FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

EXCLUSIV // UPDATE Iordănescu și Burleanu au bătut palma! Federația pregătește contractul » Când ar putea fi prezentat + cum i-a enervat Boloni pe șefii FRF

Edi Iordănescu // FOTO: Imago
Edi Iordănescu // FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 19 ianuarie 2022 17:27 / Actualizat miercuri, 19 ianuarie 2022 17:40

Sursele GSP din cadrul FRF susțin că în proporție de 90%, Edi Iordănescu va fi noul selecționer al României.

UPDATE 17:30 / Edi Iordănescu, 90% selecționer

Federalii au fost deranjați de atitudinea lui Ladislau Boloni. Antrenorul în vârstă de 68 de ani nu a mai acceptat întâlniri directe cu șeful FRF. În plus, după discuțiile pe care le-au purtat până în prezent, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au rămas cu impresia că Boloni nu este o variantă care să se potrivească pe actualele planuri ale naționalei. 

Edi Iordănescu și Federația s-au înțeles asupra tuturor detaliilor din contract. Burleanu și compania îl vor tipări astăzi, iar fostul antrenor de la FCSB așteaptă să îl citească împreună cu avocații. Dacă toate detaliile vor fi conforme cu cele discutate, Edi Iordănescu va semna! În caz contrar, deși șansele sunt foarte mici, Adrian Mutu e următoarea opțiune.

Edi Iordănescu, prezentat săptămâna viitoare de FRF

Șefii Federației se află până vineri la Cheile Grădiștei, la o întâknire cu fotbalul mic. Vor reveni în București sâmbătă, iar numirea lui Edi Iordănescu ar putea avea loc luni sau marți, în cadrul ședinței Comitetului Executiv.

Știrea inițială / Edi Iordănescu, favorit pentru postul de selecționer

După discuția cu președintele FRF, șansele ca fostul antrenor de la CFR Cluj și FCSB să semneze au devenit foarte mari, el fiind favoritul lui Burleanu, după ce Boloni nu a dat încă un răspuns clar.

Criza se accentuează la FRF » Burleanu a ajuns la cei mai slabi candidați pentru postul de selecționer
Selecționer
Criza se accentuează la FRF » Burleanu a ajuns la cei mai slabi candidați pentru postul de selecționer

Iordănescu și FRF, aproape de a ajunge la un acord

Din informațiile Gazetei Sporturilor, Burleanu i-a transmis ca FRF va fi flexibilă în negocierile legate de clauza legată de clasarea în grupa din Nations League, astfel încât Iordănescu să fie de acord. 

Președintele FRF insistă să existe, totuși, o astfel de clauză care sa fixeze obiective clare în Liga Națiunilor. Acum a rămas ca Federația și Edi să discute în mod concret pentru un contract care sa conțină condițiile pe care le-au discutat marți

Potrivit surselor GSP.ro, lui Iordănescu i s-a fixat și o clauză de reziliere unilaterală de 300.000 euro, egală cu contractul pe un an. Este una în oglindă pentru ambele situații, dacă pleacă sau dacă ar fi demis înainte de finalul înțelegerii. Una care se va întinde până după turneul final Euro 2024, dacă România va obține calificarea.

Iordănescu este fără echipă de la jumătatea lunii noiembrie, după ce a reziliat contractul cu FCSB după 11 partide (8 victorii, 2 egaluri, o înfrângere).  Acesta  a mai avut o singură experiență în străinătate: în 2016, la ȚSKA Sofia. De-a lungul carierei, a mai antrenat la Fortuna Brazi, FCM Tg. Mureș. Pandurii, Astra, CFR Cluj și Gaz Metan.

Avantajele și dezavantajele lui Edi Iordănescu

Avantaje:

  • Deși este tot un reprezentant al noului val, are experiență în antrenorat, la nivel de club
  • Are deja trofee obținute în fotbalul românesc, cucerind cu CFR ultimul titlu și două Supercupe ale României.
  • Este fiul lui Anghel Iordănescu, fostul selecționer de succes din istoria fotbalului românesc, care a lucrat și el cu Burleanu la începutul primului mandat ca președinte FRF
  • Nu este un tehnician foarte scump.

Dezavantaje:

  • Nu a mai condus niciodată o echipă națională.
  • Renunță ușor la primele conflicte și critici venite dinspre conducere.

VIDEO Ilie Stan: „L-aș numi selecționer pe Edward Iordănescu! E cea mai bună variantă”

Citește și:

Gică Popescu, despre negocierile FRF cu Boloni și Edi Iordănescu: „Nu știu dacă sunt potriviți pentru națională”

EXCLUSIV Boloni n-a ținut în joc de glezne doar Federația: „Și nouă ne-a dat speranțe! L-am așteptat două săptămâni și n-a venit”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (157)
176901212832165
Dan Petnaise  •  20 Ianuarie 2022, 18:21

Lo vacsi mai are și tupeul să organizeze o conferință de presă. Să se apuce de stomatologie.

176901212832165
Dan Petnaise  •  20 Ianuarie 2022, 18:12

Unde își mai găsea Loaci fraieri ca în FRF?

176901212832165
Dan Petnaise  •  20 Ianuarie 2022, 18:10

Loaci își roade unghiile.

Vezi toate comentariile (157)
Comentează
Close