 pentru noi, în preliminariile pentru Euro 2019. 

  • România U21 mai are de jucat cu Țara Galilor, pe 13 octombrie, echipă ieșită din calculele calificării, și cu Liechtenstein, pe 17 octombrie, codașa grupei fără vreun punct. Patru puncte din cele două jocuri pe teren propriu ne sunt necesare pentru a ne asigura matematic locul 1.

Căpitanul naționalei de tineret s-a aflat în curtea celor de la FCSB în perioada 2008-2011, venit de la Viitorul București în schimbul a 12.000 de euro. În 2011, Becali a decis să închidă academia roș-albaștrilor din cauza conflictului cu CSA. iar tânărul goalkeeper a fost nevoit să plece.

"Voi credeţi că antrenorii de la centrul de copii şi juniori erau nebuni să-l piardă pe Andrei Ionuţ Radu? Voi credeţi că Gigi Becali voia să îl piardă pe acest portar? Niciodată! Armata este vinovată că noi l-am pierdut pe acest portar, Şi nu l-am pierdut doar pe acest jucător. Am pierdut la vremea aia o generaţie întreagă de copii foarte buni. Cine răspunde acum pentru acest lucru? Nimeni! Se chinuie acum Vasi Geambazi să facă o nouă academie puternică la Berceni.

La vremea respectivă Gigi Becali a fost forţat să plece din Ghencea, iar ulterior a trebuit să închidă şi academia de fotbal. Radu, dar şi alţii ca el nu mai aveau unde să se antreneze, că nu se puteau antrena pe teren de beton, şi au decis să îşi caute alte echipe. Gigi i-a pierdut gratis pe aceşti jucători. Îmi aduc aminte de Radu, deşi pe atunci avea vreo 13-14 ani, pentru că el era coleg cu un alt fost portar de al nostru Valentin Cojocaru. Ştiu că se antrenau amândoi în Ghencea la grupele noastre de juniori", a declarat președintele de onoare al FCSB, Helmuth Duckadam, pentru Fanatik.

După episodul FCSB, Radu a semnat în 2012 cu Dinamo. A stat doar un an și a plecat în Italia, la Pergolettese. Inter l-a transferat în 2013, iar 5 ani mai târziu l-a vândut pe 7,5 milioane de euro lui Genoa. 

În prezent, Ionuț Radu este cel mai bine cotat portar român pe transfermarkt, 3 milioane de euro, după Tătărușanu. 

Cum i-a motivat Radu pe "tricolori" înaintea meciului cu Bosnia

 
România U21 - Bosnia-Herţegovina U21 2-0

Discursul căpitanului Ionuț Radu înainte de victoria tricolorilor U21 contra Bosniei-Herțegovina bit.ly/2x44blE #LuptamImpreuna #HaiRomania

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Marţi, 11 Septembrie 2018

Ciește și: Simulare GSP.ro » Cu cine ar urma să se înfrunte România U21 la EURO 2019 » Echipele calificate, cine dă baraj

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
135597437216470
Victor Rus  •  13 Septembrie 2018, 01:04

Nu credeam ca un ziarist de sport nu stie cevca elementar (poate e platit sa nu spuna de la palat) Jiji ciobanu nu a platit chiria pe Ghencea 3 ani ,de aceea a fost dat afara,motiva ca a facut ceva investitii in stadion fara sa-i ceara nimeni.

liviuemil
liviuemil  •  12 Septembrie 2018, 22:51
Postat de craiovenis pe 12 Septembrie 2018, 17:32

S-a trezit tovarasul fost portar vorbind.... Pana acum nu a zis nimic de acest portar... Si alte nume pe care le-a pierdut ciobanul ne mai da? Poate dupa ce intra in prima reprezentativa... Mare habarnist eroul de la Sevilla! Armata e de vina, nou infiintata FCSB cu conducere de puscariasi e victima... Ce trist e sa aperi infractorii din tara asta, pe bani multi! Rusine tovarase Duckadam!

De ce nu-ti vezi tu de clona pdsr-ista si te iei de altii ????

craiovenis
craiovenis  •  12 Septembrie 2018, 17:32

S-a trezit tovarasul fost portar vorbind.... Pana acum nu a zis nimic de acest portar... Si alte nume pe care le-a pierdut ciobanul ne mai da? Poate dupa ce intra in prima reprezentativa... Mare habarnist eroul de la Sevilla! Armata e de vina, nou infiintata FCSB cu conducere de puscariasi e victima... Ce trist e sa aperi infractorii din tara asta, pe bani multi! Rusine tovarase Duckadam!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează