FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV // Laurențiu Reghecampf rupe tăcerea din Dubai într-un interviu exploziv: „De ce să plece? O să califice naționala la Euro!”

Articol de - Publicat duminica, 17 noiembrie 2019 10:54

Laurențiu Reghecampf (44 de ani) a acceptat să vorbească cu Gazeta Sporturilor despre ultimul meci al echipei naționale, cel pierdut cu Suedia 0-2, care ne-a scos din cărți pentru o calificare directă la Euro 2020.

Antrenorul lui Al Wasl din Emiratele Arabe Unite transmite un mesaj clar de susținere pentru Cosmin Contra și îi pune la colț pe Cornel Dinu, Marcel Răducanu și Dorinel Munteanu. Reghe merge în continuare pe mâna nașului său și crede că FRF trebuie să îl păstreze pe „Guriță” și pentru barajul din Liga Națiunilor, din martie anul viitor.

  • România a pierdut cu Suedia, scor 0-2, și a ratat calificarea la EURO 2020 din preliminariile clasice. „Tricolorii” păstrează o șansă prin barajul din Liga Națiunilor, acolo unde vor întâlni Scoția sau Islanda în semifinale. Meciul va fi în deplasare.
  • Spania - România, ultimul meci din preliminariile EURO 2020 se joacă luni, de la 21:45. Partida e liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe ProTV

- Bună ziua, domnule Reghecampf! Voiam să vorbim despre echipa națională.
- Vorbim și de echipa națională. Am văzut tot felul de comentarii în ultimele ore și nu mi-a venit să cred. Vă rog!

- La ce vă referiți?
- Tot felul de comentarii. Tot felul de specialiști care-și dau cu părerea mai mult decât e cazul.
 

- Cornel Dinu a fost cel mai virulent la adresa lui Cosmin Contra!
- Dinu a uitat cumva episodul Kosice? El spunea că se lasă de meserie dacă era în locul lui Contra. Nea Cornele, vreau să-ți respect vârsta, dar ai aruncat cu prea mult venin! Și cred că-mi permit să-ți vorbesc ca antrenor. Eu de vreo cinci ani am mai multe trofee câștigate ca antrenor decât ai tu în toată cariera. Cu scuzele de rigoare, dar ai depășit de mult limita bunului simț!
 

- Marcel Răducanu a avut și el un comentariu.
- Am văzut. Cum să spui cu așa ușurință că Florinel Coman se chinuie în România? Domnule Răducanu, uită-te la meciuri și nu mai vorbi prostii! Nu este Messi, dar este un jucător important al acestei generații și merită respectat. Ca român este frumos să faci cinste României, iar acest copil merită mai mult! În Liga 1 joacă foarte bine și cu siguranță va ajunge departe dacă va continua așa.

- OK, haideți să vorbim despre echipa națională. Ați văzut meciul cu Suedia?
- Evident că l-am văzut. Și îmi dau seama că am uitat că fim oameni! Trebuie să punem totul în balanță înainte să aruncăm cu noroi și să jignim un om.

- Vă referiți la Contra!
- Da. El este antrenorul echipei naționale. În startul acestei campanii de calificare Cosmin a reușit prin nebunia lui, așa cum l-am cunoscut cu toții când îmbrăca tricoul echipei naționale, și prin seriozitatea lui să aducă naționala pe o poziție care să ne permită să avem asul în mână în cazul în care nu reușim să ne calificăm dintr-o grupă cu Spania, Suedia și Norvegia. Haideți să fim sinceri...

- Credeți că...
- După Liga Națiunilor vreau să vă reamintesc că toți specialiștii l-au lăudat pe Contra! Eu îi dau un vot de încredere și spun cu voce tare că trebuie lăsat să-și după la capăt munca și poate o să fim la Euro! Este dreptul lui câștigat împreună cu toți jucătorii echipei naționale și trebuie să fie respectați!

- Nu doar Marcel Răducanu i-a criticat pe jucători.
- Avem jucători buni, jucători tineri care vin din spate. Ianis, Coman, Man, Pușcaș. Merită ei acest tratament? Gândiți-vă că au părinți, prieteni, iubite... Vă gândiți să suferă? Ce învață ei din acest eșec? Să fie mici și să nu aibă curajul să mai vorbească deschis la un interviu? Eu spun că ceea ce semănăm asta vom culege.

- Voiam să vă întreb...
- O secundă! Nu vreau să deschid alte războaie, dar este incredibil ce se întâmplă. Gică Hagi spune: „Lăsați antrenorul echipei naționale să muncească în liniște!”. Și vine Dorinel Munteanu să facă el declarații de te întrebi oare ce s-a întâmplat cu el. De ce face asta? Fiecare are dreptul să-și spună părerea liber, dar la anumiți sportivi ai pretenția să nu uite că fotbalul este imprevizibil! Este dificil și nu este pentru oricine, din păcate.

„Eu am mare încredere că CFR Cluj se poate califica în primăvara europeană. FCSB este o echipă foarte bună care se va lupta la campionat, la fel ca și Craiova. Iar Viitorul lui Gică scoate jucători valoroși și din punctul meu de vedere se bate cu șanse mari pentru orice trofeu. Eu mare încredere, așa cum ar trebui să aveți și voi!”
Laurențiu Reghecampf, antrenor Al Wasl

- Mai mulți jucători ai echipei naționale au criticat echipa. Dumneavoastră se pare că aveți un altfel de discurs.
- Foștii jucători ai echipei naționale să declare ce vor. Că echipa nu leagă trei pase... Da, a fost un joc slab cu Suedia! Dar fotbalul nu-ți iese așa cum îți planifici. Mulți dintre acești jucători de la lot mai au de jucat foarte mulți ani, iar noi trebuie să-i ajutăm să devină mai buni. Nu să-i omorâm! Nu este corect să faci declarații doar ca să apari la televizor. Sunt niște frustrați! Și n-are niciun sens să le dau numele. Se știu toți! N-are niciun sens să apară prin presă.
 

- Dumneavoastră ați merge pe mâna lui Contra și pentru barajul de Liga Națiunilor?
- Eu nu văd totul negru, văd lucrurile pozitive dintr-o înfrângere! Lăsați oamenii să muncească și să gândească limpede, nu sub presiunea unor declarații gratuite. Lăsați FRF să-și ducă munca până la capăt. Sunt lupte pentru postul de antrenor al echipei naționale... Cine pierde? Probabil acești băieți, componenții echipei, dar și fotbalul!

- Mai are vreo importanță meciul cu Spania?
- Nici nu mai contează rezultatul. Nu stați să așteptați eșecul lui Contra! De ce să plece? El o să califice echipa națională în martie, doar dacă o să aibă parte de încredere și de susținere.

„Echipa Under 21 joacă un fotbal incredibil și face rezultate! Crește și este o echipă foarte bună care este condusă de un antrenor tânăr de mare valoare”
Laurențiu Reghecampf, antrenor Al Wasl

Vezi și: 

VIDEO EXCLUSIV Șumudică l-a masacrat pe Contra: „Nu trebuie să mai ascundem gunoiul sub preș. E la mintea cocoșului filosofia suedezilor” 

EXCLUSIV „BOMBĂ” pentru barajul la EURO! Hagi refuză din start, Petrescu ezită! Varianta incredibilă a FRF pentru meciurile decisive în calificarea la EURO 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (52)
ares2024
ares2024  •  18 Noiembrie 2019, 07:11

Regheblat si nasu',imbatabila combinatie.....

vishnu
vishnu  •  17 Noiembrie 2019, 21:15
Postat de Christian Ciuca pe 17 Noiembrie 2019, 17:26

si Dan Alexa adineaori in Prosport "sa nu cumva sa plece Contra, l-ati rastignit, trebuie sa ramina pina la anu in primavara ca mai are o sansa sa ne calificam la baraj!", pai ce sa zica si el, a raspuns la telefon "bine, am inteles, uite-acuma pe loc draga mea, stai sa iau un pix sa notez... deci zici tu le spun asa... : > gata am notat, te pup, ne vedem cum am stabilit, pa. " ;) Saracu Reghe... mi-e mila de el ca il cunosc din liceu sintem de-un leat, el e baiat-bun, face ce-i zice Prodanca, nu sta la discutii.

I-a zis Prodanca lu' Alexa "Ba Dane, ia da tu un mesaj de sustinere... pana nu-ti dau eu vreo doua."

tandd
tandd  •  17 Noiembrie 2019, 20:49
Postat de ovidiu2019 pe 17 Noiembrie 2019, 16:02

Batrane, aia in Emirate nu vor sa se antreneze! In sezonul trecut Reghecampf a luat o echipa de pluton din UAE, pe Al Wahda, si de la 35 de puncte in sezonul precedent a dus-o in lupta pentru titlu. Si asta in Arabia Saudita, unde sunt permisi doar vreo 3 straini si Al Wahda i-a avut printre aia mai naspa. Daca ii rupi cu antrenamentul pe astia de la camile, poate nu te mai vor. Vezi ce zice Stanciu, ca la Slavia Praga are antrenor foarte strict, dar zice ca cele mai dure antrenamente si bune le-a avut cu Reghecampf. Reghecampf e nebun la pregatire, daca scapi peste o lectie doar ca ai fost bolnav... Te pune sa o faci si tu! Nu scapa nimeni, nici daca a fost bolnav. Neubert radea de bicicletele lui Daum sau Piturca. Sau de magarusul lui Piti.

anamaria tu esti fata?

Vezi toate comentariile (52)
Comentează