FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

EXCLUSIV // VIDEO Variantă-șoc la GSP Live » După Adeyemi, România poate pierde încă un mare talent: „I s-a propus naturalizarea! Poate juca pentru Italia”

Radu Drăgușin, în tricoul naționalei U21 a României (al doilea din stânga, rândul de sus). Foto: Imago
Radu Drăgușin, în tricoul naționalei U21 a României (al doilea din stânga, rândul de sus). Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 septembrie 2021 09:42 / Actualizat miercuri, 15 septembrie 2021 10:26

Impresarul Florin Manea continuă războiul cu Florin Bratu, selecționerul echipei naționale U21 a României. În centrul atenției se află din nou stoperul Radu Drăgușin (19 ani), despre care reprezentantul jucătorului susține că există șansa de a fi naturalizat pentru naționala Italiei.

Meciul amical dintre România U21 și Georgia U21, scor 1-1, primul sub comanda noului selecționer Florin Bratu, jucat acum o săptămână, a lăsat în urmă un scandal de proporții. Nemulțumit că Radu Drăgușin - care îi este client - nu a fost titular, Florin Manea l-a atacat pe selecționerul de la U21.

Un nou episod din război s-a consumat în această dimineață, Manea lansând noi săgeți în direcția selecționerului. Printre altele, impresarul a lăsat de înțeles că e posibil ca situația de națională să-l împingă pe jucător să-și ia cetățenia italiană, astfel încât poată juca pentru reprezentativele Italiei!

Florin Manea: „Dacă Radu Drăgușin acceptă să fie naturalizat în Italia? Ni s-a propus”

„Hai să facem un exercițiu de imaginație. Ce se întâmplă dacă Radu acceptă să fie naturalizat?, că ni s-a propus. Se poate, în Italia. La 21 de ani poate juca pentru Italia. Au fost oameni acolo care ne-au spus că poate fi naturalizat și apoi va juca pentru Italia”, a spus Manea în studioul Gazetei Sporturilor.

„Eu îl rog frumos (pe Bratu), public, să nu-l mai selecționeze pe Radu până nu joacă. Nici Radu nu vrea să vină și să nu joace. El vrea să vină la lot, dar e de acord că nu are nevoie de nicio mână de ajutor. Nu-l recomandă nimic pe Bratu la națională, nu are spate”, a adăugat el în dialogul cu moderatorul Costin Ștucan.

Variantă-șoc la GSP Live » După Adeyemi, România poate pierde încă un mare talent: „I s-a propus naturalizarea! Poate juca pentru Italia”
Radu Drăgușin

Până acum, Drăgușin, împrumutat la Sampdoria în acest sezon, a jucat de 4 ori la naționala U21. El a prins 8 minute pe teren în ultimul meci al tinerilor „tricolori”, amicalul de la Voluntari cu Georgia, scor 1-1.

Un jucător care joacă în campionatul numărul 1 din lume ca tacticizare nu poate lipsi de la nicio echipă națională, punct.

- Ionuț Chirilă, antrenor

Citește și: 

Radu Drăgușin, primul interviu ca jucător al Sampdoriei: „Vreau să demonstrez din ce sunt făcut. Bonucci și Chiellini m-au ajutat mereu”

Cine îl mai înțelege pe Rădoi? Meciurile din ultima etapă au desființat opțiunile selecționerului

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (21)
hmmmm
hmmmm  •  16 Septembrie 2021, 15:37

"Un jucător care joacă în campionatul numărul 1 din lume ca tacticizare nu poate lipsi de la nicio echipă națională, punct." Pai nu ar fi cam multi la nationala Italiei?!?

1179991645355041
Iovan Popovici  •  15 Septembrie 2021, 18:05

Din pacate antrenorii romani, desi in toata lumea fotbalul se joaca tot mai mult fizic nu stiu sa antreneze jucatori care au peste 1,90 m. Cum Dragusin depaseste aceasta inaltime a devenit un paria pentru antrenorii romani. Si atunci sa ma mai mir ca Theo Corbeanu nu a fost nicioadata selectionat la echipa de tineret a Romaniei pentru ca este un atacant de peste 1,90, iar in nationala Canadei este in echipa de seniori. Si sa nu uitam cine a fost titular la meciul echipei de tineret in locul lui Dragusin si anume Screciu, rezerva la Craiova in ultima etapa, echipa eliminata in cupele europene de locul 4 din Albania(echipa care nu a eliminat pe nimeni in viata ei pana a dat de Craiova). Dar asa cum este normal Screciu indeplineste conditiile de inaltime ale antrenorilor romani(fundas central sub 1,80 m). Eu nu stiu nici o echipa serioasa care sa aibe fundasi centrali sub 1,80 m. si ma gandesc cu groaza ca pe acestia ii pregatim sa ii tina spre exemplu pe Haland, Giroud, Kane etc.

trink
trink  •  15 Septembrie 2021, 17:54

si daca il naturalizeza italienii crezi ca o sa prinda nationala italiei?! cand?!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează