FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA-BELGIA 2-1

"Femei bătute, căzute pe jos, lacrimogene! De ce să mai venim la stadion?" Un articol-mărturie a unui suporter de la meciul cu Belgia

Articol de GSP - Publicat joi, 15 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 15 noiembrie 2012 15:05

După evenimentele petrecute în tribunele Naţional Arena, la meciul cîştigat de România în faţa Belgiei, scor 2-1, un cititor GSP a ţinut să-şi exprime punctul pe vedere vizavi de comportamentul suporterilor şi al jandarmilor:

Publicăm mailul mai jos, în forma în care l-am primit:

"Buna ziua, va scriu aceste randuri, mahnit si dezgustat de tot ceea ce am trait pana acum pe stadioanele de fotbal din Romania. Locuiesc in Brasov, sunt suporter al echipei locale, o urmez peste tot, iar in masura posibilitatilor sustin echipa nationala neconditionat, atat in deplasare cat si acasa si, vreau sa precizez ca mereu am facut-o pe banii mei, fara sa primesc o apa de la cineva, la fel si baietii din jurul meu. Va scriu pentru ca ajunge, ajunge sa fim numiti huligani, derbedei, drogati si toate celelalte, doar pentru ca suntem intr-o peluza.

Mi-am luat bataie pe stadion aseara de la fostii puscariasi, inculti cu 8 clase, brute care nu pot fi numiti oameni, angajatii ai societatii BGS; De ce? Ca aveam bilet la peluza si alti suporteri au afista un mesaj? Mesaj declarat, trecut de filtrele jandarmeriei, pentru ca altfel nu putea sa ajunga in stadion. Mesajul este de bun simt, fara expresii jignitoare, total normal intr-ub stat liber si democratic. Am vazut copiii de 5-7 ani cazuti pe jos, femei, loviti sau primind gaze lacrimogene!!! Pentru ce toate astea? Pentru ce sa mai cheltuim noi mereu bani? Pentru cine sa mai cantam? Sa fiu sunat de prieteni si parinti mereu daca sunt bine si sa-mi zica ca-s nebun ca mai merg?! Pentru asta? Iar pe urma ziarele de sport sa scrie ca desi au fost putini suporteri, tot au creat probleme? Pai noi am creat probleme?; ei au provocat de la intrare si au cautat un motiv sa se incalzeasca cu noi.

Prin minutul 60 am parasit stadionul, ca sa constant la iesire ca suntem flancati de jandarmerie si legitimati si notati, probabil vom primi ceva amenzi acasa. Au refuzat sa se legitimeze si am fost bruscati, inclusiv colegi de-ai d-voastrade la presa care incercau sa filmeze, desi cameramanul jandarmeriei filma, de la presa nu aveau voie. Si va rog si v-am scris, pentru ca daca sustineti ca suntem o tara democrata, unde presa e o putere in stat, sa tineti cu dreptatea si sa solicitati FRF-ului, sa faca publice imaginile camerelor de supraveghere, ca sa vada toata lumea ABUZURILE de pe stadion. Am fost in Turcia alaturi de nationala, stewaeii au fost stewarzi acolo, s-a aprins o torta la gol, ne-au lasat in pace, nu au intervenit s-au provocat, dar la finalul meciului, au retinut persoanele vinovate in baa probei video, pentru ca fiecare stadion are dupa cum stim obligativitatea dotarii cu supraveghere video. Chiar o sa ma gandesc serios daca o sa mai merg la un meci in Bucuresti, iar daca totul o sa fie sters cu buretele dupa abuzurile de aseara si nu se vor lua masuri...nu mai am cuvinte pentru asta! Va multumesc!"

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (79)
cimpanzeul_visiniu
cimpanzeul_visiniu  •  16 Noiembrie 2012, 00:03

Nu i-au bătut destul. N-a ajuns niciunul în spital. Golanii - în ghips sau în groapă.

magus1349
magus1349  •  15 Noiembrie 2012, 22:43
Postat de axl-13bv pe 15 Noiembrie 2012, 22:28

cine este oare in spatele BGS-ului??????????????????????????????

Cam toate firmele astea asa zise de paza si protectie au in spate fosti securisti . D'aia au si pastrat vecile obiceiuri .

axl-13bv
axl-13bv  •  15 Noiembrie 2012, 22:43

are legatura cu GABRIEL OPREA????????????????????????????????????

Vezi toate comentariile (79)
Comentează
Close