FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Dialog antologic între Adrian Mutu și Victor Pițurcă: „Bă, Adi, cum să faci lucrurile astea?!" / „Nea Piți, dacă ne băteau ăia, mă lăsam!"

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 octombrie 2019 14:13

Adrian Mutu, fostul mare fotbalist român, a fost prezent la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, moderată de Ovidiu Ioanițoaia în fiecare miercuri, de la ora 20:00, pe GSP.ro, și a dezvăluit în exclusivitate un episod memorabil care l-a avut în prim-plan pe Victor Pițurcă.

În urmă cu 8 ani, înaintea unui meci al echipei naționale în San Marino, Adrian Mutu și Gabriel Tamaș au petrecut până dimineață înaintea jocului, iar selecționerul de atunci, Victor Pițurcă, i-a exclus pe cei doi din lot. Mutu și-a amintit episodul pe care l-a povestit la „Prietenii lui Ovidiu”.

„Chiar râdeam după ani buni cu nea Piți. «Bă Adi, cum să faci lucrurile astea...». «Nea Piți, ai dreptate. Dar și mata' spuneai că-i meci greu cu San Marino și că-s echipă periculoasă. Când ai început să ne spui cine sunt, unul era contabil și altul lucra la bar. Păi dacă ne băteau ăia, mă lăsam!». 

Nea Piți avea harul ăsta să facă din orice meci cel mai greu meci. Dar așa ne motiva el... Dar noi ne dădeam seama că nu-și aveau rostul exagerările lui. Jucam cu bucătarii, cum să ne bată ăștia? Noi aveam o răutate și un curaj cu care abordam meciurile pe care nu le văd acum la echipa națională. Și i-am zis-o și lui Cosmin...”, a povestit Mutu.

„La mine nu se face aşa ceva! Nu mă interesează dacă aţi băut sau aţi mâncat! V-am comunicat ceva, trebuia să respectaţi programul!” 
Victor Pițurcă, la vremea respectivă

Dezvăluirile secundului lui Pițurcă

Și Eugen Neagoe, fostul colaborator al lui Pițurcă la națională, a dat detalii despre episodul respectiv petrecut în San Marino. „Victor Pițurcă este foarte inteligent. El bănuia că s-a întâmplat ceva, că nu erau chiar în formă la antrenament. După, i s-a confirmat bănuiala.

Nu știa ce și atunci s-a gândit să întrebe alți jucători. S-a dus la unul și a zis «Unde ați fost plecați?». Și ăla repede a dat de gol totul, a răspuns: «Eu? Eu nu, eu nu am fost cu ei». Și Victor: «Cu care ei?!». Și atunci Pițurcă și-a dat seama că s-a întâmplat ceva. Practic, unu' i-a dat în primire pe ceilalți”, a povestit Neagoe la GSP Live.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
jedela
jedela  •  19 Octombrie 2019, 17:32
Postat de Peter Borcea pe 19 Octombrie 2019, 16:14

Mutu ...... mare fotbalist ? De ce ?

Ca si nivel international eu zic ca a fost ,,mare,, daca comparam cu alti romani care au jucat afara. Sa joci in italia si sa dai goluri cum Mutu a facut este ,,mare ,,lucru. Viata extrasportiva este alta poveste...

joze_maurinio
joze_maurinio  •  19 Octombrie 2019, 16:48

Ehee, ce vremuri! Cand bateam clar Andorra, San Marino sau Liechtenstein cu 1-0 sau chiar 2-0 daca-si dadeau aia autogol! Aveam echipa mare de tot, cu Chivu "Coca Cola ne vedem la mondial" sau Soava pe langa Adi Sibutramina Mutu. Of, ce n-am da acum pentru meciuri ca alea cand "subordonam" ,profesor Ilie Dumitrescu, toti bucatarii si contabilii. E adevarat, tot nu ne calificam nicaieri, dar macar eram mari. Mutu nu s-a lasat el, dar tot n-a castigat nimic in viata lui. In afara de trofeul "Doping of the Year" sau "Bataia ospatarului cu bata"!

1056403804392940
Felix-daniel Pinga  •  19 Octombrie 2019, 16:39
Postat de Peter Borcea pe 19 Octombrie 2019, 16:14

Mutu ...... mare fotbalist ? De ce ?

A zis bine “mare fotbalist ROMAN”, nu al planetei. Cu peste 100 de goluri in serie A și 35 la naționala, e clar ca a fost mare. Asta înseamnă constanta la nivel înalt pe termen lung. Sau ca sa fie și mai clar, cel mai mare din ultimii 20 de ani. Și ca sa fie și mai clar, nu văd in următorii 20 de ani unul sa îl depășească, deși sper sa ma înșel.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează