FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Prima reacție a lui Contra după atacul devastator al lui Hagi: "Nici nu ştiu de unde a venit. Mă pune pe gânduri acest atac înainte de Liga Naţiunilor"

Articol de - Publicat sambata, 12 mai 2018 11:38

Selecționerul Cosmin Contra a reacționat pentru GSP.ro după atacul virulent al lui Gică Hagi de azi-noapte, când "Regele" l-a acuzat pe fostul antrenor dinamovist că n-a vrut să-l selecționeze pe Ianis "pentru că e fiul lui Hagi".

"Am văzut ce a spus Gică Hagi la conferinţa de presă. E treaba lui şi eu nu vreau să intru în polemici cu el, să ne bălăcărim prin presă. Eu am vrut să dau continuitate la echipa naţională pentru meciurile din Liga Naţiunilor, de aceea, pe postul lui Ianis Hagi, i-am convocat pe Stanciu şi pe Budescu, care erau la lot, care au jucat, care au avut rezultate. Budescu e cel mai bun număr 10 din România, a jucat bine la echipa naţională. Stanciu joacă, e cel mai bun la echipa lui de club, în Cehia.

Din punctul meu de vedere, ca antrenor, cei doi sunt în acest moment peste Ianis Hagi. El este în atenţia noastră, l-am monitorizat mereu. A avut evoluţii foarte bune la început, când a revenit la Viitorul, dar a avut şi unele prestaţii mai puţin reuşite în unele partide. Noi îl urmărim şi poate oricând să ajungă la echipa naţională, chiar şi acum, dacă s-ar întâmpla ceva cu un jucător", a declarat Contra pentru GSP.ro.

...despre neconvocarea lui Tudor Băluță: "Statistici foarte bune au şi Budescu, chiar dacă fost înlocuit la pauză în ultimul timp, şi Stanciu. Şi ei dau pase de gol, goluri, sunt decisivi la echipele lor de club. Am vrut să îl iau pe Băluță de la Viitorul, care joacă pe acelaşi post ca Nedelcu, dar este accidentat. De aceea l-am luat pe Nedelcu".

...despre jocul lui Ianis de la România U21: "Foarte bine că Ianis a jucat bine cu Anglia la U 21. Eu ţin în permanenţă legătura cu antrenorul de acolo, cu Isăilă. Am debutat în câteva meciuri 9 jucători la echipa naţională şi am s-o mai fac. Este părerea lui Hagi şi trebuie respectată, este tatăl copilului, e normal să aibă reacţia asta. Dar el mă cunoaşte foarte bine, ştie că nu am fost şi nu voi fi niciodată influenţat de nimeni. Sunt deciziile mele şi mi le asum. Nu e nimeni care să deţină adevărul absolut în fotbal, nici eu, nici Gică Hagi. Fiecare are adevărul lui, vede fotbalul într-un anumit mod".

Contra s-a arătat însă deranjat de atacul lui Hagi: "Pe mine deranjează că echipa naţională a avut o altă faţă în ultimele meciuri, dar acum, cu două partide înainte de Liga Naţiunilor a venit acest atac, pentru că aşa este în România. Nu putem să mulţumim pe toată lumea".

...despre neconvocarea lui Cristi Ganea: "Ganea este suspendat pentru meciurile oficiale din luna septembrie, dar nu se ştiu aceste lucruri. Iar eu trebuie să găsesc o alternativă. Eu îl ştiu pe Ganea. El a fost la echipa naţională, a jucat, dar în unele meciuri a avut de suferit împotriva unor adversari, ca joc. A fost mutat în sistemul lui Gică Hagi pe trei posturi. Niciodată nu a jucat fundaş stânga".

...despre neconvocarea lui Țîru: "Din punctul meu de vedere, ca antrenor, Nedelcearu este în acest moment peste Țîru. OK, a avut acele derapaje, a trecut peste ele, iar acum este unul dintre cei mai buni oameni la echipa sa de club, în Rusia. Joacă meci de meci, Țîru a fost accidentat, suspendat. Sunt lucruri care se evaluează. Nu se fac convocările aşa, pe la spate, cum a spus el. Am fost şi eu şi colaboratorii mei la meciurile Viitorului, de la Craiova, cu FCSB. Facem o analiză foarte corectă şi profesionistă pe fiecare jucător în parte".

"Au fost discuţii, să stea liniştit Gică Hagi. Am analizat toţi jucătorii, dar fiecare antrenor are filozofia lui şi alege jucătorii care consideră că pot aduce în joc ceea ce antrenorul vrea de la ei. Hagi acuză de interese. Ce interes am eu la echipa naţională?! Cum spuneam, am debutat până acum 9 jucători la echipa naţională, am încercat să o întineresc" Cosmin Contra

...despre condiția pusă ca Hagi jr. să vină la națională: "Dacă mie mi se accidentează Budescu sau Stanciu, este foarte posibil să îl chem pe Ianis Hagi. Dar nu din cauza presiunii pe care o pune Gică Hagi, ci pentru că eu consider că trebuie să fac asta. Eu nu am orgolii. Dar mi se părea mult mai corect ca Hagi să încerce să vorbească cu mine, să mă sune, să discutăm, nu să mă atace aşa, furibund, în presă, într-o conferinţă de presă. «Băi Cosmine, vreau să vorbesc cu tine». OK, hai să ne vedem, să vorbim. Putea să-mi spună în faţă ce crede el să discutăm pe argumente, nu în presă".

Cosmin Contra încearcă totuși s-o dea la pace cu Hagi: "Dacă ştie el cine e în spatele meu şi cine mă influenţează, să spună, să aducă probe. Dar el ştie foarte bine cum sunt eu. Am fost coechipieri la echipa naţională, el a fost şi antrenorul meu la echipa naţională, cred că avem o relaţie foarte bună. Totdeauna am spus că Gică Hagi este un exemplu pentru ceea ce face pentru viitorul fotbalului românesc, i-am luat mereu apărarea, niciodată nu am zis un cuvânt rău despre Gică Hagi.

Și, brusc, un atac aşa, furibund, la adresa mea, nici nu ştiu de unde a venit. Aşa am gândit eu în legătură cu Ianis Hagi în acest moment. El este foarte bine monitorzat aici, la noi. Am făcut şedinţă cu tot stafful, am analizat evoluţiile lui Ianis, Budescu şi Stanciu şi am vrut să dăm continuitate. Atâta tot. A fost alegerea mea. Nu înseamnă că Ianis Hagi nu are viitor la echipa naţională dacă va evolua foarte bine".

"Nu vreau să intru într-o discuţie, într-un război cu Gică Hagi. Eu îi respect părerea. Dar, repet, cred că acum a vorbit mai mult tatăl lui Ianis Hagi. E normal, mă pun în pielea lui. Dincolo de statistici, am văzut unele meciuri personal şi Ianis nu a avut mereu prestaţii foarte bune. A fost oscilant. Iar eu o să chem un jucător la echipa naţională atunci când consider că trebuie să vină" Cosmin Contra

...despre viziunea de joc a antrenorilor: "Fiecare antrenor are viziunea lui, eu aşa văd lucrurile în acest moment. Eu am o viziune, Hagi are alta, Dan Petrescu alta. Mie îmi plac anumite calităţi la un jucător, lui Hagi îl place altceva. Asta nu înseamnă că ceea ce îmi place mie e mai bun decât ceea ce îi place lui. Dar aşa văd eu jocul, aşa gândesc şi eu trebuie să iau deciziile. M-a deranjat că s-au făcut lucrurile astea publice. În loc de tam-tam-ul ăsta, putea să mă sune. Atâta tot. Pentru el, ca părinte, e normal că evoluţiile lui Ianis sunt mereu la superlativ. E normal. E părerea lui şi trebuie să fie respectată".

"L-am respectat mereu pe Gică Hagi şi o să-l respect, dar acest atac frontal care a venit înainte de Liga Naţiunilor mă pune pe gânduri. Dar asta e situaţia" Cosmin Contra

Citește și: Hagi are dreptate! Contra l-a ignorat pe cel mai bun din play-off » Ianis Hagi, evoluții entuziasmante la Viitorul

Citește și: Hagi a împărțit internetul în două! » "Hagi, îl vrei pe Ianis la națională pe pile?" vs. "Ne-a dat tuturor peste nas" » Intră și tu în dezbatere!

Citește și: Cea mai aprigă conferință de la "merităm să ne faceți statuie" încoace! Hagi s-a DEZLĂNȚUIT: a început la 00:30 și a mitraliat tot ce ține de națională! "Nu facem nici două pase" + atac la un jucător: "S-a îmbătat și e convocat"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (34)
englezu
englezu  •  13 Mai 2018, 06:48

" Dacă taceai, filozof rămâneai " ! Un proverb cunoscut de multi romani, mai puțin de machedoni, care au ca Dumnezeu, în primul rând ... banii !!! Vezi cazurile Jiji-***, Stere Halep, etc. Ca părinte, îl înțeleg pe " marele rege ", dar ca antrenor, e cazul sa ne " lase " ! Mândria nemărginită, îl face uneori să vorbească vrute și nevrute, prostii ! Are dreptate Contra: exista un curs firesc al lucrurilor și sunt convins că juniorul Hagi nu va fi ocolit ! Dar, trebuie răbdare, tact, inspirație, etc. N.B. Ianos jr. este talentat, dar deocamdată nu este un " Hagi sr. " la vârsta de 19 - 20 de ani ! E posibil sa " explodeze " în viitorul apropiat ! Nu uitați ce a spus Mircea Lucescu despre Răzvan, fiul lui : " Vei juca oriunde, dar nu la Dinamo, unde sunt eu antrenor " ! Și Răzvan nu a ajuns mare jucător, dar e un antrenor de mare perspectiva ! Q. e. d. !!! P. S. Sunt sigur că " el Rey " nu a înțeles nimic din mesajul meu și mă va injura ( desigur în ... machedona ! )

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bazileon
bazileon  •  12 Mai 2018, 23:51

Hagi, Becali sunt geambasi de fotbalisti. Ianis Hagi e un copil chinuit de o bruta; ma tem ca o sa clacheze rau de tot. De vreo doi ani Gica tot cauta sa-l bage la nationala mare: ca sa ce? Ce cifre frate, cu Iasii a tras vreo cinci suturi la distante astronomice de poarta. Chiar e vreun om de buna credinta care sa vada in acest tinerel vreun nou Balaci, Sanmartean, M. Raducanu, Lupu ori Hagi sr? Lasati meritele, trecute si cu asupra de masura rasplatite ale batranului Hagi. La nationala nu esti chemat ca sa ti se dea sanse ori sa ti se consolideze increderea, ci sa joci un fotbal bun, ceea ce ianis nu poate. Cel putin nu pe moment.

632064367132294
Adi Ane  •  12 Mai 2018, 23:13

Așa e mă contra, tu n-ai nici un interes la echipa națională , nici în rezultate nici în alcătuirea lotului. Ești un executant și n-ai responsabilități și nici curaj să-ti asumi vreun obiectiv.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează