FOTBAL  »  NATIONALA  »  GSP LIVE

GSP LIVE // VIDEO EXCLUSIV Dezvăluire ȘOCANTĂ: „A venit cu perfuziile în vestiarul naționalei! Noi aveam pastile efervescente, el zicea că așa se face”

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 ianuarie 2020 10:49

Liviu Ganea (31 de ani), fost atacant la Dinamo și CFR Cluj, a vorbit despre dopajul în fotbal și a dat un exemplu de la naționala de tineret a României, pe Alex Ioniță I, fost la Rapid și Koln, acum la UTA Arad.

Întrebat de jurnalistul Costin Ștucan dacă a s-a dopat vreodată, Liviu Ganea a negat, dar l-a dat exemplu de Alexandru Ioniță I, fost atacant la Rapid, despre care a spus că folosea perfuzii pentru a se recupera, atunci când era legitimat la Koln, 2010-2012. El a fost convocat și la naționala de tineret a României, în 2009-2010. 

Liviu Ganea: „Ioniță venise cu perfuziile de la Koln”

„Dopat? Cu ce să ne dopăm? Eram vai de capul nostru. Dar eram la tineret și venise la lot Ioniță la Koln. Venise de acolo și avea perfuzii cu fier, cu diferite chestii. Și noi aveam pastile efervescente în apă. 

Da, venise cu ele de acolo. Și am întrebat ce e cu perfuziile alea. Și zice «Acolo, după meci, așa se face refacerea. În afară de masaje, refacerea e «intravenoasă».

Toți o fac! Echipele mari o fac! În afară asta se face. Nu poți reface un organism în trei zile doar cu masaj. Nu ai cum! Având în vedere că echipele mari joacă 60-70 de meciuri. Cum să te recuperezi altfel?!”, a declarat Liviu Ganea. 

8 meciuriare Alex Ioniță la naționala de tineret, în perioada 2009-2010

Alex Ioniță joacă în Liga 2

În prezent, Alex Ioniță, 30 de ani, joacă la UTA Arad, în Liga 2.  

Atacantul a fost crescut de Rapid, iar în 2010 a plecat la Koln, pentru 2,5 milioane de euro. A fost legitimat la echipa din Germania până în 2012, iar ulterior a mai jucat la Orduspor, AEL Limassol, FC Voluntari, Farul, ASA Tg. Mureș, Aris Liamssol, Sportul Snagov. E la UTA din august 2019, iar în acest sezon a dat 4 goluri în 17 meciuri. 

Scandalul de la Corona Brașov 

La finalul anulul 2019, sportul românesc a fost zguduit de un scandal de dopaj, după ce mai multe jucătoare de la Corona Brașov au folosit terapia cu laser intravenos pentru refacere. Jucătoarele au fost suspendate de Agenția Națională Anti-Doping, iar clubul a fost retrogradat. (Detalii pe larg AICI)

METODE INTERZISE

În afara listei substanțelor prohibite, care se actualizează anual, WADA (Agenția Mondială Anti-Doping) consideră doping și alte acțiuni. „Manipularea sângelui și a componentelor acestuia" este una dintre ele, cu unele prrecizări distincte.

Este vorba despre „administrarea sau reintroducerea de sânge sau de celule roții de orice origine în sistemul circulator", de „creșterea artificială a transportului sau cantității de oxigen" și de „orice formă de manipulare intravenoasă a sângelui sau componentelor lui prin metode fizice sau chimice".
 

Perfuziile sau injecțiile sunt permise doar în limita a 100ml în 12 ore, cu recomandare medicală avizată. Terapia cu laser intravenos este interzisă, intrând sub incidența paragrafului M1.3 din regulament, la „manipularea sângelui și a componentelor acestuia".

Citește și: 

EXCLUSIV Nimeni ca Burleanu! FRF a înregistrat cele mai mari cheltuieli din sportul românesc » Peste FCSB, CFR și Craiova

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
394966434424757
Mihai Dinu  •  10 Ianuarie 2020, 23:02

Nu este invitat la GSP LIVE de la Dinamo, sau care a trecut pe la Dinamo, sa nu aibe intrebari incomode ex. aranjamente, scandaluri, blaturi, droguri. Nu acelasi lucru se intampla la invitatii de la FCSB sau Steaua unde intrebarile sunt "lapte si miere"! Pana si in articol se pomeneste de dopajul din handbal de la C.Brasov si nimic despre celebrele cazuri de la FCSB, sau tocmai din aceasta cauza.

cornelconasu
cornelconasu  •  10 Ianuarie 2020, 18:54

Dar cu perfuzii *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

robby73
robby73  •  10 Ianuarie 2020, 15:28

Dezinformare totală. Lipsă de cunoștințe la ziariști și la domnul Ganea. Perfuzii de recuperare nu sunt doping și nici interzise. În cele mai multe cazuri conțin aceleași substanțe ca pastilele efervescente. Un sportiv de performanta știe lucrul asta, dar se pare ca domnul Ganea nu. Vai de capul vostru.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close