FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

EXCLUSIV Ce spune Mircea Lucescu despre candidatura lui Ionuț Lupescu: "Eu asta l-am sfătuit"

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 12 februarie 2018 11:56

Mircea Lucescu anunță că îl susține pe Lupescu în cursa pentru șefia FRF, punctând că l-a sfătuit și personal, în ultimele săptămâni, să candideze împotriva lui Burleanu. Alegerile au loc pe 18 aprilie.

- Domnule Lucescu, așteptați candidatura lui Lupescu la FRF?
- Nu mă surprinde decizia lui. Știam de mai mult timp că va intra în cursă pentru președinția federației. Am avut numeroase întâlniri cu el la nivel de UEFA, i-am remarcat creșterea profesională, am văzut cât de respectat e la nivel internațional și am realizat că Ionuț a devenit o personalitate fotbalistică europeană. Are toate atributele de partea lui, fiindcă a trecut până acum prin toate segmentele: jucător cu o carieră admirabilă, antrenor, administrație, conducător pe probleme tehnice. În plus, e tânăr și plin de entuziasm, iar fotbalul românesc nu ar avea decât de câștigat prin Lupescu, așa cum s-a petrecut, de exemplu, cu Boniek în Polonia sau cu Savicevici în Muntenegru.

- Mulți comentau în săptămânile anterioare: "Nu lasă Lupescu postul confortabil de la UEFA pentru a veni în România". Ce vă spune acum alegerea lui Lupescu?
- Un simț de responsabilitate fantastic! Provine și dintr-o familie de legendă pentru fotbalul românesc și a simțit, probabil, nevoia de a întoarce ceva din experiența lui. Eu nu m-am îndoit niciodată de potențialul lui Ionuț. L-am crescut la Dinamo de la 17 ani și i-am încredințat banderola la 18 ani, pentru că am vrut să atrag atenția asupra personalității și calităților lui. Nu e egoist, a știut mereu să gestioneze relațiile colective, are fler. Credeți că întâmplător i-a încredințat Platini conducerea tehnică la UEFA?

"E respectat la toate nivelurile"

- Credeți că va fi o luptă complicată cu Burleanu?
- Da, fiindcă Ionuț n-a avut în ultimii ani posibilitatea să-și formeze relații atât de apropiate în țară, dar compensează prin activitatea lui de până acum și prin respectul pe care și l-a câștigat, în timp, la toate nivelurile. De exemplu, l-am văzut la multe întâlniri cu marii antrenori ai Europei, în fața cărora s-a făcut ascultat și și-a impus ideile. Sunt convins că va aduce un suflu nou în fotbalul românesc, prea măcinat de discordie, certuri și discuții veninoase. E nevoie de liniște și unitate, iar Ionuț poate aduce asta în fotbalul românesc.

- V-a cerut sfatul înainte de a-și anunța candidatura?
- Bineînțeles! L-am sfătuit să candideze, chiar dacă era preocupat de faptul că ar fi timp prea scurt pentru campanie. Nu cred că era o temere îndreptățită. Mai are la dispoziție peste două luni de zile pentru a discuta cu membrii afiliați și a transmite ideile și programul cu care dorește să câștige. Sunt convins că votanții vor cântări foarte bine și vor ține cont de ceea ce a însemnat și ce înseamnă Ionuț în fotbalul autohton și în cel internațional.

4 sezoane,
în perioada 1986-1990, a lucrat Lupescu cu Mircea Lucescu la Dinamo, unde au cucerit împreună eventul în '90 și au disputat o semifinală de Cupa Cupelor, ratată cu Anderlecht

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
cneius
cneius  •  12 Februarie 2018, 13:21

"votanții vor cântări foarte bine"...paradoxul democratiei

romeverest
romeverest  •  12 Februarie 2018, 13:06

In mintea lui Lucescu, doar binecuvantarea lui l-a convins pe Lupescu sa candideze !!

balauru48
balauru48  •  12 Februarie 2018, 12:53

Asteptam parerile prostovanului fals avocat pompiliu bota, stiind ca este nelipsit de pe articolele despre Lucescu. Ca sa-l jigneasca pe cel mai mare antrenor roman.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close