FOTBAL  »  NATIONALA  »  GSP LIVE

GSP LIVE // VIDEO Povestea extraordinară a lui Belodedici: cum a fugit în Serbia, a jucat un an cu un alt nume și cum a încercat Iordănescu să-l convingă să se întoarcă

Articol de GSP - Publicat miercuri, 31 octombrie 2018 13:31

Miodrag Belodedici, invitat azi dimineață la GSP LIVE, a povestit cum a fugit la Belgrad în 1988, pentru a juca la Steaua Roșie. Ce a făcut timp de un an de zile și cum a încercat Anghel Iordănescu să-l convingă să se întoarcă. 

Vezi întreaga poveste spusă de Belodedici azi, la GSP LIVE:

"N-am fugit, am plecat cu pașaport. Dacă fugeam trebuia să înot. Când am luat pașaportul le-am zis că vreau să merg la niște rude în Iugoslavia, de ce să nu pot să mă duc. Mi-a fost frică când am plecat. Am făcut-o fără să vorbescu cu unii, cu alții. Am cerut azil politic la poliție. Am stat două săptămâni la niște rude, după două săptămâni am fost la club, la Steaua Roșie. Am bătut la ușă să îi întreb dacă au nevoie de un fotbalist. Cu Dragan Dzajic am avut primul contact în birou. El credea că am venit să dau probe. De 3 ori i-am explicat în aceeași zi cine sunt și ce vreau.

Apoi și-a dat seama cine sunt și ce am făcut. M-a întrebat dacă am contract de profesionist sau amator. Noi nu eram profesioniști, eram semiprofesioniști. Eram angajați ai Armatei. Mi-a zis că e foarte bine, înseamnă că voi fi pedepsit doar un an. În anul ăla m-am antrenat și am jucat fotbal cu echipa a doua. Făceau meciuri demonstrative în toate locurile unde sărbătoreau orașele. Cu Liga a 3-a sau a 4-a. Și cu a doua. Făceau meciuri ca să mă pun la punct. Ne chemam "Brigada de miei", pentru că mergeam la sărbătorile satelor. Erau miei la proțap, muzică, mergeam la petreceri. Jucam sub alt nume. Zravkovici mă numeam. Nu aveam acte false. Era un meci amical.

Eram păzit, nu putea să vină Securitatea. A venit și nea Puiu după mine. Stăteam într-o casă, noaptea venea poliția stătea cu mine, mașina în fața casei. Mă păzeau! M-au anunțat că va veni nea Puiu. El mă numise pârnăiașule. Mi-a zis că a venit să mă convingă să mă întorc. I-am zis că nu pot! Atunci mi-a zis că îi era frică de mine să nu rămân pe undeva în deplasări. Tot timpul se lansau zvonuri că am rămas printr-o altă țară. Nu eram condamnat pentru că am fugit. Eram degradat și numit dezertor", a zis Belodedici la GSP LIVE.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează