FOTBAL  »  NATIONALA  »  SCANDAL

Federația Maghiară de Fotbal nu dă înapoi, în ciuda avertismentelor de la UEFA: „Ne menținem poziția”

Abțibilduri revizioniste, cu harta Ungariei Mari
Abțibilduri revizioniste, cu harta Ungariei Mari

Articol de - Publicat miercuri, 22 martie 2023 16:34 / Actualizat miercuri, 22 martie 2023 16:52

Într-un răspuns pentru cotidianul Nemzeti Sport, Federația de Fotbal din Ungaria informează că își menține poziția anunțată în comunicatul de marți seară, când a precizat că va permite folosirea drapelurilor cu „Ungaria Mare” la următoarele două meciuri și a susținut că ar avea acordul UEFA în acest sens.

  • „Ungaria Mare” este o idee politică revizionistă care presupune ca Ungaria să revină la frontierele avute înainte de 1918 sau ca maghiarii din țările vecine să reintre în sfera de influență a Budapestei;
  • Harta Ungariei Mari cuprinde și o parte din regiunea Transilvania, din România, dar și regiuni din Slovacia, Croația, Serbia, Ucraina și Slovenia;
  • Premierul Viktor Orban a fluturat un fular cu harta „Ungariei Mari” în noiembrie 2022, la un meci al naționalei maghiare, fapt ce a atras o reacție de „dezaprobare fermă” din partea Ministerului de Externe al României.
  • „Orice manifestare de tip revizionist, indiferent de forma pe care o îmbracă, este inacceptabilă, contrară realităților actuale și angajamentelor asumate în comun de România și Ungaria”, a precizat MAE atunci.
Stupoare și la Nyon » UEFA a răspuns CLAR pentru GSP în scandalul momentului: „E FALS că i-am fi permis Ungariei să afișeze acele steaguri!”. Scrisoare de atenționare și către Budapesta
RĂSPUNS
Stupoare și la Nyon » UEFA a răspuns CLAR pentru GSP în scandalul momentului: „E FALS că i-am fi permis Ungariei să afișeze acele steaguri!”. Scrisoare de atenționare și către Budapesta

Federația Maghiară de Fotbal ignoră avertizările de la UEFA! Cel puțin asta reiese dintr-un răspuns publicat astăzi de Nemzeti Sport:

Federația noastră și-a indicat deja poziția în această problemă într-o declarație de ieri și continuăm să menținem acest punct de vedere. Încă o dată, atragem atenția fanilor să citească anunțul nostru și să respecte regulile.

-comunicat Federația Maghiară de Fotbal 

UEFA, despre cazul „Ungaria Mare”: „Nu i-am permis Ungariei să afișeze respectivele însemne”

Reacția forului din Ungaria vine la scurt timp după ce forul de la Nyon a precizat clar, astăzi, în răspunsuri pentru FRF și Gazeta Sporturilor, că nu a permis folosirea steagurilor cu „Ungaria Mare” pe stadioane la meciuri europene: 

„Pentru evitarea oricărui dubiu, vă putem spune că UEFA nu a aprobat în niciun moment utlizarea unor astfel de steaguri și bannere. 

Prezența unor astfel de simboluri pe stadioane poate duce la impunerea de sancțiuni disciplinare. 

Federația Maghiară de Fotbal a fost informată în mod corespunzător și acesteia i-a fost recomandat să ia măsurile necesare pentru a evita ca aceste bannere să fie prezente pe stadioane la meciurile organizate de UEFA. 

În cazul în care se raportează prezența pe arene a acestor steaguri sau bannere, organele de disciplină din cadrul UEFA vor putea evalua speța și, eventual vor impune sancțiuni disciplinare în conformitate cu Regulamentul de Disciplină al UEFA

- Departamentul Media și de Relații Publice din cadrul UEFA

Citește și: 

România U19 e surclasată de Norvegia, în prima partidă din Turul de Elită

Doi fotbaliști îi avertizează pe „tricolori” că vor avea un adversar de temut în Andorra: „Să nu se păcălească amarnic”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (13)
Stelian66
Stelian66  •  23 Martie 2023, 07:55

Sa nu reactionam cu ura . Nu e decizia poporului maghian ci a unor politicieni extremisti .

polistul68
polistul68  •  22 Martie 2023, 18:54

Uite cum se inflameaza spiritele datorita unor politicieni ***....traim intro Europa unita, in care granitele sunt niste linii pe harta...dar ei vor sa faca asta doar pt a castiga ceva electorat prin nationalismul acesta exacerbat...si se pare ca asta 'prinde' la anumite categorii de oameni.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cj666
cj666  •  22 Martie 2023, 18:53
Postat de cirus11 pe 22 Martie 2023, 17:00

Situatia mi se pare interesanta. A fost o dezinformare aici si posibil planuita dar oare cu ce scop? Sa forteze cumva situatia ca sa li se accepte? Sau au vrut sa iasa scandal?...

Ungaria si Austria sunt gubernii rusesti in UE. Probabil au sarcina de la stapan sa invrajneasca tot ce pot si cu orice ocazie.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează