FOTBAL  »  NATIONALA  »  DORINEL LA 50 DE ANI

EXCLUSIV „Spovedania” lui Dorinel Munteanu: „Da, căzusem în patima băuturii!" » "Munti" a vorbit în premieră despre perioada dramatică traversată în ultimii ani

Dorinel Munteanu în 2016 vs Dorinel Munteanu în 2018
Dorinel Munteanu în 2016 vs Dorinel Munteanu în 2018

Articol de , - Publicat marti, 26 iunie 2018 09:00

Dorinel Munteanu povestește: „Timp de trei ani, am fost pe marginea prăpastiei, dar am reuşit să mă opresc la timp şi în câteva luni am scăpat de acest obicei. Acum sunt gata să revin în fotbal".

Noiembrie 2016. Generația de Aur era în doliu după fulgerătoarea dispariție a unuia dintre cei mai carismatici jucători, Didi Prodan. Rând pe rând, „tricolorii" acelei epoci au ajuns la cimitir să-și poarte colegul pe ultimul drum. Aparița lui Dorinel Munteanu a stârnit rumoare chiar şi printre colegi.

Se îngrăşase, privirea trăda că avea probleme, arăta neglijent cu propria-i ținută. Era perioada în care Dorinel Munteanu se scufundase în întunericul uitării. În lumea fotbalului se știa că era în plin divorț de Simona, soția sa, dar și că avea tot mai mari şi mai dese derapaje bahice.

Spovedania lui Dorinel Munteanu: „Da, căzusem în patima băuturii!"

La peste un an și jumătate de la acel moment, pe care și-l amintește foarte bine, Dorinel Munteanu este complet schimbat. A slăbit, arată mult mai bine, viața lui a revenit în lumină. "Da, știu cum arătam atunci, la înmormântarea lui Didi.

Ajunsesem la 98 de kilograme de la 80, eram umflat la față, neîngrijit. Treceam printr-o perioadă foarte grea", recunoaște fostul internațional.

A acceptat să vorbească, în premieră, despre problemele sale cu băutura.

„Totul a început prin 2014, când au apărut primele semne că eu și cu Simona vom divorța. Am început să uit de mine, am intrat în niște anturaje, mergeam des la vânătoare, acolo unde «repriza a treia» e cea mai importantă și cea mai lungă. Era repriza în care începea petrecerea de după vânătoare. Iar eu am început să beau tot mai mult".

„Mulți îmi spuneau să mă opresc, dar parcă nu-i auzeam"

După 27 de ani de căsnicie, Dorinel Munteanu a divorțat de soția sa, Simona. Cei doi au și o fiică, Bianca (27 de ani), stabilită în Olanda, unde lucrează într-o firmă de marketing. A fost o despărțire cu multe momente neplăcute, cu un partaj în urma căruia fostul jucător a pierdut mult din ce agonisise de-a lungul carierei.

„Niciun divorț nu este ușor. M-a afectat foarte mult. Așa am ajuns să cad în patima băuturii. Toți îmi spuneau că trebuie să mă opresc, chiar și fiica mea, dar parcă nu auzeam pe nimeni. Problema era la mine, eu trebuia să înțeleg că eram la marginea prăpastiei şi doar singur puteam să mă opresc".

Dorinel Munteanu: „Mă uitam în oglindă și am spus «Gata, stop!»"

În octombrie 2017, Dorinel s-a recăsătorit. E aproape nedespărțit de noua sa soție, care a ținut să nu îi fie publicat numele. Ce doi petrec aproape tot timpul împreună. Au pasiuni comune, inclusiv sportul, vânătoarea sau pescuitul.

Dorinel reia povestea:

„Mă uitam în oglindă și nu-mi venea să cred cum ajunsesem. Și într-o zi am spus «Gata! Stop! Oprește-te!». Nu a fost deloc ușor, dar am avut voință, ambiție, am avut-o și pe soția mea alături, la fel şi pe duhovnicul meu, părintele Crișan. Cu ajutorul lor am reuşit. Nu a fost nevoie să fac vreo cură de dezalcoolizare. Cum am făcut?

Într-o zi am decis că nu mai vreau să duc acel gen de viaţă. Şi am luat-o pas cu pas, zi de zi. O perioadă mi-am propus să nu mai beau nimic până la prânz. Apoi să nu mai beau până la ora 15:00.

Și tot așa, am tot împins autointerdicția până când, după câteva luni, am ajuns să nu mai beau deloc. În tot acest timp am reînceput să fac sport, să merg la sală, la alergare, împreună cu soția mea. Iar acum am ajuns iar la 80 de kilograme. Gândiți-vă că aveam 77 când jucam fotbal! Iar viața mea a revenit la normal".

„Financiar, am pierdut mult cu divorţul, dar acum sunt OK"

În urma divorțului, Dorinel a pierdut o mare parte din averea pe care a strâns-o de-a lungul carierei.

„Am rămas, printre altele, inclusiv fără proprietatea de la Koln, pe care a luat-o fosta soție. Nici în afaceri nu mi-a mers foarte bine. Aveam o firmă de transport unde am pierdut câteva sute de mii de euro. Dar cine nu pierde în afaceri?! Nu mai sunt la nivelul financiar la care am fost, dar e OK, nu mă plâng. Mai am o bază sportivă la Reșița și alte mici afaceri. Nu produc foarte mult, dar important e că mi-am revenit, că sunt gata să mă apuc de treabă, să antrenez, pentru că asta îmi place cel mai mult. Și, cine știe?, poate că am să pot, cândva, să îmi cumpăr iar o casă la Koln".

18 cp dorinel munteanu
explicație foto: Dorinel Munteanu, unul dintre marii jucători din Generația de Aur

Băut la volan şi condamnat

În 2015, Dorinel Munteanu a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru că a fost prins băut la volan în 2014. A avut doi ani interdicţie să conducă. "A fost o greşeală din acea perioadă tulbure din viaţa mea, dar a trecut", spune Dorinel.

„O mare minciună"

La un moment dat, în presă apăruse informația că Dorinel Munteanu ar fi avut o aventură cu soacra lui Daniel Oprița. „A fost o mare minciună la acea vreme. Cum să fac așa ceva?! Nu a fost absolut nimic. Chiar nici nu știu de unde a apărut nebunia asta. Eu sunt foarte bun prieten cu Oprița, i-am și botezat fetița. A fost doar o invenție pe care nici nu mai are rost s-o discutăm", a spus Dorinel.

„De când am cunoscut-o pe actuala mea soție, am început o nouă viață. Ea m-a ajutat enorm să renunț la băutură. Acum mai beau doar câte o bere fără alcool, dar extrem de rar. Sau seara, din când în când, un pahar de vin, cu soția"
Dorinel Munteanu, fost internațional

„Ganea a avut un moment de rătăcire"

În urmă cu 3 ani, Ionel Ganea a avut un conflict verbal, de la distanță, cu Dorinel Munteanu. Atacantul a spus atunci că „Dorinel bea de rupea! Mergea cu lăutarii după el când se dădea liber de la echipa națională și venea în cantonament beat".

Dorinel Munteanu a infirmat mereu spusele lui Ganea: „Eu cred că el a vorbit atunci într-un moment de rătăcire. Eu nu mai vreau să intru iar cu el în polemică! Mai beam câte o bere, la masă. Sau, când ieșeam din cantonament, mergeam la un restaurant cu alți colegi, beam un șpriț, ascultam muzică, dar nu se întâmpla niciodată să vin beat la echipa națională".

"A fost cea mai neagră perioadă din viaţa mea şi trebuie să mi-o asum. Eram pe marginea prăpastiei. A fost greu, dar am găsit puterea să lupt cu alcoolul și să revin la o viață normală. Și n-am să mă mai întorc niciodată acolo unde am fost"
Dorinel Munteanu, fost internațional

"Țin legătura zilnic cu fiica mea, Bianca. Şi ea a încercat să mă determine să mă las de băutură. Sunt fericit că acum totul este ca înainte"
Dorinel Munteanu, fost internațional

"Problemele din viața personală, dar și băutura, mi-au afectat cariera de antrenor. Dar cine mă cunoaşte să nu mă judece după asta, ci după ce am făcut în fotbal. Acum sunt pregătit să mă întorc!"
Dorinel Munteanu, fost internațional

"Am fost mult timp coleg de cameră cu Didi Prodan. Era un tip extraordinar, mereu pus pe glume, mereu optimist. N-o să uit cum a venit atunci, la lot, îmbrăcat în costum popular. Dispariţia lui a fost un adevărat şoc pentru mine, pentru noi toţi"
Dorinel Munteanu, fost internaţional

Citește și:

EXCLUSIV / VIDEO Dorinel Munteanu, la 10 ani după titlul istoric cucerit de Oțelul Galați: „Sunt nostalgic” » Care a fost „momentul zero” al acelui sezon

EXCLUSIV VIDEO Dorinel Munteanu se judecă în continuare cu FCSB: „Mulți fotbaliști au problema asta!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (22)
chris_bu67
chris_bu67  •  29 Iulie 2019, 21:56

munti,the best!

344018929370831
Adrian Nistor  •  15 Ianuarie 2019, 20:52

Respect Dorinele! cand vom mai avea fotbalisti ca tine si colegii tai de la natonala? La multi ani adevaratilor sportivi ai Romaniei!

107655353408161
Nicusor Potop  •  26 Iunie 2018, 19:58

Un luptător, un adevărat campion! Doar cei cu adevarat puternici pot castiga o astfel de luptă! Te asteptam, fotbalul are nevoie de tine!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează