FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAȚIONALA ROMÂNIEI

EXCLUSIV Reacția antrenorului de la U21 după atacul lui Gică Hagi: "Poate ar fi meritat convocarea, dar are concurență"

Articol de - Publicat sambata, 12 mai 2018 14:05

Daniel Isăilă, selecționerul naționalei de tineret a României și cel care îl antrenează pe Ianis la naționala sub 21 de ani, a reacționat după conferința lui Gică Hagi și a vorbit despre evoluția lui Ianis Hagi la meciul amical cu Anglia U21.

"Am fost de acord atunci când Cosmin a decis să ia nişte jucători de la U21 la naţională, înaintea meciurilor noastre amicale cu Anglia U21 şi cu Wolverhampton U23. Acesta e şi unul dintre scopurile finale ale echipei de tineret, să promoveze fotbalişti la echipa mare. Eu mă bucur din tot sufletul pentru ei. Cum să mă opun când Cosmin a vrut să ia jucători la prima echipă?! Chiar mă mândresc că jucători pe care i-am promovat la echipa de tineret fac pasul la naţionala mare. Că unii au jucat doar puţin, asta nu mai e treaba mea, Comin Constra decide.

Si eu am priorităţi, Dar atunci era vorba despre nişte meciuri amicale ale noastre şi mi-am asumat nişte riscuri, chiar dacă am mers în Anglia cu mulţi jucători noi. Trebuie să te adaptezi. Uite că nu ne-am făcut de râs, puteam chiar să şi câştigăm cu Anglia, cu mai multă atenţie. La fel şi cu Wolverhampton, când am făcut foarte multe schimbări, deşi întâlneam adversari de U 23, printre care şi unii care jucau şi la prima echipă. Noi am avut o mulţime de ocazii, ei au intrat în careul nostru de trei ori şi ne-au dat două goluri. Au fost greşeli copilăreşti, dar asta se întâmplă cu jucătorii tineri.

Da, Ianis a fost unul dintre cei mai buni de pe teren cu Anglia U21. Şi el şi Coman şi Nedelcu, care, uite, nu joacă la FCSB. De exemplu, Coman s-a impus în faţa unui fundaş dreapta, Arnold, care joacă la Liverpool, l-a dominat clar. De fapt, toți componenții echipei au evoluat foarte bine în ambele partide și am fost foarte mulțumit de ei.

Eu nu sunt selecţioner, nu mă pot pune în pielea lui Cosmin, nu urmăresc adversarii lor, nu ştiu în ce sistem vrea să joace, care e flozofia lui. Când faci o convocare, trebuie să pui în balanţă toate lucrurile. Poate că într-un lot de 28, ar fi meritat şi Ianis Hagi o şansă. Dar e tânăr, Cosmin decide când îl va chema la echipa naţională mare. Pentru că, dacă te uiţi, adevărul e că Ianis, pe postul lui, are la concurenţă doi jucători foarte buni, pe Budescu şi pe Stanciu", a declarat Daniel Isăilă pentru GSP.RO.

"Și eu am fost criticat"

Selecționerul naționalei de tineret a vorbit și despre situația de la echipa sub 21 de ani României și despre convocările făcute de el.

"Am fost şi eu criticat că am luat jucători mult sub vârstă, aveau 18-19 ani, si întâlneam jucători care avea 21 de ani împliniţi, chiar şi în această campanie. Cu toate astea eu mi-am asumat nişte riscuri. iar acum, am ajuns să ne batem cu ei. La început, după tragerea la sorţi, dacă spuneam că vom avea acest parcurs, ar fi zis mulţi că suntem nebuni. Iar acum, când suntem acolo, la bătaie pentru calificare, apar discuţii de genul ăsta. Eu cred că nu îşi au rostul. Chiar ne dorim cu toţii, cu foarte multă ardoare, să ne calificăm, inclusiv jucătorii care au dus greul.

Asta nu înseamnă automat că ei vor face parte şi de acum înainte din echipa naţională de tineret. Trebuie să o dovedească, iar până în septembrie mai e mult, pot apărea probleme, fluctuaţii de formă. Marea problemă e că mulţi nu joacă, din păcate. Şi atunci poate ne reorientăm la cei de la Under 19.

Cum să nu vrem să ne calificăm cu echipa U 21? Normal că e obiectivul principal. Cred că a spus-o şi el la supărare. Normal că ne dorim o calificare, fiindcă nu s-a mai întâmplat asta de mult timp. Dar în acelaşi timp, am căutat şi alte soluţii. Pentru că în orice moment se pot întâmpla tot felul de lucruri. Îl am pe Puşcaş care e suspendat, Răzvan Marin la fel, apar accidentări, lipsa de formă. Sunt mulţi jucători care în ultimul timp, din păcate, nu joacă, Coman, Nedelcu, Costache, Mailat care joacă când şi când, foarte puţin.

Sunt exemple dintre cei care au dus greul în aceste preliminarii la U 21. Până în calificări, Ianis era printre puţinii care nu aveau jocuri în picioare, dar eu am crezut şi cred în el, pentru că a şi dovedit-o. Acum e invers. Ianis evoluează constant, el e singurul care joacă mereu, dar ceilalţi mai puţin. Dar aşa e cu jucătorii tineri. Ei au calitate, dar antrenorii de la club ştiu cel mai bine, e normal să intre cei care sunt mai în formă", a adăugat Isăilă.

Ce a declarat Hagi despre naționala de tineret

"Naţionala României de tineret joacă în deplasare cu Anglia, campioana mondială. Şi tu ce faci? Iei patru juniori ca să slăbeşti echipa? Să debuteze 3 minute la naţională? Adică, nu te interesează rezultatul? Şi antrenorul de la tineret nu spune nimic. Băi omule, dar tu nu spui nimic? Când am văzut cum începe meciul, am crezut că o să ia 10. L-aţi trimis pe Ianis, pe Nedelcu şi pe ceilalţi să ţină piept campioanei mondiale.

Dacă le dădeau 10? Probabil că i-aţi trimis să se facă de râs. Aşa gândesc eu. Dar uite că nu s-a făcut de râs! Băiatul meu a fost cel mai bun, a desenat pe teren. Cosmin nu a văzut meciul? Şi acum mergem să jucăm cu Portugalia. Păi, nu pregătesc meciul ăsta? Dar voi credeţi că vrem să ne calificăm? Eu cred că nu!".

Vezi AICI conferința integrală a lui Gică Hagi

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
859779594095355
Nick Rasu  •  13 Mai 2018, 09:03

Si tu "Hagi" ce ai facut la nationala...te-ai facut de ras... dupa ce ca nu stii nici macar sa vorbesti Romaneste...altceva nu stii decat sa-l promovezi pe fitu...chiar nu intelegi ca nu e bun ca fotbalist...daca nu-l bagai tu in echipa ca un prost nici dracu nu-l vroia....

lucghencea
lucghencea  •  12 Mai 2018, 22:32

Nepotism , asta e cuvantul clasic dintotdeauna !

observator_federal
observator_federal  •  12 Mai 2018, 14:53

Păi contra Angliei a jucat (și bine) și Ivan! Domne' Isăilă ești și mata' uns cu toate alifiile și te dai după cum bate vântul...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează