FOTBAL  »  NATIONALA  »  INVESTIGAȚIE GSP

UPDATE EXCLUSIV / VIDEO+FOTO România U21, acaparată de interlopi » Poze și detalii ȘOCANTE de la hotelul “tricolorilor” la Euro 2019! Reacția lui Beinur: „Sunt în Italia pentru caritate”

Articol de - Publicat miercuri, 26 iunie 2019 15:21

Calificarea României U21 are o față nevăzută. Imediat după meciurile cu Anglia și Franța, “tricolorii” mici au fost vizitați la hotelul Grand Hotel din Forli de mai mulți interlopi extrem de periculoși, apropiați de oficiali FRF și de selecționerii Mirel Rădoi și Cosmin Contra.

Meciul cu Franța, terminat cu scorul de 0-0 și considerat aranjat de italieni, a adus calificarea senzațională a naționalei U21 în semifinalele Euro 2019. La câteva ore după joc, fotbaliștii, antrenorii și stafful federal s-au întors la Grand Hotel Forli, aflat la 20 de kilometri de stadion, unde erau așteptați de rude și prieteni. Din ultima categorie, fac parte mai mulți interlopi extrem de periculoși, apăruți în anturajul echipei naționale la acest turneu final.

La ora 2:33 noaptea, pe contul de Facebook al lui Nuredin Beinur - cunoscut sub renumele de “Spaima Litoralului” - a apărut o postare care arată o apropiere de naționala de tineret.

“Așteptăm semifinalele cu Stoichiță și Ianis Hagi Mirel Radoi si Rici si Udrea”, scrie Beinur care postează și patru poze în care se afișează cu directorul tehnic FRF, Mihai Stoichiță, selecționerul Mirel Rădoi și cu internaționalii Ricardo Grigore și Ianis Hagi.

 

screenshot 2019 06 26 at 14.45.54

Într-una dintre imagini, Beinur se ține pe după gât cu Stoichiță, iar în alta stă pe o canapea de la Grand Hotel, alături de Mirel Rădoi. În dreapta lui Rădoi, într-o ipostază foarte familiară cu selecționerul, se află Sorin Udrea - cunoscut sub porecla de “Stăpânul Timișoarei” -, un alt interlop care-și ispășește în Italia o condamnare la 6 ani și 8 luni de închisoare, primită în 2016 în România.

În alte două poze, Udrea și Beinur îl încadrează pe Ianis Hagi care zâmbește amabil. Beinur s-a pozat și cu Ricardo Grigore, cei doi râzând larg spre obiectiv.

ianis radoi beinur

POZE LA PLAJĂ CU CONTRA

Imaginile postate în noaptea de luni spre marți nu sunt singurele asocieri dubioase. Vinerea trecută, la câteva ore după meciul cu Anglia (4-2), Beinur s-a fotografiat tot la Grand Hotel Forli, între selecționerii Cosmin Contra și Mirel Rădoi. “Sărbătorim victoria României contra Angliei cu 4-2 cu Mirel Rădoi și Cosmin Contra. Felicitări U21”, scrie interlopul.

Cu două zile mai devreme, pe 19 iunie, Beinur era pe șezlong, la plaja din Rimini, alături de Contra, pe care-l numește “bunul meu prieten”.

whatsapp image 2019 06 26 at 13.34.20

La meciul cu Franța, terminat cu un 0-0 previzibil, Beinur și Udrea au fost în tribunele stadionului din Cesena, iar primul a făcut chiar și un “live” pe Facebook. În timpul dialogului cu fanii săi, Beinur le cere “distribuire” și le spune:

“Ia de ne-am calificat aicea. Unde vin eu, iau bani, moșule! (…) Mai stau o săptămână, să văd finala aicea. (…) Acuma mergem la sefimina…la semifinală joi”.

Beinur nu precizează clar în cel fel ia bani de pe urma calificării naționalei.

În timpul transmisiei, Beinur e salutat de George Ogăraru, șeful scouterilor de la Academia Hagi: “Te pup, Ogărare! Nu l-am băgat în seamă, eram pe live”. Apoi spune: “Hagi e în partea celalaltă. Ne vedem după aia cu el la restaurant”.

beinur udreaUdrea (stânga) și Beinur (dreapta), în tribunele stadionului din Cesena

La un moment dat, după fluierul final, Udrea îl strigă pe Nedelcearu: "Nede!", iar Beinur explică: "Uite, Nedelcearu e al lui Udrea, îl cheamă la raport. Îl duce la Manchester City". 

La finalul live-ului, jucătorii vin să salute publicul în fața tribunei unde se aflau cei doi, iar Rădoi îi salută. “Bine, Mirele!”, îi strigă Beinur. Apoi: "Mergem la un șpriț acum, ne așteaptă ștaful!". 

VEZI AICI LIVE-UL LUI BEINUR DE PE FACEBOOK

 

 

LA HOTELUL NAȚIONALEI ÎN TIMPUL CONDAMNĂRII

Cine sunt, însă, Beinur și Udrea?

Beinur Nuredin, zis “Beni”, e considerat unul dintre cei mai periculoși interlopi de pe Litoral. Finul temutului Nicu Gheară, Beinur a povestit în mai multe interviuri că s-a ocupat cu taxe de protecție și cămătărie, având clienți inclusiv politicieni și copii de politicieni.

Numele său a fost asociat și în dosare celebre precum“Drogații cu gulere albe” din discoteci, “Prostituate de lux pentru politicieni”, dar singura condamnare primită - scriu ziarele vremii - a fost cu suspendare, pentru un an, pentru şantaj, instigare la şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi evaziune fiscală.

Apropiat al multor fotbaliști români și oameni de fotbal printre care Alibec și George Becali, Beinur a apărut în stenogramele unor interceptări efectuate de SRI în timp ce discuta cu Mutu despre afaceri.

Sorin Udrea a fost condamnat în 2016 la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru constituire de grup infracţional organizat, complicitate la contrabandă, şantaj, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, efectuarea fără drept de operaţiuni cu arme şi muniţii, complicitate la tălhărie, braconaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Doi dintre “locotenenții” săi au fost și ei condamnați, printre capetele de acuzare fiind tentativa de omor și traficul de droguri.

Udrea a fugit în Italia înainte de condamnare și a fost dat în urmărire internațională. Reținut de carabinieri după câteva zile, a stat câteva luni în închisoare, iar acum își ispășește pedeapsa în regim deschis, în localitatea italiană Desenzano del Garda. Cum e posibil? Soția sa are rezidență italiană, iar el este unicul întreținător al familiei.

ASOCIERE CU MECIURI TRUCATE ȘI PARIURI

Cei doi sunt extrem de cunoscuți în lumea fotbalului.

Beinur a finanțat din umbră clubul Callatis Mangalia, în perioada în care președinte era prietenul său, actualul vicepreședinte al Academiei Hagi, Neculai Tănasă. Numele lui Beinur și Tănasă apar în mărturiile mai multor jucători care au povestit despre trucarea unor partide, inclusiv un meci cu Viitorul (pierdut cu 5-1) din anul promovării în Liga 1.

whatsapp image 2019 06 26 at 13.34.19

Suporter al Rapidului, Udrea are și el prieteni buni în fotbal. În timpul anchetei din dosarul său, procurorii DIICOT Timișoara au interceptat discuțiile interlopului cu Ianis Zicu și Dan Alexa. Udrea și Zicu discutau despre pariuri, iar interlopul îi solicita jucătorului date din culisele mai multor echipe.

Gazeta Sporturilor l-a contactat pe Răzvan Burleanu pentru a comenta asocierea interlopilor cu naționala U21. Președintele FRF susține că imaginile nu sunt fericite, dar că ele sunt rezultatul unei simple conjuncturi:

“Probabil, erau printre românii care i-au așteptat pe jucători la hotel, erau foarte mulți români, iar jucătorii nu au putut să-i refuze. Și în cazul selecționerilor, nu cred că puteau să refuze. Dacă te întreabă ceva, te așezi și vorbești cu oamenii. Nu poți să fugi. Pot să vă asigur că niciunul dintre acești indivizi nu a stat în hotelul naționalei”.

UPDATE

Ca urmare a acestui articol, Beinur Nuredin a trimis o notificare către redacția Gazetei Sporturilor în care precizează că se simte "jignit" de apelativul "interlop". El susține că se află în Italia pentru acțiuni caritabile și le interzice jurnaliștilor să-i folosească numele, imaginea și să publice imagini și detalii din viața privată: 

"Țin sa va aduc la cunoștința faptul ca apreciez absolut jignitor apelativul “interlop” folosit la adresa mea pe tot parcursul materialului. Mai mult, din lungul sir de infracțiuni pentru care pretindeți ca as fi fost condamnat, in fapt am fost achitat pentru toate acuzațiile aduse, mai puțin tulburarea ordinii și liniște publice, pentru care intr-adevăr am fost condamnat la un an cu suspendare, in prezent fiind reabilitat de drept.

Nu am fost cazat la hotelul echipei naționale, eu fiind doar un suporter al acesteia, iar prezenta mea in Italia este generată de acțiuni de caritate vizând un grup de copii, pentru care as putea sa va prezint chiar probe, dacă nu le-ati califica drept o lauda de sine"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (84)
440695623436908
Vicentiu Savin  •  27 Iunie 2019, 15:45

Ce credeati ca fotbalul e un sport de lorzi ...

1020342278057950
Maria Rusu  •  27 Iunie 2019, 14:16

Nu-i de bine! Păcat!

131624217670160
Geani Muraru  •  27 Iunie 2019, 13:35

Fie gradina cat de frumoasa tot mai apare cate un daunator

Vezi toate comentariile (84)
Comentează