FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

ROMÂNIA LA TOKYO 2020 » Ce jucători de la naționala mare ar trebui convocați de Mirel Rădoi pentru Jocurile Olimpice? Florin Bratu și Răzvan Raț au dat verdictul

Trei jucători de la naționala mare ar putea ajunge alături de tricolorii mici la Olimpiada din 2020 // FOTO: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)
Trei jucători de la naționala mare ar putea ajunge alături de tricolorii mici la Olimpiada din 2020 // FOTO: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 iunie 2019 20:16

Răzvan Raț (38 de ani) și Florin Bratu (39 de ani) au vorbit despre parcursul de senzație al României U21 de la Euro 2019, competiție în care selecționata lui Mirel Rădoi a ajuns până în semifinale. 

Aflați în studioul TV Digi Sport, cei doi foști internaționali au fost puși să nominalizeze jucători din afara naționalei U21 pe care i-ar convoca pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, competiție la care România U21 s-a calificat în premieră și la care Mirel Rădoi va putea convoca trei jucători care depășesc limita de vârstă (născuți înainte de 1 ianuarie 1997).

Ambii i-au ales pe Răzvan Marin (23 de ani în prezent) și Alexandru Chipciu (30 de ani) în prezent. Răspunsurile complete oferite de Raț și Bratu, mai jos: 

Răzvan Raț: „E puțin ciudat să iei jucători de la echipa mare și să-i pui să joace la echipa de tineret. I-aș lua pe Răzvan Marin și pe Chipciu”.

Florin Bratu: „Mă gândeam la Răzvan Marin, dar și Chipciu ar fi o soluție. Poate juca pe mai multe poziții și e foarte disciplinat tactic. Cred însă că ar trebui să fie convocați Nedelcearu, Pușcaș sau Florin Ștefan, jucători care nu vor mai fi eligibili, dar care au fost componenții lotului actual”. 

Spre deosebire de Euro 2019, unde au evoluat jucătorii născuți după 1 ianuarie 1996, la viitoarea ediție a JO pot fi înscriși pe listă jucătorii născuți după 1 ianuarie 1997. Există însă și un avantaj. Pot fi convocați 3 fotbaliști care depășesc limita, indiferent de vârstă.

Totul despre participarea României U21 la Olimpiadă, AICI!

Cine depășește limita de vârstă?

Din lotul de 23 pe care Mirel Rădoi l-a convocat pentru turneul final din Italia și San Marino, cinci jucători sunt născuți înainte de 1997:

  • Cătălin Căbuz (portar, Viitorul)
  • Ionuț Nedelcearu (fundaș, Ufa)
  • Florin Ștefan (fundaș, Sepsi)
  • Adrian Rus (fundaș, Sepsi)
  • George Pușcaș (atacant, Palermo)

Trei dintre cei cinci, Nedelcearu, Ștefan și Pușcaș, au fost jucători de bază în formația de la Euro 2019. 

Vezi și: GALERIE FOTO Ianis Hagi, tratat ca un erou: a primit cadou un superbolid de 150.000€ după parcursul României U21 de la Euro

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (29)
hmmmm
hmmmm  •  01 Iulie 2019, 08:58

Ziarist de 2 bani, nu au dat verdictul, si-au spus parerea!

ge0x
ge0x  •  30 Iunie 2019, 22:24
Postat de observator_federal pe 29 Iunie 2019, 22:20

Nu știu și nu înțeleg motivele excluderii din lista celor ce ar putea întări echipa U21 la Olimpiadă, a lui Alex Mitriță... De ce procedează oare așa Massmedia noastră "sportivă"? E vorba de omisiune sau de o misiune (dezonorantă, pe care slujitorii condeiului o fac din obediență față de cercurile de interese care sabotează fotbalul românesc)?

Alex Mitrita are fițe de New York. Lăsați omul în vacanta. La națională a dat rateuri. Dacă era bun juca în Spania, Franța, etc. La New York ești în vacanță.

843767456003170
Georgica Omu  •  30 Iunie 2019, 21:39

Mi se pare o dezbatere inutila. Daca Nedelcearu, Puscas si Florin Stefan au jucat atat de bine si au scos Romania dintr-o grupa dificila, nu ar trebui lasati sa se bucure de calificarea la JO - calificare pe care ei au adus-o? Singurul care ar intra in discutie, dupa parerea mea (in acest moment, pt ca nu stim ce se intampla pana la anul) este R. Marin, care a participat la campania de calificare. In rest, ce sa caute altcineva decat cei care au adus Romania la JO acolo? Mai ales ca la seniori noi nu avem oaresce Messi sau C. Ronaldo...

Vezi toate comentariile (29)
Comentează