NATIONALA  ·  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Dezvăluire-bombă a lui Anghel Iordănescu » Ce s-a întâmplat înainte de arestarea lui Gică Popescu: „L-am sunat și i-am spus, Mircea Sandu mi-e martor”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 iulie 2020 20:30

Anghel Iordănescu face o dezvăluire spectaculoasă în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” în legătură cu scrutinul pe care Răzvan Burleanu l-a câștigat în urmă cu șase ani: „Gabi Oprea și Victor Ponta mi-au cerut să candidez atunci la alegerile FRF”.  „Tata Puiu” afirmă că „Baciul” nu răspunde apelurilor lui telefonice și detaliază scandalul cu Gică Popescu. 

- Puiule, vreau să vorbim despre un subiect foarte delicat... Declarațiile lui Gică Popescu și conflictul cu el.
- Îți spun sincer că aș fi preferat să nu discut despre acest subiect. Încă nu m-am întâlnit cu Gică Popescu la o discuție tête-à-tête. Am vorbit cu el, ne-am salutat, ne-am dat mâna...

- El a spus niște lucruri despre tine...
- Eu am fost adus la echipa națională ca director tehnic de Mircea Sandu. Eu eram în Federație atunci când Răzvan Burleanu a candidat și-a câștigat alegerile. Îmi amintesc că Mircea Sandu m-a chemat și mi-a spus: "Puiule, nu știu ce va fi, dar aș vrea ca pe lângă Gică Popescu și Răzvan Burleanu să-ți depui și tu dosarul pentru a candida dacă este nevoie".

- Așa.
- Atunci l-am sunat pe Gică Popescu și i-am spus, iar Mircea Sandu e martor. I-am spus: "Uite ce mă roagă președintele în funcție! Să-mi depun dosarul". Gică mi-a spus: "Nea Puiule, te rog, să nu faci lucrul ăsta!". L-am rugat pe Gică să vină a doua zi la Federație și-am mers împreună la Mircea. Și i-am spus lui Mircea Sandu că nu-mi voi depune dosarul și nu voi candida.

„Nu regret că am rămas în FRF cu Burleanu”

- Și ai intrat în echipa lui.
- Da. Din păcate, el n-a mai putut să candideze, iar eu am rămas în Federație... Dacă Gică Popescu candida și pierdea alegerile, ceea ce nu credeam că se putea întâmpla, automat plecam și eu! Pentru că el n-a apucat să candideze și a câștigat Burleanu, eu am rămas în Federație fiindcă nu fusesem adus de Burleanu, ci de Mircea Sandu. M-am ambiționat și am vrut să rămân și să ajut fotbalul românesc. Și nu regret!

- Nu regreți nimic?
- Te rog să mă crezi, îți spun cinstit, nu știam în acea perioadă că peste nu știu cât timp voi ajunge din nou să preiau iar echipa națională. De ce spun că nu regret? Pentru că am avut o relație foarte bună cu Răzvan Burleanu. Am colaborat bine și vă spun acum un lucru pe care nu știu dacă-l știți.

- Spune-ne!
- Sub nicio formă, Răzvan Burleanu nu l-a îndepărtat pe Pițurcă de la națională. Ba din contră, a tras cât a putut de mult să-l țină pe Pițurcă la echipa națională. Eu personal m-am rugat de Piți să rămână! Răzvan Burleanu i-a asigurat toate condițiile, așa cum mi le-a asigurat și mie.

„N-am știut că-l arestează pe Popescu!”

- Hai să revenim la Popescu, te rog.
- Probabil că este vorba de o altă neînțelegere între noi doi. Eu cred că lucrul acesta l-a influențat, faptul că am rămas în FRF. Se aștepta să plec, dar v-am spus motivul pentru care n-am vrut să fac asta. Problema la care se referă el este una mult mai delicată. Ceea ce pot să-i spun este că n-am știut niciun moment ceea ce se va întâmpla.

- Adică nu știai să urmează să fie arestat!
- Nu știam de arestarea lui! Dacă știam sau credeam, sau simțeam așa ceva, probabil că l-aș fi ascultat pe Mircea Sandu și mi-aș fi depus dosarul ca rezervă pentru a candida. N-am știut, n-am avut informații. Din punctul meu de vedere, a fost o lovitură cum a fost și pentru el. N-aș vrea să intru în alte amănunte.

- Poate credea că știi. Doar erai prieten cu Gabi Oprea.
- Să vă mai spun încă ceva... Și se poate confirma. Inclusiv prietenul meu Gabriel Oprea, inclusiv Victor Ponta mi-au cerut să candidez la șefia FRF, la acele alegeri!

„L-am sunat pe Popescu și nu mi-a răspuns!”

- Serios?
- Am refuzat datorită lui Gică Popescu. Nu cred că bănuiau ceva... Și Oprea, și Ponta mi-au spus că e bine că-mi depun dosarul, chiar să mă lupt cu Gică Popescu, cu Burleanu și cu cei care s-au înscris la acea candidatură.

- L-am sunat acum pe Gică Popescu și nu a vrut să intervină în emisiune. Dar ne-a transmis că așteaptă telefonul tău. 
- L-am sunat și nu mi-a răspuns! Cred că e o discuție care nu se poate rezolva prin telefon. E o discuție pe care o putem rezolva numai atunci când ne vom întâlni și vom discuta direct. Îl asigur încă o dată că am același respect pentru el, așa cum aveam până la momentul acelor declarații. Din punctul meu de vedere, rămâne același mare om, același mare jucător. Dacă el e supărat, îl privește pe el, eu nu sunt supărat!

URMĂREȘTE AICI ÎNTREAGA EMISIUNE CU ANGHEL IORDĂNESCU

CITEȘTE ȘI:„O situație mai gravă decât Brexitul”. Decizia Elveției care zguduie din temelii Europa
Libertatea
Comentarii (13)
itu52  •  16 Iulie 2020, 11:10

Dizgrațioasa gâlciavă formală a doi politruci.

kwd2015  •  16 Iulie 2020, 08:33
Postat de cpt.ahab pe 16 Iulie 2020, 08:21

Am o cunoștință care-i rezolva nevasta altuia. Ăla află și începe să-l caute prin târg pentru a-i remodela anumite părți anatomice. La care cunoștința mea: "dacă vrea să ne batem, e degeaba, pentru că eu nu-s supărat pe el"! :)))

Si l ai batut pana la urma? ????????????

cpt.ahab  •  16 Iulie 2020, 08:21
Postat de Muzzi Ciprian pe 16 Iulie 2020, 08:11

cica "daca el e suparat, treaba lui, eu nu sunt!" nu matale ai facut puscarie, nenea tata puiu, nu?

Am o cunoștință care-i rezolva nevasta altuia. Ăla află și începe să-l caute prin târg pentru a-i remodela anumite părți anatomice. La care cunoștința mea: "dacă vrea să ne batem, e degeaba, pentru că eu nu-s supărat pe el"! :)))

Vezi toate comentariile (13 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:30 Fotbal, Liga 2
Comuna Recea - Rapid
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
14:45 Fotbal, Liga 1
Clinceni - Gaz Metan
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
16:30 Fotbal, Bundesliga
Augsburg - Borussia Dortmund
Digi 3
17:00 Handbal F
ȚSKA Moscova - SCM Râmnicu Vâlcea
Digi 1, Telekom 1
18:45 Fotbal, Liga 2
Petrolul - Dunărea Călărași
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:00 Fotbal, Serie A
Cagliari - Lazio
Digi 2
19:30 Fotbal, Bundesliga
Schalke 04 - Werder Bremen
Digi 3
21:30 Fotbal, Liga 1
Viitorul - Astra
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Fotbal, Serie A
Inter - Fiorentina
Digi 3
22:00 Fotbal, Ligue 1
Marseille - Metz
Digi 4
Program TV complet

Liga 1