FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

Federația Română de Amatori » 3 dovezi CLARE că FRF a fost total pe lângă: nu a avut habar de calculele pentru urna a 3-a

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 noiembrie 2018 10:59

România s-a impus marți seara în Muntenegru, 1-0, dar nu și-a îndeplinit adevărat obiectiv al partidei de la Podgorica: o victorie cu minimum două goluri înscrise ar fi asigurat menținerea în urna a treia valorică pentru preliminariile EURO 2020.

Șansa imensă ratată de "tricolori" ar putea fi responsabilitatea exclusivă a Federației. Mai jos sunt trei motive:

 1. FRF nu știa calculele

Cea mai importantă dovadă că Federația nu avea habar de calculele pentru urna a 3-a în preliminariile clasice pentru Euro 2020 este chiar pe site-ul frf.ro.

În blogul din ziua meciului, FRF specifică: "Avem nevoie de o victorie cu 2-1 sau la diferență mai mare și ca Scoția să învingă Israel în Grupa 1". Ceea ce este greșit. Cu o victorie la Muntenegru, scor 2-1, și cu o victorie a Scoției, "tricolorii" nu ar fi rămas în urna a treia pentru preliminarii.

Este adevărat că România ar fi depășit Ungaria în clasamentul locurilor doi din Liga C, dar poziția a treia nu era suficientă, doar primele două ar fi rămas în urna a treia. Israel a pierdut în Scoția, scor 2-3, iar golaverajul lor a devenit 6-5, mai bun decât al naționalei noastre.

România se putea califica în cazul unei victorii cu 2-1 la Podgorica doar dacă Israel era învinsă la două goluri diferență (toate calculele, AICI). 

Cum ar fi arătat clasamentul în cazul unei victorii cu 2-1:
1. Bulgaria 7p (golaveraj 4-3)
2. Israel 6p (golaveraj 6-5)
3. România 6p (golaveraj 4-3)
4. Ungaria 6p (golaveraj 4-3)
*România depășea Ungaria datorită golurilor mai multe marcate în deplasare

Cum arată site-ul FRF

 capturafrf

2. Declarațiile și comportamentul jucătorilor

La finalul meciului de marți seara, jucătorii lui Cosmin Contra au celebrat exagerat, între ei și alături de suporteri, o victorie care nu ne duce, de fapt, nicăieri. Același nivel de entuziasm s-a regăsit și pe margine, dovadă fiind bucuria "secundului" Jerry Gane. 

Declarațiile unora dintre jucători au completat haosul. Afirmația lui Cristi Manea este fără echivoc: "Noi nu am ştiut că mai avem nevoie de un gol, am încercat să dăm cât mai multe goluri, dar atât am putut", a spus fundașul CFR-ului. 

"Dintre cei care am jucat, care am fost pe teren, nu cred că ştia nimeni că mai avem nevoie de încă un gol. Dacă ştiam, era clar că forţam să mai marcăm un gol. Asta e, acum e prea târziu", a spus și Ciprian Deac la Telekom.

3. Schimbarea inexplicabilă din minutul 88

În minutul 88, Cosmin Contra a făcut ultima schimbare. L-a scos pe vârful Claudiu Keșeru și l-a introdus pe Tudor Băluță, jucător cu atribuții defensive. O mutare de neîțeles a selecționerului, având în vedere că echipa trebuia să forțeze un al doilea gol.

Vezi și:

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (38)
petre47
petre47  •  22 Noiembrie 2018, 16:51

Ba io zic bine ca baturam. Dar sa nu facem mare tevatura din victoria asta.

106773433522190
Marcello Kazan  •  22 Noiembrie 2018, 00:38

Mai baieti de la gsp, voi chiar nu va mai vindecati... Ati ajuns de risu' curcilor...

gazistu
gazistu  •  21 Noiembrie 2018, 23:34

toti lingaii care stau pe langa burleanu, stau sa mance si ei o paine, desi nicunul n-a facut fotbal de acolo.... niste paraziti sau capuse care au prins un "loc cald" la federatie si o sa fie greu de demis...exact cum o fost SANDU si MITICA, doi *** care au prins radacini la conducerea fotbalului romanesc!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează