FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U19

EXCLUSIV Secretul calificării categorice a României U19 + ce urmează pentru "tricolori": 5 date despre Turul de Elită și Turneul Final

FOTO: Raed Krishan +3   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 15 noiembrie 2017 09:51

Naționala României sub 19 ani s-a calificat la Turul de Elită pentru EURO 2018, după ce a câștigat categoric, în Grecia, o grupă cu elenii, Rusia și Gibraltar. Selecționata lui Adrian Boingiu a câștigat toate cele trei meciuri, impunându-se clar în fața adversarilor.

Mijlocașul Liviu Gheorghe, 18 ani, a vorbit pentru GSP.RO despre rezultatele naționalei și despre secretele succesului categoric, dezvăluind că la lot este o atmosferă excelentă: 

"Suntem foarte încântați după aceste meciuri. Este multă fericire în vestiar. Ne bucurăm că am câștigat grupa de o manieră categorică. Asta ne dă încredere pentru Turul de Elită și pentru calificarea la EURO. Suntem pregătiți și abia așteptăm noua provocare.

Grupul este secretul nostru. Am fost o familie pe toată perioada și ne înțelegem foarte bine. Asta ne-a ajutat mult și așa am putut trece de toți adversarii, am avut evoluții excelente. Și staff-ul a contat foarte mult.

Noi, jucătorii, ne știm de la juniori, de la naționala sub 15 ani. S-a păstrat cam același nucleu. Avem omogenitate și ne ajută foarte mult în relația noastră și în joc, în automatisme".

2 prezențe
are Liviu Gheorghe în Liga 1, în acest sezon, în partidele cu FC Voluntari și Sepsi

5 date despre turul de elită și turneul final

  • tragerea la sorți va avea loc pe 6 decembrie la Nyon, Elveția
  • grupele în turul de elită vor fi de câte 4 echipe, doar câștigătoarele (7) merg la Euro
  • meciurile din turul de elită vor fi programate în perioada 19-27 martie 2018
  • turneul final are loc în Finlanda, la Seinajoki și Vaasa, între 16-29 iulie 2018
  • primele 5 din 8 calificate (semifinalistele de la Euro și cel mai bun loc 3 din grupe) merg la CM U20 din 2019 (va avea loc în India, Peru sau Polonia)

LOT ROMÂNIA U19

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Alexandru Costache (Concordia)
Fundași: Vladimir Screciu (CSU Craiova), Tudor Băluță (Viitorul), Robert Neciu (Viitorul), Constantin Dima (Sepsi), Denis Haruț (ACS Poli Timișoara), Radu Boboc (Viitorul), Andrei Trușescu (AS Roma)
Mijlocași: Vlad Dragomir (Arsenal), Raul Vidrășan (Viitorul), Olimpiu Moruțan (FC Botoșani), Alexandru Mățan (Viitorul), Liviu Gheorghe ( Dinamo), George Merloi (Rennes), Dan Berci (Perugia), Ion Gheorghe (Dinamo)
Atacanți: Robert Moldoveanu (Dinamo), Andrei Sîntean (Slavia Praga), Claudiu Micovschi (Genoa)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează