FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

Gică Hagi e gata să preia naționala României! Mesaj pentru Răzvan Burleanu: „Nu mă angajez singur, nu?”

Gică Hagi ar putea lucra cu Răzvan Burleanu dacă preia naționala României +47   FOTO
Gică Hagi ar putea lucra cu Răzvan Burleanu dacă preia naționala României

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 octombrie 2020 12:40 / Actualizat sambata, 17 octombrie 2020 13:26

Gică Hagi (55 de ani) a vorbit despre posibilitatea de a prelua naționala României, condusă în acest moment de Mirel Rădoi.

După înfrângerile cu Islanda (1-2), Norvegia (0-4) și Austria (0-1), selecționerul Mirel Rădoi (39 de ani) e decis să renunțe la echipa națională după meciurile cu Norvegia (15 noiembrie) și Irlanda de Nord (18 noiembrie). Gică Hagi, văzut de mulți drept o soluție foarte bună pentru banca naționalei, a fost întrebat dacă ar vrea postul și n-a respins ideea, lăsând să se înțeleagă că așteaptă un semn de la Răzvan Burleanu și FRF.

„Nu sunt persoana pe care să o întrebi! Nu mă angajez singur, nu?”, a spus Gică Hagi pentru as.ro.

„Regele” a vorbit din nou despre situația prin care trecere naționala României și a explicat care este problema „tricolorilor”. 

„Este un moment greu al nostru, al tuturor românilor. Aceste înfrângeri te fac să te gândești la o analiză profundă. România are nevoie de o construcție la nivel naţional. Nu avem continuitate în rezultate! Sunt foarte multe schimbări de jucători şi de rezultate”, a adăugat Hagi pentru sursa citată.

I-a cerut demisia lui Mirel Rădoi?

După umilința cu Norvegia, Hagi a ținut un discurs de 20 de minute în direct la Digi Sport, iar printre declarațiile lui s-a regăsit și o „înțepătură” la adresa lui Mirel Rădoi: „De cine nu e optimist ar fi bine să ne despărțim. Înainte, tot ce însemna echipa națională era plin de optimism, așa vin rezultatele. În momentul de față, eu sunt foarte optimist, cred că putem avea succes”. Reacția sa venea după ce Rădoi șocase la conferința de presă și anunțase că speră ca România să nu sufere o nouă umilință și cu Austria.

Gică Hagi

  • Statut: liber de contract
  • Vârstă: 55 ani
  • Vechime ca antrenor: 19 ani
  • Performanțe: titlu, Cupa, Supercupa României (Viitorul), Cupa Turciei (Galata)
  • Alte mandate națională: 2001
  • Hagi și-a început cariera la Farul Constanța, în 1982. A urmat transferul la Sportul și ulterior a ajuns la Steaua, pentru care a debutat cu gol, în Supercupa Europei.
  • În 1990, Real Madrid a plătit 4 milioane de dolari, un record la acea vreme, iar Hagi ajungea în capitala Spaniei, unde a jucat doi ani.
  • Ulterior, a fost adus de Mircea Lucescu la Brescia, iar după Campionatul Mondial din SUA a ajuns la Barcelona, unde a jucat doi ani.
  • Cea mai bună perioadă din cariera lui Hagi a fost la Galatasaray, el fiind și acum extrem de iubit de turci. A evoluat pentru Galatasaray în perioada 1996-2001, jucînd în 167 de partide şi marcând 79 de goluri în toate competiţiile.
  • Alături de Galatasaray, Hagi a câştigat, ca jucător, 4 titluri de campion (1997, 1998, 1999 şi 2000) şi două Cupe (1999 şi 2000). De asemenea, în 2000, alături de Galatasaray, a cucerit Cupa UEFA şi Supercupa Europei.
  • La națională, Hagi a jucat între 1983 și 2000, bifînd 125 de meciuri și 35 de goluri, fiind golgeterul all-time
  • Ca antrenor, Hagi a pregătit naționala României, Galatasaray, Bursaspor, Steaua, Poli Timişoara şi Viitorul.

VIDEO Viorel Moldovan: „Rădoi nu are o mare experiență! Eu îl puneam pe Hagi la echipa națională"

Citește mai multe știri despre naționala României: 

Ce a răspuns Dan Petrescu când a fost întrebat dacă vine în locul lui Mirel Rădoi la naţională: „Ce e asta?!”

Marius Șumudică, furios! Sare în apărarea lui Mirel Rădoi: „Veniți și antrenați voi, ăștia care vă deghizați în atotștiutori!” + atac la Gică Hagi?

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (30)
1578362032478810
Tihamér Takó  •  18 Octombrie 2020, 10:01

Hagi nu este antrenor de nationala : s-a autonumit odata,si nu a avut succes ! Nu a rezistat nici la Viitorul,dand demisia de la propria echipa. Sa fii jucator si sa fii antrenor,sint doua lucruri diferite ! Momentan nu vad decat pe Lucescu jr. un antrenor de nationala...nici macar pe tatal sau,care este depasit de fotbalul modern !

observator_ipohondru
observator_ipohondru  •  17 Octombrie 2020, 18:38

Doamne, omul asta n-are simtul ridicolului. Sper sa nu i se faca pe plac, altfel cred ca ne va tine numai in palme si suturi, ca noi toti suntem prosti si numai el stie ce trebuie facut.

853246084756615
Marcel Popa  •  17 Octombrie 2020, 17:22

Nu are nici o sansa sa fie numit,daca pleaca Radoi va fi adus Mutu.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează
Close