FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Dezvăluiri din interiorul FRF: "Hagi și Contra s-au întâlnit" + Planul Federației: "Avem un proiect cu Gică"

Articol de - Publicat sambata, 12 mai 2018 15:17

Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice din cadrul FRF, a vorbit pentru GSP.ro despre războiul dintre Gică Hagi și selecționerul Cosmin Contra și spune că cei doi s-au întâlnit de curând și au vorbit despre echipa națională.

"Eu cred că e o situaţie care n-a fost bine înţeleasă de Gică. Poate că era mai bine să vorbească între ei. Dar eu ştiu că ei s-au întâlnit la Craiova, la acel 3-3 şi au discutat. Noi chiar avem un proiect, să vorbim cu el despre un plan de dezvoltare, un profil al jucătorului român, ce ar trebui să facem, ce ni s-ar potrivi, ce să facem în continuare. Şi e normal să discuţi, să ne consultăm cu Hagi sau şi cu alţi oameni din fotbal. Şi acum vine asta, dintr-o dată. Dar, repet, e o neînţelegere. E problema lui Cosmin când îl va aduce la echipa mare pe Ianis.

El este pe lista selecţionerului, este a treia variantă, un posibil jucător la lotul de seniori. Dar noi avem obiectiv calificarea la Euro U 21, unde Ianis este un jucător extrem de important. Eu cred că şi el îşi doreşte asta şi se gândeşte să-i lase pe fotbaliştii importanţi să joace acolo, la Isăilă, să încerce calificarea. Eu respect opţiunile lui Constra. Discut cu antrenorii, le spun anumite păreri, dar nu pot să le impun eu nişte lucruri. Responsabilitatea rezultatelor este a lor, de aceea trebuie să le respectăm deciziile", a declarat Stoichiță pentru GSP.ro.

Ianis, variantă pentru U21

Stoichiță consideră că Ianis e mai util în acest moment la naționala U21: "Cred că toată situaţia asta a fost înţeleasă greşit de către Gică Hagi. Ianis e un jucător de bază la U21 . El în toamnă va juca pentru calificarea la Europenele U 21, care este un obiectiv major".

Oficialul FRF susține că Ianis e în calculele selecționerului ca fiind a treia opțiune: "Nu cred că l-a omis Cosmin Contra din strategia lui pe Ianis, dar are şi el stategia lui. Iar pe postul pe care joacă Ianis, îi are pe Budescu şi pe Stanciu. Iar din ce am înţeles, din discuţiile cu Cosmin, a treia opţiune era chiar Ianis, în cazul în care, Doamne fereşte, se întâmpla ceva cu unul dintre cei doi. Aşa că nu este adevărat că Ianis nu este băgat în seamă, sau că este marginalizat. Nu are nici o importanţă că este băiatul lui Hagi.

Pentru mine nu contează al cui băiat este. Ianis nu joacă fotbal bine pentru că este băiatul lui Hagi. El este un fotbalist bun şi un copil bine educat. Şi cu asta basta! Depinde doar de el fotbalul pe care îl joacă. E foarte bine că l-a adus Gică înapoi, de fapt, l-a relansat. Dacă rămânea la Fiorentina, probabil că acum nu am mai fi discutat despre Ianis ca despre un posibil jucător la echipa naţională a României. Iar asta, că Gică l-a adus înapoi, este foarte bine pentru fotbalul românesc".

Stoichiță a vorbit și despre cele două meciuri amicale pe care România le va avea cu Chile (31 mai) și Finlanda (5 iunie): "Deja meciurile astea cu Chile şi cu Finlanda, nu mai sunt doar nişte simple jocuri amicale. Se intră în linie dreaptă, sunt ultimele de dinaintea celor oficiale, din Liga Naţiunilor. Cosmin îşi cristalizează continuitatea la echipa naţională. Aşa a făcut de când a venit, a început o reconstrucţie, a promovat mulţi jucători.

Probabil ca la aceste două meciuri vrea să îşi fixeze nişte repere. E o chestie de strategie. Dar, în nici un caz, asta nu înseamnă că Ianis Hagi nu este în vederile selecţionerului. Însă fiecare decide momentul în care are nevoie de un anume jucător. Eu nu cred că Gică e chiar aşa de suparat, poate a vorbit la cald. Nu am văzut conferinţa de presă, dar sânt convins că cei doi pot regla totul prin dialog direct. OK, e o discuţie în contradictoriu, dar şi acest gen de lucruri au o rezolvare". 

E normal să ai emoţii şi sentimente când e vorba despre copilul tău, dar eu pe Gică îl ştiu echidistant. Şi nu poate fi acuzat nimeni de la FRF că se face vreo nedreptate, că se fac selecţiile pe interese, pe la spate, cum a spus el. Eu, de exemplu, i-am mulţumit de atâtea ori pentru cei peste 30 de jucători de la Academia Hagi pe care îi folosesc în fiecare an la loturile de juniori. Asta ca să nu mai vorbim de cei care au crescut la el, au fost transferaţi şi vin şi joacă la echipele naţionale. Dar lucrurile astea trebuie să fie reglate între Gică şi Cosmin, ei sunt şi prieteni buni şi se vor înţelege" Mihai Stoichiță

Citește și: Ianis față-n față cu jucătorii preferați de Contra » Câți fotbaliști au fost mai buni ca Hagi jr. în 2018

Citește și: Condiția pusă de Contra pentru a-l selecționa pe Ianis Hagi la națională: "E posibil să-l chem, dar nu din cauza presiunii pe care o pune Gică"

Citește și: EXCLUSIV Prima reacție a lui Contra după atacul devastator al lui Hagi: "Nici nu ştiu de unde a venit. Mă pune pe gânduri acest atac înainte de Liga Naţiunilor"

Citește și: Hagi are dreptate! Contra l-a ignorat pe cel mai bun din play-off » Ianis Hagi, evoluții entuziasmante la Viitorul

Citește și: Hagi a împărțit internetul în două! » "Hagi, îl vrei pe Ianis la națională pe pile?" vs. "Ne-a dat tuturor peste nas" » Intră și tu în dezbatere!

Citește și: Cea mai aprigă conferință de la "merităm să ne faceți statuie" încoace! Hagi s-a DEZLĂNȚUIT: a început la 00:30 și a mitraliat tot ce ține de națională! "Nu facem nici două pase" + atac la un jucător: "S-a îmbătat și e convocat"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
1841944262513403
Sever Augustin Pop  •  12 Mai 2018, 18:39

Este o discutie inegala. Contra 'ca profesionist si profil uman este mult sub nivell lui Hagi. Cu declaratii de bune intentii nu se vor face performante. Cat un submediocru va conduce FRF, evident ca si partea tehnica va fi completata cu submediocritati. Privind pe fiul sau, evident, Hagi trebuie sa se abtina deoarece este subiectiv. In rest are perfecta dreptate. Activitatea fotbalistica ROMANEASCA nu mai are nivelul nici macar de amatorism. Renuntati la intrusi si , poate, sa apara -probabil- competenta!!

gabriel63
gabriel63  •  12 Mai 2018, 17:49

Gica Hagi nu intelege care este linia dintre tatal Hagi si antrenorul Hagi... Cel care a vorbit este tatal Hagi ,antrenorului Hagi nu-i folosesc argumentele parintelui Hagi. Nici nu e foarte inteligent ,n-ai ce sa-i ceri ... As dori sa-l luati pe baiatul meu la nationala , este foarte bun, in special cand incaseaza cecuri ... Domnu' Contra , va rog sa nu mai fiti CONTRA si sa-l luati pe copilul meu care este cel mai bun asa cum este cel mai bun si copilul Dvs si al lui Hagi ... Haideti, remarcati ca am scris hagi cu H mare. Chiar daca nu merita intotdeauna ... Nu eu ma fac de ras , el se face ...

romulus65
romulus65  •  12 Mai 2018, 17:19

Nea Mihai, ce bine pentru matale ca a iesit Burleanu presedinte la FRF ca mai iei patru ani salariu gras.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează