FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

EXCLUSIV Ioan Ovidiu Sabău nu prea crede în calificarea la EURO 2020: „Nu cumva avem prea multe pretenții?!”

Articol de , - Publicat marti, 07 ianuarie 2020 10:11

Ioan Ovidiu Sabău (51 de ani) avertizează, într-un interviu eveniment acordat Gazetei Sporturilor, că „doar o surpriză ne poate califica la EURO 2020”. 

  • Baraj Euro 2020: România – Islanda se joacă pe 26 martie 2020. Dacă învingem, avem finală cu Bulgaria sau cu Ungaria, pe 31 martie. Vom juca ambele meciuri în deplasare.
  • Adversari Romania Euro 2020: dacă vom trece de baraj, vom fi în grupa C (Olanda, Ucraina, Austria, Romania)
  • Program Euro 2020: dacă ne calificăm, meciurile noastre din grupă vor fi Austria – Romania (14 iunie, ora 18:00, Arena Națională), Ucraina – Romania (18 iunie, ora 15:00, Arena Națională și Romania – Olanda (22 iunie, ora 18:00, Amsterdam)

„Moțu'” Sabău consideră că aparițiile rare ale tinerilor la cluburile din străinătate nu au cum să aducă beneficii echipei naționale, mai ales că la colț ne așteaptă un meci deosebit de important cu Islanda: „Nu cumva avem prea multe pretenții?” 

„Doar cu o surpriză e posibilă calificarea la Euro. Din moment ce avem atât de mulți jucători care nu evoluează la cluburi, poate și noi pretindem prea mult de la naționala asta. Au nevoie să fie ajutați, așa cum și noi am fost ajutați. Când am debutat la U Cluj nu eram mai bun decât ceilalți din lot, dar Remus Vlad a zis "Eu merg pe mâna ta!". M-a forțat, mi-a dat încredere și mai târziu m-a luat Dinamo, am prins și naționala. 

Îmi mai zic unii și acum "Tu ai fost talentat". Lăsați-mă cu talentul! Am fost muncitor, am muncit enorm! La 15-16 ani, eu eram subțire ca degetul! Mi-am dat seama că tehnica nu mă ajuta la nimic, cădeam după fiecare contact. Și am muncit incredibil doi ani de zile, până când am căpătat musculatură, forță. M-am transformat. Când am ajuns la Feyenoord mă puteam bate cu olandezii fără probleme, deși erau toți extrem de puternici”, spune Sabău în interviul care poate fi citit integral acum în ediția tipărită. 

Vezi și: 

EXCLUSIV // VIDEO Mihai Neșu crede în Mirel Rădoi la „națională”: „Are un dar fantastic” » De ce spune: „Îmi era rușine de el la Steaua”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
remarque
remarque  •  07 Ianuarie 2020, 13:21

Nelutu stie ce vorbeste. A fost un jucator serios, un tip care a muncit si a pus osul. Cand era pe teren se simtea. A fost un mix de forta, ambitie si tehnica suprapuse peste un caracter echilibrat si modest. De-ar mai aparea macar unul ca el.....

forzzainter
forzzainter  •  07 Ianuarie 2020, 11:16

Daca te uiti pe loturi si compari la ce echipe joaca ai nostrii si la ce echipe joaca ai lor, clar nu avem nici o sansa, da na, poate poate...

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  07 Ianuarie 2020, 10:55

...da...perfect adevarat ...trebuie sa avem si noroc ...si ne calificam ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează